}
Αρχική / Slider / Ρεπορτάζ από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (photos)

Ρεπορτάζ από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (photos)

Τέσσερις ώρες χρειάστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του και τις δύο σημαντικές για την λειτουργία του Δήμου Επιτροπές. Και αυτό, παρότι ο νομοθέτης έχει απλοποιήσει πλέον τις επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες του παρελθόντος. Αιτία οι άσκοπες, όπως αποδείχθηκε, παρεμβάσεις του Άρη Βασιλόπουλου και του Χάρη Τομπούλογλου που πρόβαλαν ενστάσεις επί της διαδικασίας. Ο πρώτος αμφισβητώντας την δυνατότητας εκλογής του Γραμματέα, θεωρώντας ότι η δήλωση συνεργασίας της παράταξης του Παντελή Γρετζελιά με την Διοίκηση αφομοιώνει τον συνδυασμό του με αυτόν του Δημάρχου και την θέση αυτή πρέπει να καταλάβει η παράταξη Τομπούλογλου. Όταν ο Τάσος Κωνσταντινίδης έθεσε το νομικό πλαίσιο και ο Μιχάλης Κουτσάκης έδωσε το παράδειγμα της εκλογής του Προέδρου, αναρωτώμενος αν σύμφωνα με τη λογική αυτή θα μπορούσε ο Παντελής Γρετζελιάς να εκλεγεί Πρόεδρος, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά. Ο Χάρης Τομπούλογλου θεώρησε λανθασμένη μέρος της εκλογικής διαδικασίας αλλά μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις παραδέχθηκε ότι δεν έχει μελετήσει την νέα νομοθεσία και το θέμα ξεπεράστηκε.

Πριν την έναρξη, κατατέθηκαν δηλώσεις διαγραφής και ανεξαρτητοποίησης του Γιάννη Ουσταμπασίδη από την παράταξη ¨Ξανά Μαζί” του Παντελή Γρετζελιά. Ο Γιάννης Ουσταμπαδίδης ανήκει πλέον στους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν πολλοί πολίτες και χειροκρότησαν τον νέο Δήμαρχο, ο οποίος στην ομιλία του μίλησε για την διαχείριση συνεργασιών που έγινε τους μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές του Μαΐου, υπενθύμισε ότι για τον ίδιο και την Διοίκησή του δεν υπάρχουν χρώματα και κομματικές γραμμές και τόνισε ότι στις συναντήσεις που έγιναν, διαπίστωσε ότι δεν θα υπάρξει πορεία σύγκρουσης καθώς όλους ενώνει μια κοινή γραμμή και η επιθυμία να δούνε τον Δήμο να χαράζει πορεία σύγχρονης πόλης, με όλες τις ανέσεις που υπηρετούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο πρώην Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το προγραμματικό πλαίσιο της συμφωνίας των τεσσάρων παρατάξεων και να καθίσουν όλες μαζί, εφόσον κατά τη γνώμη του, αποτελούν πλέον την συμπολίτευση (μάλλον επειδή η τοποθέτηση αυτή θα τον φέρει δίπλα στην παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου. Ακούγεται ότι θα καταθέσουν κοινό σχέδιο προϋπολογισμού τον ερχόμενο Νοέμβρη).

Ο Παντελής Γρετζελιάς, υπενθύμισε ότι η παράταξή του ανάμεσα στις δυο Κυριακές των εκλογών υποστήριξε τον Γιάννη Βούρο και την στήριξη αυτή υλοποίησαν με την συνεργασία τους και στην διοίκηση του Δήμου. Η απλή αναλογική, όπως είπε, μοιράζει τις δυνάμεις σύμφωνα με την θέληση του λαού και κατά συνέπεια πρέπει να γίνονται συνεργασίες και συμπαρατάξεις.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, δήλωσε ότι με τον ίδιο τον Δήμαρχο δεν βρέθηκε μετεκλογικά και περιμένει την αναφορά το σημείων όπου υπάρχει προγραμματική σύγκληση των συνεργαζόμενων παρατάξεων.

