}
Αρχική / Slider / Πέρασε η μείωση στα τέλη του Γιάννη Βούρου. Η αποθέωση του «Κλεισθένη».

Πέρασε η μείωση στα τέλη του Γιάννη Βούρου. Η αποθέωση του «Κλεισθένη».

Η πεντάωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα, έφερε αποτέλεσμα. Πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Βούρου (ήταν και η μοναδική τεκμηριωμένη από πλευράς οικονομικών στοιχείων), για μείωση των Δημοτικών Τελών καθαριότητας και φωτισμού.

Στην συζήτηση ανέβηκαν κάποιες στιγμές οι τόνοι αλλά η επιλογή του Προέδρου να χορηγήσει χρόνο στους ομιλητές, διασφάλισε την παρουσίαση όλων των απόψεων ώστε οι Δημοτικού Σύμβουλοι να κατανοήσουν την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος και τις δυνατότητες που υπάρχουν, στην προσπάθεια να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Έτσι κι έγινε. Και σε μια… «αποθέωση» του Κλεισθένη, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν, περισσότερο πολιτικά ώριμα από ποτέ, την εισήγηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, υποστηριζόμενος απόλυτα από την υπηρεσία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρότασή του υπερψήφισαν περισσότεροι του αναμενόμενου Σύμβουλοι αλλά ακόμα σημαντικότερη ήταν η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αναγκάστηκαν λόγω των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, να διαφοροποιηθούν από την «γραμμή» του επικεφαλής τους.

Άβε Βούρο

Όσοι παρακολούθησαν την πεντάωρη συνεδρίαση και γνωρίζοντας το γεγονός ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, τα τέλη θα μπορούσαν να περάσουν τελικά και με σχετική πλειοψηφία σε δεύτερη ψηφοφορία, οφείλουν να παραδεχθούν ότι ο Δήμαρχος έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία σε προκλήσεις και σεβάστηκε κάθε άποψη, στην προσπάθειά του να κατανοήσουν όλοι την κατάσταση. Στην αρχή της συνεδρίασης, ζήτησε να διεξαχθεί μια πολιτισμένη συνεδρίαση και ευχήθηκε να καταλάβουν όλοι και στο τέλος το θέμα να ψηφιστεί ομόφωνα. Αυτό δεν συνέβη αλλά οι διαφοροποιήσεις Συμβούλων της αντιπολίτευσης, πιθανότατα να οφείλονται σε αυτή την ειλικρινή στάση του Γιάννη Βούρου.

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από ένα λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο υπέστη η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αλεφραγκή, λίγο μετά την ψηφοφορία για τα τέλη. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγες ώρα αργότερα επέστρεψε στο σπίτι της. Της ευχόμαστε περαστικά.

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.