}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σερετάκης και Γιάννης Ζαχαριάδης επισκέφθηκαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου,  το 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας που τελεί υπό κατάληψη μετά από απόφαση των συλλογικών οργάνων των μαθητών.

Πρόκειται για μια υπεύθυνη κινητοποίηση με σοβαρά αιτήματα για επείγοντα προβλήματα που αφορούν τόσο την απαράδεκτη κτιριακή υποδομή που έχει επιδεινωθεί από τους σεισμούς και την απουσία ουσιαστικής συντήρησης όσο και τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών με συνέπεια να μένουν κενές σχεδόν 60 ώρες!

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα και την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και ενημέρωσαν για τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από μεριάς της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ζητήματα της αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντικεραυνικής προστασίας και γενικότερα και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις διεκδικήσεις τους σε όλα τα επίπεδα.

Πέρα από τις εξόφθαλμες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων – που κατά τα άλλα ξέρουν να δίνουν 4,2 δισεκατομμύρια το χρόνο για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ – σοβαρότατες είναι και οι ευθύνες των δημοτικών αρχών οι οποίες ενώ γνωρίζουν πολύ καλά  την κατάσταση την εξωραΐζουν και διαιωνίζουν τα προβλήματα.

Η “κανονικότητα” της κυβέρνησης της ΝΔ και τα “ανοικτά σχολεία με παροχές δράσεων” της Δημοτικής Αρχής ΚΙΝΑΛ-ΝΔ για τα παιδιά που φοιτούν στο 1ο Λύκειο μεταφράζονται στο κοντέινερ στην αυλή, τις ακατάλληλες αίθουσες – μπουντρούμια, τις τρύπες στο δάπεδο, τις ρωγμές στους τοίχους, στην απουσία βοηθητικών χώρων, στα κενά 14 ωρών στη φυσική15 στη βιολογία, 10 ωρών στα μαθηματικά8 στη χημεία και 18 στα θρησκευτικά. Για να μη μιλήσουμε για τις στατικές ενισχύσεις που δέχθηκε το σχολείο μετά το σεισμό του 1999 για τις οποίες ακόμη αναζητούνται οι μελέτες!

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί:

– να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό

– να προχωρήσουν τώρα ουσιαστικοί έλεγχοι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και παρεμβάσεις 

– να πάψει επιτέλους η άθλια εικόνα με τις ακατάλληλες αίθουσες που αντί να εξαλειφθούν έχουν πολλαπλασιαστεί στη διάρκεια των χρόνων

– να εφοδιαστεί το σχολικό συγκρότημα με πιστοποιητικό καταλληλότητας και πιστοποιητικό πυροπροστασίας 

16 Οκτωβρίου 2019

 

 

 

 

Διαβάστε την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Σεπτεμβρίου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.