}
Αρχική / Slider / Έτσι θα κυβερνηθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες (video)

Έτσι θα κυβερνηθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες (video)

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Open μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και έδωσε μια εικόνα για τις προθέσεις της νέας Κυβέρνησης όσον αφορά την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών και των Δήμων. Οι περισσότεροι Ο.Τ.Α. όλης της χώρας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, στις εκλογές του περασμένου Μάη.

Στον Δήμο μας η παράταξη του Γιάννη Βούρου, ο οποίος αναλαμβάνει Δήμαρχος την 1η Σεπτέμβρη, διαθέτει 10 Δημοτικούς Συμβούλους στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο. Υπολείπεται 7 Συμβούλων ώστε να διαθέτει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι υπόλοιπες έδρες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Δύναμη Πολιτών (Άρης Βασιλόπουλος) 7

Ξανά Μαζί (Παντελής Γρετζελιάς) 5

Πόλη της Καρδιάς (Χάρης Τομπούλογλου) 4

Λαϊκή Συσπείρωση (Νίκος Σερετάκης) 3

Πόλης Ενότητα (Τάσος Κωνσταντινίδης) 2

Τώρα (Χρήστος Κοπελούσος) 1

Ανεξάρτητοι (1)*

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, η Kυβέρνηση θα φροντίσει με νομοθετική ρύθμιση, η παράταξη του Δημάρχου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία στις επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Αναμένουμε να διευκρινιστεί, αν και πως θα εξασφαλιστεί η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς όλα τα παραπάνω για να λειτουργήσουν χρειάζονται καταρχάς ψηφισμένο προϋπολογισμό ο οποίος εγκρίνεται με τα σημερινά δεδομένα, πρώτα από τις Επιτροπές και τα Διοικητικά Συμβούλια και τελικά κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως είναι γνωστό, η παράταξη του Παντελή Γρετζελιά και ο Χρήστος Κοπελούσος, δήλωσαν εξαρχής την στήριξή τους στην νέα Δημοτική Αρχή.

Δείτε το σχετικό video

*ο εκλεγμένος με την παράταξη “Ξανά Μαζί” Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ουσταμπασίδης. διαγράφηκε μετεκλογικά.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …