}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Στις 14/4/2020 η κοινοτική σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λήδα Γκούμα διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι έλαβε «πρόσκληση» για συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας – και μάλιστα δια περιφοράς- μόλις 4 ώρες πριν, για  θέματα των οποίων οι εισηγήσεις δεν στάλθηκαν ποτέ.

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πραγματικά χωρίς νόημα να ασχοληθούμε με το θέμα και την απάντηση – «περιβόλι» της προέδρου της Κοινότητας από την διοίκηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου:

  • Γιατί δεν τηρείται η προθεσμία των 3 ημερών για την πρόσκληση των συμβούλων: – Επειδή «η γραμματέας της κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας,…, απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού” (!)
  • Γιατί δεν στέλνονται ηλεκτρονικά τα όποια σχετικά υλικά; – Επειδή «ο όγκος τους ήταν πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να κολλάει το σύστημα” (!!)
  • Γιατί δεν αποστέλλονται σε φυσική μορφή; – Λόγω “των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19» (!!!). Και προφανώς λόγω των… προαναφερόμενων μέτρων η διοίκηση προτείνει εναλλακτικά να πάνε αυτοπροσώπως οι σύμβουλοι στο γραφείο στο μεσοδιάστημα των 4 ωρών.

 

Το θέμα όμως δεν είναι οι παραπάνω φαιδρότητες που λάβαμε με κάθε επισημότητα και αριθμό πρωτοκόλλου. Το πρόβλημα είναι η επικίνδυνη αντίληψη που διαπερνά την απάντηση.

Πως αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την άποψη ότι τυχόν ενοχλητικές διαφορετικές γνώμες δεν λογαριάζονται ως ισότιμες,  δεν προσμετρούνται καν; Έτσι μαθαίνουμε ότι η διαδικασία εξπρές «αποφασίστηκε και έγινε ομόφωνα δεκτό από όλους τους λοιπούς συμβούλους». “Ομοφωνία των λοιπών”… μια ενδιαφέρουσα καινοτομία….

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης θυμίζουμε ότι, η Διοίκηση Βούρου απαιτούσε φυσικές υπογραφές  παραμονή πρωτοχρονιάς για να συγκαλέσει το έκτακτο ΔΣ  για την ακύρωση των απολύσεων στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, όπως ζητούσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων.

Τι να σχολιάσουμε  για την απάντηση στην υπόδειξη του email της Λαϊκής Συσπείρωσης ως διαύλου επικοινωνίας με τους αιρετούς της ότι «δεν προβλέπεται από τον νόμο ούτε υπάρχει σχετική υποχρέωση του Προέδρου της κοινότητας να αποστέλλει την πρόσκληση και τα θέματα ημερήσιας διάταξης της εκάστοτε κοινότητας στις παρατάξεις». Πταίσμα, θα μου πείτε, μπροστά σε  αστούς πολιτικούς παρελθόντων χρόνων που επιθυμούσαν να καταργήσουν τα κόμματα και την ταξική πάλη με διατάγματα….

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι η παραπάνω αντίληψη χαρακτηρίζει συνολικά την διοίκηση Βούρου. Η Διοίκηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κύριου Βούρου διεκδικεί με αξιώσεις μετάλλιο αντεργατικής συμπεριφοράς και αντιδημοκρατικής αντίληψης. Μερικά παραδείγματα για το τι μας έχει διδάξει η διοίκηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στο σύντομο χρόνο που έχουμε διατρέξει:

