}
Αρχική / Slider / Οι Ρανταπλάν που… πρόδωσαν το Μουζάκι

Οι Ρανταπλάν που… πρόδωσαν το Μουζάκι

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που αναμενόταν θερμό, λόγω των ζητημάτων που πρόσφατα απασχόλησαν την δημοσιότητα, τελικά εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα ήπιους τόνους. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως, στην τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Βούρου που φρόντισε στην αρχή της συνεδρίασης να φωτίσει τα επίμαχα γεγονότα, τόσο όσο χρειαζόταν ώστε να κοπεί η όρεξη σε όσους επιθυμούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Μίλησε για το «καλλιτεχνικό δρώμενο» της παρέλασης, για την αδυναμία στέγασης του στεκιού νεολαίας στον χώρο που είχε επιλεγεί από την προηγούμενη διοίκηση και για την διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων. Κατόπιν αυτών, οι αντιδράσεις περιορίστηκαν στην δήλωση του Χάρη Τομπούλογλου ότι θα καταθέσει μια ακόμα αναφορά ώστε το Σωματείο να διευκρινίσει τις «παρενοχλήσεις» που δέχθηκε και του Άρη Βασιλόπουλου που προέτρεψε την Δημοτική Αρχή να μην αναμοχλεύσει τις χρήσεις των ακινήτων του Δήμου (για το στέκι νεολαίας) γιατί θα δημιουργηθεί μεγάλο θέμα.

Η συζήτηση της επικαιρότητας κράτησε δυο ώρες και θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί κάποιος στις τοποθετήσεις τόσο του Παντελή Γρετζελιά όσο και του Τάσου Κωνσταντινίδη. Ο μεν πρώτος στήριξε τους χειρισμούς του Δήμαρχο Γιάννη Βούρο στα θέματα που συζητήθηκαν, αξιοποιώντας και πραγματικά παραδείγματα που λόγω τις πολυετούς παρουσίας του μόνο αυτός μπορεί να γνωρίζει και ο δεύτερος απάντησε με σαφήνεια στα υπηρεσιακά θέματα που ετέθησαν από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Δεν ασχολήθηκε βέβαια με την προτροπή του Χάρη Τομπούλογλου να παραιτηθεί από αντιδήμαρχος Παιδείας, λόγω του περιστατικού που συνέβη στην μαθητική παρέλαση. Ναι, ο Χάρης Τομπούλογλου, ζήτησε να παραιτηθούν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας λόγω του περιστατικού της παρέλασης.

Από την συνεδρίαση δεν έλλειψαν κάποιες τοποθετήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Δημήτρης Κανταρέλης διευκρίνισε το κόστος για την προμήθεια και τοποθέτηση των έξυπνων παγκακίων wi-fi (το οποίο ανέρχεται σε περίπου 4200 ευρώ το καθένα) εκθέτοντας τους Ρανταπλάν της τοπικής δημοσιογραφίας (όπως τους αποκάλεσε) οι οποίοι μετά από έρευνα που έκαναν, «πρόδωσαν» το Μουζάκι Καρδίτσας που προμηθεύτηκε τα παγκάκια με 7000 ευρώ το καθένα. Αναμένεται η αντίδραση της τοπικής αντιπολίτευσης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Δύναμης Πολιτών» Κώστας Ντάτσης πρότεινε να αγοράσουν τα παγκάκια ιδιώτες, με αντάλλαγμα την προβολή τους σε αυτά για κάποια χρόνια, ευτυχώς την ώρα που ο επικεφαλής του Άρης Βασιλόπουλος (ο οποίος σε όλη την προηγούμενη θητεία ήταν φανατικά ενάντιος σε κάθε χορηγία από ιδιώτες), απουσίαζε από την αίθουσα.

Ο Παντελής Γρετζελιάς απέδωσε το περιστατικό της παρέλασης σε ντόπιους υποκινητές που όπως είπε δεν ανέβηκαν στην εξέδρα και επέμεναν να κατέβουν από αυτή κάποιοι δικοί τους που είχαν προλάβει να καθήσουν στις θέσεις των επισήμων.

Η αυξημένη πλειοψηφία που απαιτούνταν για την εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ και η λευκή ψήφος του Δημοτικού Συμβούλου Αλέκου Γούλα, οδήγησαν στην καταψήφιση του θέματος που θα επανέλθει.

Ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τάφας δήλωσε ότι έχει στοχοποιηθεί από την Δύναμη Πολιτών απλά γιατί προσπαθεί να βάλει τάξη στις αλχημείες της προηγούμενης διοίκησης και επιχειρείται στοχοποίηση και άλλων προσώπων, σε μια προσπάθεια προσωπικής αποδόμησης χαρακτήρων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

3 comments

  1. Νομίζω το προσωνύμιο Ρανταπλαν ήρθε για να μείνει. Πολύ γέλιο σε κάθε περιπτιωση, όπως και να ‘χει.

  2. Βρε θράσος… που έχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται πως όσο και να σχολιάσει στα μπλογκς, ένας μίζερος αντιπολιτευόμενος θα είναι. Μία φορά πήγε απέναντι στη ΔΠ και έγινε διοίκηση. Για τέτοιο Γκούφι μιλάμε!

    • Οι καμπάνες πληρωμένες κάνουνε σα λυσασμένες

      Από τέτοιους αριστερούς χορτάσαμε που λέει κι ο Παπαμιχαήλ στη ‘κόρη μου τη σοσιαλίστρια’. Κλαίγονται συνέχεια αλλα πως γίνεται να μπαινουν με σαράβαλα σε γκαράζ στη Χαλκίδος και να φεύγουν με Μερσεντές σειρά G χιλιάδων κυβικών με ξένες πινακιδες. Σκέτη ανιδιοτέλεια λέμε. Γράφουν ότι θελει κάποιος αρκεί να πληρώνονται.Ακόμα και για τους εχθρούς τους. Αρκει να τα παίρνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.