}
Αρχική / Slider / Ενημέρωση για τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας λόγω της υπογειοποίησης (video+photos)

Ενημέρωση για τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας λόγω της υπογειοποίησης (video+photos)

Δείτε αποσπάσματα από την παρουσίαση συζήτηση για τις κυκλοφοριακές αλλαγές την περίοδο κατασκευής της υπογειοποίησης

Αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών στην κυκλοφορία που θα προκαλέσουν των έργα που θα ξεκινήσουν σύντομα, για την υπογειοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, μέρους των οδών Πατρ. Κωνσταντίνου και Φωκών, έγινε χθες 8/1/2020 το απόγευμα στο Π.Κ. της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στα πλαίσια ειδικής ενημερωτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κανταρέλης, ο συγκοινωνιολόγος κ . Ζέκος και ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος απάντησαν και σε ερωτήματα πολιτών που επικεντρώθηκαν κυρίως στο ζήτημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων και όχι στο θέμα της συνεδρίασης.

Στις ανησυχίες των πολιτών απάντησαν με παραδείγματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό και τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν ώστε όσοι προσέρχονται στο γήπεδο, να χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς και όχι τα αυτοκίνητά τους. Στα παραδείγματά τους ανέφεραν το γήπεδο Καραϊσκάκη στο οποίο κατά παρέκκλιση του νόμου δημιουργήθηκαν 2000 θέσεις στάθμευσης με αποτέλεσμα παρότι βρίσκεται δίπλα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες να χρειάζεται μια και μισή ώρα ώστε να απεγκωβιστούν οι οδηγοί που επιλέγουν να προσέλθουν με τα οχήματά τους. Αναφέρθηκαν επίσης γήπεδα στο Λονδίνο, τα οποία βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης και εξυπηρετούνται κατά ποσοστό 95% από τα ΜΜΜ. Ο κ. Ζέκος στις επιφυλάξεις ορισμένων για τον αν θα υπακούσουν οι οδηγοί αναφέρθηκε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν και κατά την διάρκεια των οποίων ήταν αρμόδιος για την οργάνωση της μετακίνησης των θεατών, οι οποίοι αποτελούν τρανό παράδειγμα συμμόρφωσης των οδηγών με τις οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Οργάνωσης.

Η επικρατούσα άποψη όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης ήταν ότι όσο περισσότερες θέσεις στάθμευσης εξασφαλιστούν για την εξυπηρέτηση των θεατών. τόσο περισσότερες ώρες οι πόλη θα βρίσκεται σε «ομηρία» από τους οδηγούς που θα επιλέξουν να κινηθούν με τα οχήματά τους. Ενημέρωσαν δε ότι πέραν των 180 θέσεων που θα βρίσκονται στα υπόγεια του γηπέδου, υπάρχει υποχρέωση για την δημιουργία ακόμα 200 θέσεων και δημιουργούνται 200 θέσεις δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον Περισσό.

Το τελευταίο μέρος της συνεδρίασης κάλυψε ενημέρωση επί χάρτου του Αντιδημάρχου Δημήτρη Κανταρέλη, για τις τροποποιήσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια της κατασκευής της υπογειοποίησης από την Περιφέρεια, οι οποίες και θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία οδηγών και πεζών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.