}
Αρχική / Slider / Πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου

Πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου

Νέα Φιλαδέλφεια, 19/12/19

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο  προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2020 και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2020 του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. 

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος στην αρχή της εισήγησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε πως η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία διαδικασία για τον Δήμο, επισημαίνοντας παράλληλα πως αποτελεί το βασικότερο εργαλείο της εκάστοτε διοίκησης, απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία αλλά και για την υλοποίηση του οράματος της νέας δημοτικής αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας που εκλέχθηκε μερικούς μήνες πριν.

Για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

“… Θα προσπεράσω τα κλισέ που ακούγονται και ειπώνονται σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, όπως για παράδειγμα πως καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό κλπ, μιας και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζουμε ότι πλέον τα πλαίσια στα οποία πρέπει να κινηθούμε είναι στενά, περιορισμένα και απόλυτα συγκεκριμένα. Οι προϋπολογισμοί μας οφείλουμε να είναι ισοσκελισμένοι στο σκέλος των εσόδων – εξόδων, γεγονός με το οποίο επί της ουσίας δεν διαφωνώ.

Διότι αυτό είναι κάτι που μας προστατεύει και ως Δήμο, αλλά και ως κράτος από το να δημιουργούμε μαύρες τρύπες και ελλείμματα, πολιτικές που όλοι μας ζήσαμε στο πετσί μας, που μπορούν να οδηγήσουν. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ανέρχεται στο ύψος των 36 εκατομμυρίων ευρώ. Εκπονήθηκε πρωτίστως με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τις απαρέγκλιτες αξίες με τις οποίες θέλουμε να πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στον δημότη, τη διαφάνεια, αλλά και την παραγωγή έργου. Μιας και εδώ όλοι μας δεν εκλεχθήκαμε για να είμαστε στυγνοί λογιστές, αλλά για να ασκούμε πολιτικές.

Να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας με τεχνικά έργα που διευκολύνουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας. Να είμαστε στον δρόμο από τις 6 το πρωί με το σύνολο του στόλου και του εξοπλισμού του Δήμου μας, για να έχουμε μία πόλη από άκρη έως άκρη καθαρή! Μία πόλη όχι απλά με πράσινο, αλλά με περιποιημένο πράσινο, περιποιημένα πάρκα, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους.

Μία δημοτική αρχή με κοινωνική ευαισθησία, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς όφελος όλων εκείνων που μας έχουν ανάγκη. Αφού δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, πως εμείς ως αιρετοί, εγώ ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, είμαστε το πρώτο αποκούμπι του συμπολίτη μας.

Δεν θα σταθώ αναλυτικά σε νούμερα και κωδικούς, μιας και αυτό θα το κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχός μας, ωστόσο σε γενικές γραμμές θέλω να επισημάνω τα εξής. Δεν παραλάβαμε μία οικονομική κατάσταση όπως παρουσιαζόταν προεκλογικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αυτός είναι ένας επιεικής χαρακτηρισμόςΜε βάρη που μας έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο εμείς συναποφασίσαμε να μην επιβαρύνουμε το συμπολίτη μας ούτε με ένα ευρώ νέου δανεισμού, μειώνοντας παράλληλα τους λογαριασμούς του ΝεοΦιλαδελφειώτη και του Νεοχαλκηδονιώτη, μιας και ήδη από το πρώτο τρίμηνο της θητείας μας μειώσαμε τα Δημοτικά Τέλη τόσο στα νοικοκυριά, όσο και σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους (καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα, φούρνους, κομμωτήρια κλπ).  Είναι κανείς εδώ της λογικής των μειώσεων μόνο λίγο πριν τις εκλογές; Σας ερωτώ ευθέως. Εμείς ξεκάθαρα όχι…! Γι’ αυτό προβαίνουμε σε μειώσεις από την αρχή της θητείας μας, και αν τα δεδομένα μας το επιτρέψουν θα μειώσουμε και άλλο τα Δημοτικά Τέλη τα επόμενα χρόνια.

Όμως θέλω να επισημάνω και να τονίσω πως μείναμε πιστοί σε όσα εξαγγείλαμε προεκλογικά, ήδη από τους πρώτους μας μήνες στη διοίκηση του Δήμου.  

Όλοι μας ωστόσο θέλουμε όπως προείπα και μία πόλη καθαρή και προσεγμένη, επομένως δεν θα πλειοδοτήσουμε. Προσπαθούμε να είμαστε συνετοί, με συγκεκριμένο σχέδιο που θα ακουμπά στην πραγματικότητα και στις ανάγκες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Περιορίζουμε επίσης σε αυτόν τον προϋπολογισμό τις δαπάνες όσο μπορούμε περισσότερο και σε αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ τη σημαντική δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου που με οργάνωση, μεθοδικότητα και συντονισμό, επιτελούν ένα δύσκολο έργο.

Θα ήθελα να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω θερμά για αυτό.

Όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλη τη δημοτική μου ομάδα, τους συνεργαζόμενους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους και φυσικά τους συνεργάτες μου, που δούλεψαν νυχθημερόν για αυτόν τον προϋπολογισμό…”. 

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την εισήγησή του τονίζοντας πως διεκδικεί ήδη και η δημοτική του αρχή θα διεκδικεί κάθε ευρώ που μπορεί να είναι διαθέσιμο από φορείς όπως:

  • το Πράσινο Ταμείο,
  • τα αρμόδια Υπουργεία,
  • τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως έγινε με το πρόγραμμα wifi 4 EU που είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο,

υλοποιώντας έργα:

  • πεζοδρομήσεων σε σημεία της πόλης
  • αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο άλσος και στην πόλη με λαμπτήρες τεχνολογίας led,
  • αξιοποίησησης του π. στρατιωτικού εργοστασίου, ώστε να καταστεί πρότυπος πολυχώρος πολιτισμού,
  • δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ
  • κατασκευή του νέου Κενταύρου στο άλσος της πόλης μας,
  • κατασκευή βρεφονηπιακού – παιδικού σταθμού,
  • δημιουργία κλειστού προπονητηρίου με μπαλόνι, για τους συλλόγους και τη νεολαία της πόλης μας,

και αρκετά ακόμη που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και στοχεύουν στο να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό η εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο.

Με συνεχείς συναντήσεις, προσπάθεια, σχέδιο και μεράκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.