}
Αρχική / Slider / Ενημέρωση για τα σκουπίδια έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ενημέρωση για τα σκουπίδια έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ενημέρωση για το θέμα της δημιουργίας «Πράσινου σημείου» και εγκατάστασης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, έγινε από τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο και την νομική υπηρεσία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Στην συζήτηση έγιναν παρεμβάσεις από τον πρώην Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Χάρη Τομπούλογλου.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος και επιβεβαίωσαν ο Δικηγόρος του Δήμου και ο πρ. Δήμαρχος, η δυνατότητα εγκατάστασης στον χώρο που είχε υποδείξει η προηγούμενη διοίκηση είναι εξαιρετικά απίθανη. Το ακίνητο έχει πλήθος πολεοδομικών παραβάσεων και οι ιδιοκτήτες του δεν δείχνουν πρόθυμοι να τις τακτοποιήσουν ή να προχωρήσουν σε κατεδάφιση προκειμένου να γίνει νόμιμα η μεταβίβαση.

Τα απορριμματοφόρα οχήματα και ο σταθμός μεταφόρτωσης λειτουργούν σήμερα στον χώρο του πρώην πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα. Στο σημείο αυτό μετακινήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση το καλοκαίρι του 2018, όταν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατεδαφίστηκε ο παράνομος χώρος που φιλοξενούσε τις υπηρεσίες, μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το Πάρκο βρίσκεται εκτός του ιστού της πόλης και ίσως παραμένει η μοναδική λύση για την δημιουργία ενός οργανωμένου σημείου που θα φιλοξενεί τόσο τα οχήματα όσο και όλες τις άλλες υπηρεσίες που απαιτεί η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων. Το οικόπεδο έχει έκταση περίπου 4,5 στρέμματα και πιθανόν να αρκεί για όλα τα παραπάνω, διαφορετικά θα πρέπει να αναζητηθεί πολυπλοκότερη λύση.

Σίγουρα το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Όσοι δε, απορρίπτουν προτάσεις που κατατίθενται, θα πρέπει την ίδια ώρα να προτείνουν εφικτές λύσεις, διαφορετικά κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για λαϊκισμό.

Η Φιλαηδόνα είχε από το Νοέμβριο του 2018 αποκαλύψει τις εκκρεμότητες του ακινήτου στο Χαμόμηλο.

5 μήνες μετά: το προσωρινό που γίνεται μόνιμο στη Νέα Χαλκηδόνα

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.