}
Αρχική / Τοπικοί Σύλλογοι & Φορείς / Ανακοίνωση Πόλης της Καρδιάς

Ανακοίνωση Πόλης της Καρδιάς

Ντροπή – Ασέβεια – Ευθύνες!

Αυτές οι τρεις λέξεις μας έρχονται στο μυαλό μας, αναλογιζόμενοι αυτό που ζήσαμε στην παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα προς τιμήν των ηρώων του 1940 που πολέμησαν εναντίον της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας.

Δέκα αμόρφωτες κοπέλες που αυτοπροσδιορίζονται ως «στρατιωτάκια της υπό-κριτικής τέχνης», παρεισέφρησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης μεταξύ μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της περιοχής μας και προσέβαλαν τη Σημαία, τον Μητροπολίτη, τον κόσμο και πάνω από όλα τους πεσόντες και αυτούς που πολέμησαν το 1940.

Με μια ανακοίνωση ψευτοκουλτούρας και ασυναρτησίας προσπάθησαν να εξηγήσουν και να δώσουν ιδεολογικό προσανατολισμό στην αχαρακτήριστη κίνηση τους.

219 ημέρες αντίστασης, 13.700 περίπου οι νεκροί κατά τις 219 αυτές ημέρες και συνολικά από κακουχίες και εκτελέσεις περίπου 750.000 Έλληνες νεκροί κατά την περίοδο της κατοχής.

Αυτούς διακωμωδείτε, την ιστορία μας διακωμωδείτε.

Βέβαια, υπάρχουν και ευθύνες για όλο αυτό το «θέαμα», ευθύνες που βαραίνουν τη Διοίκηση του Δήμου, μιας και αυτή είναι ο τελετάρχης της παρέλασης, αφού όλοι όσοι επιθυμούν να παρελαύνουν το δηλώνουν στο Δήμο και ελέγχονται από τους υπευθύνους του Δήμου.

Εμείς, ως Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, ζητάμε την άμεση παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου-υπεύθυνου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ζητάμε επίσης, από τον Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαλευκανθεί η υπόθεση καθώς και να αναζητήσει τις ευθύνες που αναλογούν στην Διοίκηση.

Υ.Γ. 1.Να επισημάνουμε στον κ. Πετρόπουλο (δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ), που μας έκανε την..τιμή να ασχοληθεί σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με τον επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης, ότι ο κ. Χάρης Τομπούλογλου εκλέγεται επί σειρά ετών ως αντιπρόσωπος των πολιτών στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου και αυτό από μόνο του αποτελεί ύψιστη και μοναδική “τιμή” για το πρόσωπο του.

Υ.Γ. 2. Όταν στις παρελάσεις λαμβάνουν μέρος αυτοί που πολέμησαν τότε, καλύτερα εμείς οι υπόλοιποι να σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι. Η φωτογραφία απεικονίζει την παρέλαση των Αντιστασιακών της πόλης μας σε προηγούμενη ανάλογη επέτειο.

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αποχώρηση από την συμπαράταξη Τομπούλογλου- Παπαλουκά

Με μια ανακοίνωσή της στο κοινωνικό δίκτυο facebook αποχώρησε σήμερα από την συμπαράταξη Τομπούλογλου – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.