}
Αρχική / Slider / Η παράταξη “Ξανά Μαζί” καταδικάζει

Η παράταξη “Ξανά Μαζί” καταδικάζει

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ

Η παράταξη μας καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την είσοδο των 10 κοριτσιών – γυναικών στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.

Μια παραφωνία που θεωρούμε πως προσβάλει πρώτα και πάνω από όλα τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε ένα ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος και όχι κρατίδιο της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Είμαστε βέβαιοι πως και οι παππούδες αυτών των κοριτσιών έχουν να τους διηγηθούν μια συγκλονιστική ιστορία από την περίοδο του πολέμου, που σίγουρα δεν συνάδει με την συμπεριφορά τους ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής.

Είναι δικαίωμα του καθενός να συμφωνεί ή να διαφωνεί , να συμμετέχει ή να απέχει από τις μαθητικές παρελάσεις. αλλά θεωρούμε απαράδεκτο να καπηλεύονται κάποιοι κατά αυτό τον τρόπο την Εθνική μας Εορτή για να κερδίσουν δημοσιότητα προβάλλοντας την πράξη τους ως δήθεν επαναστατική.

Δεν σεβάστηκαν τον λόγο για τον οποίο γίνονται οι παρελάσεις, που δεν είναι άλλος από την απότιση ελάχιστου φόρου τιμής προς τους ήρωες του 1940

Δεν σεβάστηκαν την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας οι οποίοι παρέστησαν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τα παιδιά των σχολείων μας

Δεν σεβάστηκαν τα παιδιά μας και την εξαιρετική παρουσία τους καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους γεγονότα που προσβάλλουν την ιστορία μας και τους θεσμούς μας.

Εμάς μας εκφράζει το περήφανο βλέμμα των 2 παιδιών του δημοτικού σχολείου της Ανάφης που παρέλασαν σε ένα μικρό νησί δείχνοντας πως η Ελλάδα ξέρει να τιμάει την ιστορία της και να μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές την αγάπη για την ελευθερία, την πατρίδα και τον σεβασμό στην ελληνική σημαία και σε όσους θυσιάστηκαν για να την προστατέψουν.

Οι συνδημότες μας έχουν και κρίση και ιστορική συνείδηση και μπορούν να αξιολογήσουν την πράξη αυτή καθώς και την θέση όλων μας..

 

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

3 comments

  1. Η ποια;;; H… παράταξη;;; Πολύ καλό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.