}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / ΑΕΚ εναντίον όλων ! Στήριξη αλλά και ενίσχυση..

ΑΕΚ εναντίον όλων ! Στήριξη αλλά και ενίσχυση..

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Πολύ σημαντική η αγωνιστική που τελείωσε. Και ήταν σημαντική και διδακτική για πολλούς λόγους και αγωνιστικούς και έξω – αγωνιστικούς.

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά θέματα η ΑΕΚ ανέδειξε για άλλον έναν αγώνα τα προτερήματα της αλλά και τα ελαττώματα που υπάρχουν.

Ψυχή, πάθος ,θέληση για την νίκη  κάτι που συνδυάζεται με τους ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν κυρίως επιθετικά και αναφέρομαι στους Ολιβέιρα (εύκολα ο καλύτερος σέντερ φορ που υπάρχει αυτή την στιγμή στην σούπερ λίγκ) Λιβάγια και Μάνταλο, αλλά και στους καλούς παίκτες υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς  που συμπληρώνουν τα (κακά τα ψέματα) μεγάλα αστέρια της ομάδας.

Από εκεί και πέρα είναι ολοφάνερο ότι η άμυνα δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Το ότι η ΑΕΚ έχει δεχτεί 12 γκολ σε 9 αγώνες έως τώρα , δηλαδή όσα είχε δεχτεί σε όλους τους αγώνες την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα τα λέει όλα!

Αν εξαιρέσουμε τον Τσιγκρίνσκι που είναι μια σταθερή μεγάλη αξία οι υπόλοιποι έχουν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση τους , ενώ είναι επίσης φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα και στα στόπερ πόσο περισσότερο μετά την τιμωρία του Βράνιες.

Θα πρέπει οπωσδήποτε ο Κωστένογλου να δουλέψει πολύ το αμυντικό κομμάτι της ομάδας που έχει να κάνει βέβαια και με την αλληλοκάλυψη που υπάρχει από τα χαφ.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χθες έλειπαν πέρα από τον Βράνιες και ο Μπάρκας (άσχετα αν ο Τσιτώντας ήταν καλός) και ο Χούλτ με τον Μπακάκη λιγοστεύοντας έτσι τις επιλογές που είχε στα χέρια του ο προπονητής. Όμως και αυτοί να επανέλθουν είναι ορατό ότι υπάρχει πρόβλημα που οφείλουν να δουλέψουν όλοι στο προπονητικό τιμ, γιατί αλλιώς γρήγορα θα χαθεί ο βασικός στόχος που όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός. Το γκολ που δεχόμαστε στο 88΄ λεπτό του χθεσινού αγώνα είναι ανεπίτρεπτο να το δέχεται ομάδα που έχει στόχους και είναι μεγάλη .Τέτοιες φάσεις θα έπρεπε να τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες..

Πέρα όμως από τη δουλειά που πρέπει να γίνει σε αυτό τον τομέα θα αναφέρω για άλλη μια φορά την ΑΝΑΓΚΗ απόκτησης ενός αριστεροπόδαρου στόπερ ψηλού με τεχνικά χαρακτηριστικά τον χειμώνα  , την ΑΝΑΓΚΗ απόκτησης ενός χαφ ογκόλιθου σε στυλ ας πούμε Γιόχανσον ή Ντιοπ για τους παλιότερους και την ΑΝΑΓΚΗ απόκτησης ενός αποκλειστικά εξτρέμ ταχύτατου με έφεση στο σκοράρισμα που θα κάνει την διαφορά, με τους υπόλοιπους να τον πλαισιώνουν!

Γράφω την λέξη “ανάγκη” με κεφαλαία γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το “φωνάξω” να το πω μέσα από τον γραπτό τον λόγο , κάτι που άλλωστε έχω τονίσει κατ ΄ επανάληψη από το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Είναι κρίμα και άδικο αυτή η ΑΕΚ να μην στηριχτεί με αυτά τα “εργαλεία” ώστε να ισχυροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Είναι κρίμα και άδικο και για τον προπονητή και για τους παίκτες  και κυρίως για τον υπέροχο λαό που ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Και μιλάω γι αυτούς γιατί αν κάποιος παρακολουθήσει τα σχόλια που υπήρχαν στο κεντρικό σάιτ της ΠΑΕ στο 0-1 τους Ατρόμητου και μετά  στο 2-2 και στο τέλος του αγώνα με το 3-2 , πρώτα θα απορήσει με την αδιανόητη ανισορροπία και ανοησία που επικρατεί στην σκέψη πολλών (αναρωτιέσαι αλήθεια αν είναι φίλοι – οπαδοί της ΑΕΚ )  και μετά θα γελάει με την απίστευτη “κωλοτούμπα” που υπάρχει στην σκέψη τους (πανηγύρια κ.τ.λ – αν δεν έμπαινε το γκολ από το κόρνερ το συντριπτικό σύνολο των σχολίων θα ήταν αφορισμός των πάντων..)

