}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το πρώτο ΔΣ

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το πρώτο ΔΣ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας.

 

Την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019 έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για το αποτέλεσμα των ελέγχων των σχολείων μετά τους σεισμούς του καλοκαιριού, τις παρεμβάσεις που έγιναν και τι σχεδιασμός υπάρχει για τα κτήρια που έχουν δομηθεί πριν το 1959, δηλαδή πριν ισχύσει οποιοσδήποτε αντισεισμικός κανονισμός. 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Δημάρχου η Λαϊκή Συσπείρωση είπε ότι όντως είμαστε σε μια εποχή μετάβασης, όπου το σύστημα είναι πλέον ιστορικά παρωχημένο και καμία διαχείριση δεν μπορεί ούτε να το διασώσει αλλά ούτε και να προσφέρει λύσεις στις λαϊκές ανάγκες. 

Σημείωσε ότι στην ουσία έχουμε Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με τμήματα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία άφησε το στίγμα της “συνέχειας” σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ. Μια σειρά δυνάμεις που τη συγκροτούν έχουν στο παρελθόν δοκιμαστεί για τις αντιλαϊκές τους θέσεις για το άλσος, τη χρήση σεκιούριτι στη φύλαξή του, την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κα. 

Είναι ενδεικτικό ότι οι παρατάξεις που τη συγκροτούν συμπολιτεύονται στο όνομα των αντιδραστικών αλλαγών που εισήγαγε ο “Κλεισθένης” του ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία του «Κλεισθένη» είναι η η προσαρμογή των δήμων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και η μεγαλύτερη σύμφυση τους με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, η λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις που τα κύρια έσοδά τους θα τα αντλούν κατευθείαν από τις τσέπες των δημοτών, ενώ δυναμώνει η εποπτεία από μεριάς του κράτους, για να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική. 

Αναφορικά με την εκλογή των επιτροπών, η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι, οι παρατάξεις που κάνανε ομιλίες περί δημοκρατίας στην αρχή της συνεδρίασης κατάπιαν τη γλώσσα τους για τις αυταρχικές αλλαγές που εισήγαγε η Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι, οι οποίες νοθεύουν τον συσχετισμό που καταγράφηκε στις εκλογές. 

Στην πραγματικότητα αφαιρούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετατίθενται στην ελεγχόμενη Οικονομική Επιτροπή, κρίσιμες αρμοδιότητες όπως: αποφάσεις για προσλήψεις, χρήση ή όχι ένδικων μέσων, τροποποίηση συμβάσεων, παροχή “διευκολύνσεων” σε μεγαλοοφειλέτες άνω των 150.000€ (!!) και άλλα. Για αυτά θα αποφασίζει πίσω από την πλάτη των δημοτών μια επιτροπή με χειραγωγημένο συσχετισμό, η οποία δε συνεδριάζει δημόσια, ούτε δημοσιεύει πρακτικά. 

Τέτοια είναι η λεγόμενη “αστική δημοκρατία” και τα όριά της απέναντι στις φωνές που αμφισβητούν την ουσία και τον προσανατολισμό της κυρίαρχης πολιτικής. 

Στις εκλογές για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό, καθώς με ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών που έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο και τους κανονισμούς λειτουργίας, ο πρόεδρος συγκεντρώνει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες ενώ το προεδρείο ως τέτοιο είναι διακοσμητικό. 

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκλέχθηκαν στην οικονομική επιτροπή ο Νίκος Σερετάκης με αναπληρωματικό τον Γιάννη Ζαχαριάδη και στην επιτροπή ποιότητα ζωής η Δανάη Γκούμα με αναπληρωματικό τον Νίκο Σερετάκη.

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.