}
Αρχική / Slider / Συνεχείς συναντήσεις για τα σχολεία της πόλης

Συνεχείς συναντήσεις για τα σχολεία της πόλης

Νέα Φιλαδέλφεια 17/01/20

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κανταρέλη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσο Κωνσταντινίδη, συναντήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ) Τιμολέοντα Κατσίπο, στα γραφεία του οργανισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Αθανάσιος Γιάνναρης καθώς και ο γενικός διευθυντής έργων Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από την πλευρά της δημοτικής μας αρχής ήταν:

  • η κατάσταση των κτιρίων των ΕΠΑ.Λ., συζητώντας παράλληλα τη δυνατότητα κατασκευής νέων κτιρίων
  • οι διαδικασίες επισκευής με τη συμβολή των ΚΤΥΠ των ακατάλληλων αιθουσών του 1ου ΕΠΑ.Λ. (από τις οποίες οι μαθητές έχουν μεταφερθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε άλλες ασφαλείς αίθουσες)
  • τα ζητήματα που απασχολούν το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε και αναπτύχθηκε τόσο από την πλευρά του Δημάρχου όσο και των Αντιδημάρχων, η ανάγκη επίλυσης του χωροταξικού προβλήματος του 1ου ΓΕΛ, τονίζοντας την απαράδεκτη κατάσταση με τις λυόμενες αίθουσες. Ενημερώθηκαν επίσης τα στελέχη των Κτιριακών Υποδομών για το γεγονός ότι εκκρεμεί από την άνοιξη του 2019 η έναρξη της διαδικασίας καθώς και η μελέτη από τις ΚΤΥΠ για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του σχολείου. Για το ζήτημα αποφασίστηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του συλλόγου γονέων και του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ, αφού εξεταστεί το ταχύτερο δυνατό ο σχετικός φάκελος του έργου.
  •  τα προβλήματα του νεόκτιστου 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) από τις εκκρεμότητες του εργολάβου (καθίζηση τμήματος προαυλίου, προβλήματα τεχνικής φύσεως στο υπόγειο, τεχνικά προβλήματα του συστήματος πυρασφάλειας, διαρροή νερού από τις δεξαμενές νερού στο υπόγειο κ.λπ.), καθώς και για το γεγονός ότι οι ΚΤΥΠ δεν έχουν παραλάβει ακόμη το έργο. Η δημοτική αρχή έλαβε την διαβεβαίωση για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος με επείγουσες ενέργειες της διοίκησης των ΚΤΥΠ προς τον εργολάβο.
  • η δημιουργία νέου κλειστού χώρου άθλησης με εγκατάσταση θόλου στέγασης (μπαλόνι). Ένα έργο που θα καλύψει ορισμένες από τις ανάγκες των σωματείων της πόλης μας, που εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούνται από την έλλειψη αθλητικών χώρων σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την σχολική κοινότητα της πόλης μας.

                                                                                                                                                                                                                                                                          Από το γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.