}
Αρχική / Slider / Οι ενέργειες του Δήμου για το Γυμνάσιο της Νέας Χαλκηδόνας

Οι ενέργειες του Δήμου για το Γυμνάσιο της Νέας Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια, 19/01/20

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, καθώς και τους μαθητές και γονείς του Γυμνασίου της Νέας Χαλκηδόνας για όλες τις ενέργειές μας καθώς και για την πορεία αποκατάστασης της βλάβης στο σύστημα θέρμανσης που προέκυψε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Την περασμένη Τετάρτη ειδοποιηθήκαμε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι υπήρξε μια αιφνίδια βλάβη στο σύστημα θέρμανσης του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, έσπασε ένας σωλήνας ζεστού νερού του λέβητα του υπογείου με αποτέλεσμα να γεμίσει το υπόγειο του σχολείου και μέρος του ισογείου ατμούς και το λεβητοστάσιο να πλημμυρίσει προσωρινά με νερό. Το συμβάν προκάλεσε μάλιστα στην αρχή εύλογη ανησυχία, καθώς δεν είχε γίνει γνωστό τι ακριβώς είχε συμβεί.

Υποχρεούμαστε λοιπόν, να σημειώσουμε πρωταρχικά για την πληρέστερη και ορθότερη ενημέρωση όλων, ότι πέραν της εύλογης ανησυχίας που προκλήθηκε, ούτε διαρροή αερίου υπήρξε, ούτε φυσικά οποιοσδήποτε κίνδυνος από το συγκεκριμένο συμβάν για μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Για να γίνει αντιληπτό αυτό σε όλους οφείλουμε επίσης να τονίσουμε ότι ο χώρος του λεβητοστασίου είναι διακεκριμένος και κλειστός με σιδερένια πόρτα, βρίσκεται στο υπόγειο μακρυά από τους χώρους όπου κινούνται μαθητές, ενώ η πρόσβαση στο υπόγειο εμποδίζεται με σιδερένιο χώρισμα που βρίσκεται στο ισόγειο.

Από την ίδια ημέρα της βλάβης, με συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της 2ης Σχολικής Επιτροπής Πάρη Βεντήρη, των Αντιδημάρχων Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσου Κωνσταντινίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κανταρέλη και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλη Κουτσάκη ξεκίνησαν οι προσπάθειες άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη και κατόπιν συνεννοήσεως με τη Διεύθυνση του Σχολείου, μετέβη στο σχολείο ειδικός τεχνικός καυστήρων για να ελέγξει τι έχει συμβεί, ο οποίος φυσικά διαπίστωσε τη βλάβη στο σωλήνα και συμβούλευσε ότι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δυο ημέρες για να στεγνώσει από το νερό η εγκατάσταση για να αρχίσει ο έλεγχός της και οι απαιτούμενες επισκευές.

Εν τω μεταξύ, επειδή εκφράστηκε φόβος από τον σύλλογο γονέων για την ασφάλεια του ηλεκτρολογικού συστήματος του σχολείου, την Πέμπτη μετέβησαν στο χώρο οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου, έλεγξαν για τυχόν προβλήματα και διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό του κτιρίου, ο οποίος άλλωστε, πλην του υπογείου, λειτουργούσε εξ αρχής κανονικά.

Επίσης την ίδια ημέρα τεχνικός του Δήμου μετέβη στο σχολείο και αντικατέστησε τον σπασμένο σωλήνα που προκάλεσε τη διαρροή. Το πρωί της ίδιας ημέρας, δηλαδή την Πέμπτη 16 /1, τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας όσο και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής μετέβησαν στο σχολείο, συνομίλησαν με μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου Γονέων και γονείς που βρίσκονταν σε αυτό και τους διαβεβαίωσαν ότι την επομένη ημέρα, δηλ. την Παρασκευή 17/1, θα ξεκινήσουν οι επισκευές του συστήματος θέρμανσης, όπως είχε συστήσει ο τεχνικός, και πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την τέλεια λειτουργεία του συστήματος θέρμανσης του σχολείου και συγκεκριμένα ότι θα αντικατασταθεί όποιο τμήμα του συστήματος δεν επιδιορθώνεται.

Την επομένη, μάλιστα (Παρασκευή 17/01), αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μετέβη στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο και τους Αντιδημάρχους, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλη Κουτσάκη, Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κανταρέλη και Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσο Κωνσταντινίδη.

Μετά την εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, για άλλη μια φορά υπήρξε η δέσμευση εκ μέρους του Δήμου σε ανώτατο δυνατό επίπεδο ότι το σύστημα θέρμανσης θα αποκατασταθεί πλήρως το συντομότερο δυνατό, ότι θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σχολείου και ότι φυσικά θα αντικατασταθούν όσα τμήματά του δεν επισκευάζονται.

Πράγματι, την Παρασκευή 17/1, το μεσημέρι, πολυπληθές συνεργείο εξειδικευμένης εταιρείας ξεκίνησε τις εργασίες ελέγχου και αποκατάστασης της ζημιάς, εργάστηκε επί ώρες και ήδη έχει ολοκληρώσει το 60-70% περίπου των επισκευών, όπως μας ενημέρωσε.

Όπως επίσης μας πληροφόρησαν οι τεχνικοί, το σύστημα θέρμανσης του σχολείου θα είναι έτοιμο για δοκιμαστική λειτουργία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ θα παραδοθεί εκτός απροόπτου σε πλήρη λειτουργία από την Τρίτη με την τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου δοχείου διαστολής από το ήδη υπάρχον, που αναμένεται από την αντιπροσωπεία την ημέρα αυτή.

Για όλες τις ανωτέρω εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης ενημερώθηκαν διεξοδικά οι γονείς των μαθητών του σχολείου σε συνέλευση του συλλόγου γονέων που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο Γυμνάσιο Ν. Χαλκηδόνας, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας καθώς και ο Πρόεδρος της 2ης Σχολικής Επιτροπής.

                                                                                                                                                                                                                                                                         Από το γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.