}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αυταρχικό αντεργατικό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής ΚΙΝΑΛ-ΝΔ του κ. Βούρου που έφτασε στο σημείο να καλεί σε…έγγραφη απολογία (!) προϊστάμενο διεύθυνσης του Δήμου διότι  δεν «διευκόλυνε» την πρόσληψη ακόμα ενός  «συμβούλου». Το μήνυμα του κ. Βούρου είναι σαφές: η αντιλαϊκή πολιτική δε θέλει υπάλληλους που θα κάνουν  ευσυνείδητα τη δουλειά τους αλλά υποτακτικούς που θα προσαρμόζονται σε κάθε είδους “νουθεσίες” και πιέσεις.

 

Το θέμα δεν αφορά απλά στην «τακτοποίηση» άλλου ενός “ημετέρου” αλλά σε μια γενικότερη πολιτική  ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου που προωθεί η Δημοτική Αρχή μέσω της ανάθεσης λειτουργιών και αρμοδιοτήτων τους σε έμμισθους εξωτερικούς «συμβούλους», όπως κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να κάνει επίδειξη αυταρχισμού μία μέρα μετά την μεγαλειώδη απεργία της 18 Φλεβάρη δεν είναι τυχαία. Συναντιέται με τις απειλές, τις διώξεις, τις απολύσεις που εξαπολύουν οι εργοδότες αυτές τις μέρες σε όλη την χώρα ενάντια σε εκατοντάδες εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Αντιστοιχεί στο χαρακτήρα των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, είναι σε πλήρη αρμονία με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις επιθυμίες των επιχειρηματιών.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις και το καθεστώς πιέσεων και πειθαναγκασμού των εργαζομένων που επιχειρεί να επιβάλλει η Δημοτική Αρχή Βούρου.

 

Οι εργατοϋπάλληλοι έχουν τη δύναμη να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς.

 

Μπορούν να ακυρώσουν το γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που έχουν οικοδομήσει οι κυβερνήσεις – και του ΣΥΡΙΖΑ πριν και της ΝΔ σήμερα- ενάντια στους εργαζομένους και τους αγώνες τους.

 

Στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, θα είμαστε στο πλευρό τους.

 

Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

 

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιαννης Ζαχαριάδης

Λήδα Γκούμα

Γιώτα Ζώτου

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.