}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις  πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο μας στα πλαίσια της Μέρας Δράσης που είχαν προκηρύξει συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα.

Με στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους που παραμένουν σε λειτουργία οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους, κόντρα στην εντατικοποίηση και την αποθράσυνση της εργοδοσίας. Απαίτησαν  μέτρα στήριξης των ανέργων και την κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων που πάρθηκαν στο όνομα της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Διανομείς και άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου συμμετείχαν στην προσυγκέντρωση του Τοπικού Παραρτήματος Βορείων Προαστίων του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ν, Αττικής στην Πλατεία Πατριάρχου.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης. 

Οι συνδικαλιστές μοίρασαν υλικό του σωματείου σε εργαζόμενους σε μαγαζιά του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας και σχημάτισαν μοτοπορεία που πορεύθηκε μέχρι την κεντρική συγκέντρωση του συνδικάτου στην Αθήνα.

Συγκεντρώσεις και ανοικτές συνελεύσεις πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας σε καθαριότητα, Δημαρχείο, πράσινο και νεκροταφείο  με τη συμμετοχή εργατουπαλλήλων του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου πέραν από τα γενικότερα προβλήματα έχουν να αντιπαλέψουν και την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία πρόσφατα μάλιστα εκδήλωσε την πρόθεσή της να ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες στην καθαριότητα και όχι μόνο.

Παρέμβαση με πανώ έξω από το κατάστημα του Σκλαβενίτη έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Τη δράση στήριξαν με αντιπροσωπείες τους το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης και η Ομάδα Γυναικών  Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  της ΟΓΕ.

Επόμενος σταθμός η απεργία της πρωτομαγιάς και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ  με σύνθημα “Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός”

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.