  • 12>19 αλλά και 12-19 = +31:Ναι, σύμφωνα με τα μαθηματικά της διοίκησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ μια ψηφοφορία 19-12 σημαίνει ομόφωνη υιοθέτηση της μειοψηφούσας άποψης.
  • L’État, c’est nous:Η επιτροπή απόρων είναι η μόνη (!) όπου συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, και αυτό επιτεύχθηκε με επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης και μετά από σήριαλ συνεδριάσεων….
  • Διαφάνεια: Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής χωρίς μαγνητοφωνημένα πρακτικά, στα οποία φυσικά κανείς δεν διαφωνεί αλλά δεν τηρούνται….
  • Ενημέρωση: ουκ ολίγες φορές η ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για ουσιαστικά θέματα γίνεται … παρεμπίπτοντος ή επειδή κατά τύχη έπεσε το μάτι σε κάποια ανάρτηση στο διαδίκτυο. Φυσικά το ενδεχόμενο να έχουν χώρο έκφρασης στην ιστοσελίδα και τα άλλα μέσα του Δήμου όλες οι παρατάξεις κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας….
  • Χρηστές διαδικασίες: Συνεδριάσεις χωρίς κανονικές προσκλήσεις όλων των μελών, απόπειρες χειραγώγησης ψήφου, προσκλήσεις στο πάρα πέντε, συνεδριάσεις χωρίς γραπτές εισηγήσεις.
  • «Δημοκρατική ευαισθησία»: Συνεδριάσεις επιτροπών και νομικών προσώπων εν κρυπτώ, παρότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει πολλάκις να λαμβάνει όλες τις προσκλήσεις και εισηγήσεις, και παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου.
  • 21 ημέρες σημαίνει κάποτε στον 21ο αιώνα: Παραπομπή των απαντήσεων σε σημαντικές γραπτές ερωτήσεις (λχ για τα σχολεία, για τις αυθαιρεσίες στο Άλσος, για την μετατροπή δημόσιου χώρου σε εργοταξιακό πάρκινγκ) στη … δευτέρα παρουσία.
  • Στο πλευρό των εργαζομένων»: επιπλήξεις σε υπαλλήλους γιατί κάνουν “ενοχλητικές” αναφορές, κλήσεις υπαλλήλων σε απολογία για μη διευκόλυνση πρόσληψης κολλητού (συμβούλου), άρνηση καταδίκης δημοσιευμάτων που στοχοποιούν υπάλληλο
  • «Πολιτικός πολιτισμός»: ξενοφοβικές  κορώνες, αντικομμουνισμός
  • Δείξε μου τους φίλους σου: αστραπιαία αντίδραση σε αιτήματα επιχειρήσεων, “στην κατάψυξη” η διερεύνηση καταγγελιών για σοβαρές αυθαιρεσίες και παραβάσεις.
  • Και πάνω απ’ όλα ιεραρχήσεις και προτεραιότητες: Fast track σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε 1 μέρα για να εκχωρηθεί μέρος του Άλσους σε Ιδιώτη ή να εξυπηρετηθούν άλλοι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί, αλλά στις καλένδες η ειδική συνεδρίαση για τον κορονοιό, την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στην περιοχή και την ελάφρυνση των νοικοκυριών και καταστημάτων από δημοτικά τέλη.

 

Μια από τα ίδια και στο θέμα των ημερών, την μεθόδευση της  διοίκησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου να ανοίξει στα μουλωχτά το δρόμο, εν μέσω κρίσης κορονοϊού και μάλιστα στο όνομά της, για την εισβολή ιδιωτών επιχειρηματιών στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου.

 «Σιγή ασυρμάτου» από τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ… Silver Alert για τον κ. Δήμαρχο….

Ρωτάμε: Θα συγκληθούν για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα τα όργανα του Δήμου ή θα αποφασιστεί με “ομοφωνία των λοιπών” και  «πλειοψηφία» του ενός; 

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί: να συγκληθούν τώρα, να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν για το θέμα το Δημοτικό και τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Φυσικά δεν αποτελεί  είδηση το ότι η αντιλαϊκή πολιτική βαδίζει χέρι χέρι με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τον αυταρχισμό. Το βλέπουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ζούμε στην Ελλάδα.

 

Σε αυτό το δρόμο βαδίζει και η Διοίκηση Βούρου, φυσικά με τα δικά της μεγέθη και το δικό της αντιλαϊκό μπόι.

 

Ματαιοπονούν όμως όσοι νομίζουν ότι μπορούν έτσι να  βάλουν σε καραντίνα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

Νίκος Σερετάκης, Δημοτικός Σύμβουλος

Δανάη Γκούμα, Δημοτική Σύμβουλος

Γιάννης Ζαχαριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος

Λήδα Γκούμα, Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας

Γιώτα Ζώτου, Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας

Διαβάστε την έντυπη έκδοση της Φιλα-ηδόνα του Απριλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.