}
Αρχική / Slider / Η μαγκιά είναι να μείνεις σπίτι…

Η μαγκιά είναι να μείνεις σπίτι…

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, η κατάσταση στην πατρίδα μας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι η χώρα θα βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και τον επόμενο μήνα. Όλοι μας πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο και το ευχάριστο είναι ότι η κυβέρνηση και οι δομές γύρω από αυτή, φαίνεται να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον κορωνοϊό. Η αλήθεια είναι ότι οι γείτονές μας οι Ιταλοί αποτέλεσαν ένα είδος παράδειγμα προς αποφυγή αφού όπως φαίνεται υποτίμησαν, αρχικά, τον μεγάλο κίνδυνο.

Και σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, επέδειξε άψογα αντανακλαστικά. Οι παρεμβάσεις του στην κεντρική διοίκηση ήταν ουσιαστικές και προχώρησε σε έγκαιρες αποφάσεις στους τομείς αρμοδιότητάς του. Σε κάποιες περιπτώσεις διέγνωσε τις επιπτώσεις και έλαβε αποφάσεις πριν ακόμα δημοσιοποιηθούν μέτρα από την κεντρική διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, στην εξομάλυνση της κατάστασης, την διάρκεια της κρίσης και τις επιπτώσεις από αυτή, τον πρωταγωνιστικό λόγο έχουν οι πολίτες. Ο καθένας από εμάς. Η ατομική μας ευθύνη είναι σημαντική. Και πρέπει να λειτουργήσουμε αφενός ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες και αφετέρου με την συλλογικότητα και αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει την ιδιοσυγκρασία μας ως Έλληνες.

Αυτή τη φορά, η μαγκιά είναι να μείνουμε σπίτι.

 

 

photo αρχείου

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.