Αυτά όλα τα βλέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης τα διαβάζει και πιστεύω ότι θα κάνει αυτό που πρέπει και αυτό που επιτάσσει η λογική τον χειμώνα

Από εδώ και πέρα κάθε αγώνας θα είναι ιδιαίτερα λοιπόν σημαντικός για την ΑΕΚ που οφείλει να κρατηθεί κοντά στην κορυφή ή να πλησιάσει ακόμα περισσότερο μέχρι να έρθουν οι μεταγραφές αλλά και οι αποδεσμεύσεις..Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα και σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες και στους άλλους δυο που έχουμε να συναγωνιστούμε .

Αυτή αγωνιστική βέβαια μας δίδαξε για άλλη μια φορά κάτι εξίσου , ίσως και περισσότερο σημαντικό όσον αφορά το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο πρωτάθλημα μας.

Ότι η ΑΕΚ παίζει όπως πάντα μόνη της εναντίων όλων, και όλα αυτά προσπαθώντας να κρατήσει ένα επίπεδο που αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα.

Και τι δεν είδαμε λοιπόν !

Από αδιανόητες εκφράσεις και ακατάσχετο υβρεολόγιο από τον Κώστα Καραπαπά αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ σε δημοσιογράφους στην Ξάνθη , μέχρι άλλο ένα παραλήρημα του επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ ΟΣΦΠ , Σάββα Θεοδωρίδη ..Για ποιο πράγμα;; Αν είναι δυνατόν για την διαιτησία σε ένα παιχνίδι που ΔΕΝ έγινε απολύτως τίποτα, και από τη  άλλη για παραρτήματα που υπάρχουν σε άλλη ομάδα! Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω παρά μόνο αφήνω τον καθένα να γελάσει με την ψυχή του , και απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει εισαγγελέας ώστε να επιβληθεί επιτέλους μιας κατάστασης που μέσω δηλώσεων και συμπεριφορών παράγει βία, και από την άλλη θα ήθελα να ήξερα πόσο περήφανοι νιώθουν οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά να τους αντιπροσωπεύουν τέτοιοι άνθρωποι που μάλιστα εξαιτίας της ..συμπεριφοράς τους..αναβαθμίστηκε ο ρόλος τους ή πήραν θέση τιμής ένεκεν από τον πρόεδρο τους.

Από κοντά και η ομάδα της Θεσσαλονίκης , μια ομάδα που δήθεν μέχρι πριν μερικά χρόνια σήκωνε το “λάβαρο της επανάστασης” και τώρα προσπαθεί να μοιάσει ή θέλει να ξεπεράσει σε κατορθώματα , την ομάδα που είχε κατακρεουργήσει σε όλους τους τομείς το ελληνικό ποδόσφαιρο επί μια 20ετία.

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων , δημόσιο ξεκατίνιασμα από τους “επικοινωνιακούς στρατούς ” και άρνηση να χάσει κάποιο παιχνίδι γιατί σώνει και καλά πρέπει να διατηρήσει το “μαϊμού” αήττητο.

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι χθες  μόλις σηκώθηκε η ταμπέλα των καθυστερήσεων αντί να γραφούν τα λεπτά της καθυστέρησης , έγραφε “μέχρι να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ ” κρίνονται ανεπιβεβαίωτες..

Αυτά λοιπόν όλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα πολλά βέβαια κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πέρα των δικών μας λαθών και της προσπάθειας που θα γίνουν ώστε να λυθούνε , τι λέτε, δεν αξίζει να στηρίξουμε την ομάδα με όλη μας την Ενωσίτικη δύναμη μέχρι το τέλος των αγώνων και μέχρι να έρθει αυτό που φαντάζει σε όλους μαγικό στο μυαλό μας και λέγεται “επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια ” ;

Όχι απλά αξίζει αλλά επιβάλλεται.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Κοντοειδής της ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το 3ο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα του ΟΑΚΑ, καθώς ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.