}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Κύριοι, χαθήκαμε στην “μετάφραση”…

Κύριοι, χαθήκαμε στην “μετάφραση”…

Ήταν τέτοιο το ξενέρωμα του κόσμου , τόσο μεγάλη η απογοήτευση και η “παγωμάρα” που ούτε να αποδοκιμάσει δεν είχε όρεξη μετά το τέλος του τελευταίου παιχνιδιού με τον Άρη. Ένα σκηνικό απόλυτης ησυχίας, βουβαμάρας και σαστιμάρας.

Φαντάζομαι χιλιάδες άλλοι στην τηλεόραση μπροστά θα έβριζαν τους πάντες, ενώ έως συνήθως υπάρχουν ακόμα και τώρα,  οι εντελώς ηλίθιοι που συνεχίζουν να ειρωνεύονται ή να περιπαίζουνμε τις φράσεις τους το έργο του γηπέδου, αδυνατώντας να καταλάβει το στην ουσία κενό τους μυαλό, ότι άλλο είναι ένα έργο που γράφει ιστορία και είναι έργο ζωής, και άλλο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Δικαιολογημένοι λοιπόν όλοι, εκτός από αυτούς που πανηγυρικά είναι μια “κατηγορία” βλακείας από μόνοι τους.

Σε όλον τον κόσμο λοιπόν υπάρχει μια παράκρουση αυτή την στιγμή ένας πολύ μεγάλος εκνευρισμός  θυμός τεράστιος αλλά και απογοήτευση μεγάλη.

Οι περισσότεροι ανάμεσα σε αυτούς και εγώ  αναρωτιούνται πως γίνεται η πρωταθλήτρια του 2018 ΑΕΚ , η ομάδα που στο καπάκι συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ , η ομάδα που έχει όλες τις ανέσεις σε προπονητικό κέντρο αλλά και συνθήκες εργασίας αλλά το κυριότερο η ομάδα που μπροστά της  ανοίγεται λόγω του παλατιού της Αγιάς Σοφιάς, μια τεράστια λαμπρή προοπτική, να έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αυτή την συνεχιζόμενη αυτοκαταστροφική τάση σε βαθμό αδιανόητο αλλά και πολλές φορές ανεξήγητο!

Πέρα από όλα τα λάθη τα μεγάλα που έγιναν ή γίνονται , πέρα από τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα αυτό που πραγματικά με έχει εξοργίσει ή με κάνει και απορώ στον μέγιστο βαθμό προσωπικά , είναι τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί που κινούν τα νήματα στην ομάδα , ποιο είναι το πλάνο που σκέφτονται , στην τελική τι θέλουν να μας παρουσιάσουν βρε αδελφέ μέχρι να φτάσει η ώρα επιστροφής στην Νέα Φιλαδέλφεια !

Θέλουν να παρουσιάσουν  μια ΑΕΚ που να έχει αυτή την εικόνα ; όχι

Θέλουν να παρουσιάσουν μια ΑΕΚ που να συμμετέχει στο πρωτάθλημα για να πάιρνει μια θέση με διαφορά , προσέξτε από τον δέυτερο (!)  και όχι από τον πρώτο που να είναι στους -15 βαθμούς ;; όχι

Θέλουν μια ΑΕΚ που να μην έχει κερδίσει κανέναν ντέρμπι εδώ και 1,5 χρόνο ;; όχι

Θέλουν μια ΑΕΚ που να λέει ο προπονητής της (αυτός που αναμένεται να δει την πόρτα της εξόδου πολύ σύντομα ) ότι οι παίκτες δεν έχουν ψυχολογία και φοβούνται (αν είναι δυνατόν !) να κερδίσουν; όχι.

Θέλουν μια ΑΕΚ που να κάνει πλάκα χρησιμοποιόντας το όνομα της στο διαδίκτυο  ο οποιοσδηποτε ανύπαρκτος που βλέπει ένα πρωτάθλημα μια φορά κάθε 40 χρόνια ή ο οποιοσδήποτε είχε αβάντα επί μια 20ετία την παράγκα που μετονονομάστηκε σε εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου ; όχι..

Θέλουν μια ΑΕΚ που θα παρουσιάσει αυτό το ρόστερ (μην πω ονόματα..) την στιγμή που κοντοζυγώνει η Αγιά Σοφιά ;; Εδώ το ΟΧΙ με κεφαλαία!

