}
Αρχική / Slider / 10η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου

10η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου

10η Εθελοντική αιμοδοσία

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας και οι Ναυτοπρόσκοποι Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ»-Πατησίων, καλούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην 10η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, από τις 12:00 έως 18:00 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2, Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη δράση συμμετέχει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας και Λυκείων «Μίλτος Κουντουράς».Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να προσκομίζουν το ΑΜΚΑ τους. Σκοπός της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος.

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων και έκτακτων περιστατικών είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών. Η αιμοδοσία είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.

Κάθε άνθρωπος ηλικίας 18-62 ετών μπορεί να δώσει αίμα, μέχρι 4 φορές τον χρόνο. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, μόνο για 3 ώρες πριν ο αιμοδότης δεν πρέπει να είναι τελείως νηστικός αλλά ούτε να έχει λάβει κυρίως γεύμα. Ο όγκος αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού του ανθρώπου και η αναπλήρωση του γίνεται σε 10 λεπτά.

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.