}
Αρχική / Slider / Σε οκτώ άξονες η συνεργασία του Δήμου με το Πράσινο Ταμείο

Σε οκτώ άξονες η συνεργασία του Δήμου με το Πράσινο Ταμείο

Σε οκτώ άξονες συμφώνησαν να κινηθεί η συνεργασία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας και του Πράσινου Ταμείου, ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος και ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος.

Οι δράσεις αφορούν αναπλάσεις παιδικών χαρών, ενεργειακή αναβάθμιση και προσβασιμότητα δημοσίων κτιρίων, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων κ.α. και η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει και το 100% του έργου. Ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του είχαν ήδη προτάσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου.

Η πρώτη φάση των αιτήσεων θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Αυτό που απομένει για να κατατεθούν οι προτάσεις τη Δημοτικής Αρχής είναι να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες.

Και οι δυο πλευρές έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένες από την συνάντηση, αφενός γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο οποίο ανήκει το Πράσινο Ταμείο έχει βάλει στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορρόφηση επιδοτήσεων από τους ΟΤΑ και αφετέρου γιατί ο Δήμος βρήκε έναν σύμμαχο στην προσπάθειά του για αναβάθμιση των υποδομών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

 

.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.