Από την στιγμή λοιπόν που για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δεν θέλουν τίποτα από αυτά, μπορέι να πεί κάποιος επίσημα από την ΠΑΕ ποιός είναι ο στόχος μας για την συνέχεια όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ;

Και αν δεν βγεί κάποιος να μιλήσει δεν είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καιρός χωρίς λόγια αλλά με πράξεις να γίνουν αυτά που πρέπει και που επιβάλλει η ιστορικότητα της στιγμής ;

* Δηλαδή άμεση πρόσληψη ενός κανονικού προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα έως το τέλος της σεζόν και μετά αναλόγως τα πεπραγμένα και τα δεδομένα ή συνεχίζουμε με αυτόν ή πάμε για κάποιο μεγάλο όνομα λόγω Αγιάς Σοφιάς .

*Άμεση ενίσχυση  της ομάδας το ξαναλέω για άλλη μια φορά με 3 παίκτες κλάσης σε κάθε μια από τις παρακάτω θέσεις: στόπερ  – χαφ και εξτρέμ!

*Ξεσκαρτάρισμα του  εμψυχου δυναμικού και απαλλαγή από συμβόλαια που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα!

Κανονικά αυτή την στιγμή έπρεπε να μιλάμε για μια ΑΕΚ που να διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα , για μια ΑΕΚ που έχει φτιάξει ένα πολύ ισχυρό κορμό ποδοσφαιριστών , και που με προσθήκες κάποιων παικταράδων του χρόνου θα είναι η ομάδα που χτίζεται ώστε να μπει πανίσχυρη στην Αγιά Σοφιά!

Αλλά…

Είναι πρωτοφανές για μια τόσο ισχυρή διοίκηση όπως έχει η ΑΕΚ να μην μπορέι να πάρει αυτές τις αποφάσεις και να φτιάξει ένα τέτοιο πλάνο ,πόσο περισσοτέρο την στιγμή που ο νεος τεχνικός διευθυντής έχει όλες τις γνώσεις .

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Ίλια Ίβιτς θα πρέπει να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος, παρόλο που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ή ένας από τους βασικούς στόχους πάει να χαθεί (ή έχει χαθεί) από τα μέσα Νοέμβρη.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βάλει εκατομμύρια κάποιος για να να φτιάξει ομάδα αλλά να έχει καλούς συνεργάτες και γνωριμίες , υπάρχουν παικταράδες που ούτε καν τους γνωρίζουμε και που μπορούν να κάνουν την διαφορά , δεκάδες οι περιπτώσεις που ομάδες με μικρότερο μπάτζετ έχουν κατακτήσεις τίτλους και έχουν κάνει πορεία στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το τώρα αυτοί που ηγούνται της ομάδας και που παίρνουν αποφάσεις θα πρέπει να το κάνουν με νηφαλιότητα και τεράστια προσοχή αφού οποιοδήποτε πλέον λάθος θα είναι και αυτό που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα για την φετινή σεζόν.

Μια σεζόν που πολλοί λένε ότι έιναι τελειωμένη (αν είναι δυνατόν..) χωρίς  να σκέφτονται ότι υπάρχουν ακόμα 25 αγώνες πρωταθλήματος μαζί με τα πλέι οφ, και ότι μέσα σε αυτούς τους αγώνες θα συναντηθούμε άλλες 3 φορές με τον ΟΣΦΠ άλλες 3 φορές με τον ΠΑΟΚ και πιθανόν άλλες 3 φορές με τον ΠΑΟ και τον ΆΡΗ  χωρίς να υπολογίζουμε καν τον θεσμό του κυπέλλου που και εκεί είναι πολύ πιθανό η κλήρωση να μας φέρει αντιμέτωπους σε διπλές αναμετρήσεις με κάποια από αυτές της ομάδες!

Ο χρόνος λοιπόν πιέζει , και  οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα ολόσωστες ή με λαθάκια μηδαμινής σημασίας..

Και επιμένω και το φωνάζω όχι μόνο για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και για χτίσιμο της ομάδας που θα είναι η πρώτη που θα μπεί στην Αγιά Σοφιά..

Και μόνο που το γράφω ανατριχιάζω, την ίδια πιστεύω αίσθηση θα έχει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης και μόνο στην σκέψη αυτή ..Καιρός να αρχίσει να το αποδεικνύει σιγά – σιγά.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Κοντοειδής της ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το 3ο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα του ΟΑΚΑ, καθώς ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.