}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Νέα Φιλαδέλφεια  2/2/2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ          

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

 

Με τις υπ΄αριθμ. 20 και 21/2020 αποφάσεις Δημάρχου μετακινούνται από διάφορα τμήματα και θέσεις συνολικά 17 συνάδελφοι. Για το Σωματείο είναι ξεκάθαρο  ότι η κάθε διοίκηση έχει δικαίωμα να μετακινεί υπαλλήλους και προϊσταμένους και δεν είναι στις προθέσεις να κάνουμε κανενός είδους συνδιοίκηση.

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις θα πρέπει να πληρούνται κάποιο όροι που έχουν καταρχήν να κάνουν με την υπηρεσιακή νομιμότητα και την ιεραρχία και κατά δεύτερον με την λειτουργία και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών για τις οποίες και εμείς ως εργαζόμενοι αυτού του δήμου έχουμε άποψη και εικόνα.

Οι αποφάσεις λοιπόν 20 και 21 καταρχήν στερούνται υπηρεσιακής νομιμότητας αφού τοποθετούν προϊσταμένους οι οποίοι, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προϋπηρεσίες που ορίζει ο νόμος , είτε τοποθετούνται σε τμήματα που δεν προβλέπεται η ειδικότητα τους, είτε τοποθετούνται σε τμήματα που ρητά ορίζεται ότι πρέπει να υπάρχει 5ετή προϋπηρεσία (π.χ.  ΚΕΠ).

Καθαιρούν συναδέλφους που είχαν τοποθετηθεί προϊστάμενοι ή διευθυντές την προηγούμενη περίοδο, χωρίς στην 20 και 21 απόφαση να αναφέρεται ότι ανακαλούνται οι προηγούμενες δημαρχιακές αποφάσεις ορισμού.

Προσπερνούν επίσης το γεγονός ότι αν οι διαδικασίες τοποθέτησης προϊσταμένων και διευθυντών δεν πληρούν απολύτως τις νόμιμες προϋποθέσεις δημιουργούν πρόβλημα και στις οικονομικές υπηρεσίες οι οποίες θα κληθούν να υπογράφουν παράνομα εντάλματα επιδομάτων θέσης ευθύνης.

Με τις αποφάσεις 20 και 21 διαλύουν ουσιαστικά την διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής για την οποία ποτέ δεν είχε ακουστεί κάποια παράπονο σε σχέση με την λειτουργία της. Αφήνουν έξω από κοινωνικές δομές συναδέλφους, οι οποίοι όχι απλά έχουν την εμπειρία και την γνώση αλλά και επίσημη κρατική πιστοποίηση για την δουλειά που κάνουν. Με τις μαζικές μετακινήσεις που προβλέπουν οι αποφάσεις 20 και 21 από την κοινωνική υπηρεσία και παρά το γεγονός ότι μετακινούνται εκεί ικανότατοι συνάδελφοί μας, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα σε ευπαθείς ομάδες που εξυπηρετούνται (οι συνάδελφοι υπολογίζουν ότι το 2019 διεκπεραιώθηκαν και εξυπηρετήθηκαν περίπου 11.000 δημότες), μέχρι να εναρμονιστούν με τον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα. Η όλη αυτή εξέλιξη που έχει χαρακτηριστικά απαξίωσης της υπηρεσίας, μας προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί ξέρουμε το ‘’ενδιαφέρον’’ πολλών Μ.Κ.Ο και ιδιωτών να μπουν στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής.

Και τέλος από αρκετούς συναδέλφους μας ειπώθηκε πως στις αποφάσεις εμπεριέχονται και στοιχεία πολιτικού ρεβανσισμού απέναντι σε κάποιους συναδέλφους μας. Επίσης με τις μετακινήσεις αναγκάζουν συναδέλφους σε άμεση συνταξιοδότηση , διαλύουν την Ταμειακή Υπηρεσία η οποία εδώ και καιρό υπολειτουργεί ενώ σε τυχόν ελέγχους είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ σε καταλογισμούς

Για όλα τα παραπάνω καλούμε την Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει τις αποφάσεις 20 και 21/2020 και να προχωρήσει σε όποιες αποφάσεις μετακινήσεων  θέλει, οι οποίες να λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις, να προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και να οδηγούν στην ενίσχυση των υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών.

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.