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης, προτίμησε να διαβάσει την αιτιολογική έκθεση του «Κλεισθένη» στην οποία γράφεται ότι οι Δημοτικές Αρχές θα υποχρεωθούν, με την απλή αναλογική, να μπουν σε έναν δημοκρατικό διάλογο και αναζήτηση προγραμματικών συμβιβασμών και συνθέσεων, γεγονός που βελτιώνει την ουσία των αποφάσεων. Δεν πρέπει λοιπόν όπως είπε, απευθυνόμενος στον Άρη Βασιλόπουλο, να θεωρούμε ότι ο νόμος είναι καλός όταν μας συμφέρει και κακός όταν δεν μας συμφέρει. (γεγονός που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν με ποιους θα συνεργαζόταν ο Άρης Βασιλόπουλος αν αυτός είχε εκλεγεί Δήμαρχος).

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, Πρόεδρος εξελέγει με 19 ψήφους επί 32 παρόντων ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής. Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ανεμογιάννης με 14 ψήφους επί 33 παρόντων και Γραμματέας ο Γιώργος Αναγνώστου με 15 ψήφους επί 33 παρόντων.

Στην 9μελή Οικονομική Επιτροπή θα μετέχουν οι:

  1. Δήμαρχος (εξ οφίτσιο)
  2. Ανθή Παπακώστα
  3. Σπύρος Μπερδέσης
  4. Άρης Βασιλόπουλος
  5. Παντελής Γρετζελιάς
  6. Κώστας Τομπούλογλου
  7. Νίκος Σερετάκης

οι οποίοι εκλέχθηκαν και θα οριστούν ακόμα δυο Αντιδήμαρχοι από τον Δήμαρχο.

Στην 9μελή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα μετέχουν οι:

  1. Δήμαρχος (εξ οφίτσιο)
  2. Σπύρος Γραμμένος
  3. Σωτήρης Κοσκολέτος
  4. Γιάννης Καλαμπόκης
  5. Θάνος Λέκκας
  6. Τάκης Αθανασόπουλος
  7. Δανάη Γκούμα

οι οποίοι εκλέχθηκαν και θα οριστούν ακόμα δυο Αντιδήμαρχοι από τον Δήμαρχο.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ρωτήσαμε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Τάφα για την κατάσταση των Οικονομικών του Δήμου ο οποίος μας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται για την προετοιμασία του νέου προϋπολογισμού, ελέγχοντας και τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης περιόδου, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν και θα γίνει ότι προβλέπεται από τους νόμους.

Σε ερώτημα που απευθύναμε στον Δήμαρχο, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με χρέος του προς το Δημόσιο, μας ενημέρωσε ότι οι προσωπικές του υποχρεώσεις δεν υπερβαίνουν αυτές του μέσου πολίτη και τα ποσά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το θέμα δε, το οποίο θα λυθεί δικαστικά, έχει προκύψει από συμμετοχή του σε εταιρεία.

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Κουτσάκης, ρωτήθηκε από την εφημερίδα μας για την κατάσταση των οχημάτων και του εξοπλισμού της υπηρεσίας και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις που δικαιολογούν την υστέρηση στις υπηρεσίες που προσφέρονται και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, θα καταθέσουν συγκεκριμένο σχέδιο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Απευθυνόμενοι στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Τάσο Κωνσταντινίδη, για την αναμενόμενη (την ερχόμενη Τετάρτη) έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας δήλωσε ότι τα σχολεία της πόλης θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους εκατοντάδες μαθητές της πόλης μας και όποια ζητήματα προκύψουν, θα αντιμετωπιστούν άμεσα τις επόμενες μέρες. Για τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό, έχει γίνει ήδη αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) που είναι αρμόδια επί του θέματος και τα ζητήματα αντιμετωπίζονται.

Ένα πνεύμα απόλυτης συνεννόησης επικράτησε μεταξύ των μελών των παρατάξεων που έχουν αναλάβει τις τύχες της πόλης για τα επόμενα 4 χρόνια και όπως φάνηκε ο Γιάννης Βούρος, ήταν έτοιμος να απαντήσει σε κάθε καλοπροαίρετο ή/και κακοπροαίρετο ερώτημα που θα του απευθύνουν, όσοι επέλεξαν τον ρόλο της αντιπολίτευσης.

 

 

 

 

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.