}
Αρχική / Slider / Τι μας περιμένει την Κυριακή στις εκλογές, στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα

Τι μας περιμένει την Κυριακή στις εκλογές, στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα

ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η πολυπόθητη διεύρυνση δεν φαίνεται να προέκυψε για τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» του Άρη Βασιλόπουλου. Τουναντίον οι απώλειες της αριστερής πτέρυγας της παλιάς «Δύναμης Πολιτών» του στοιχίζουν ιδιαίτερα τόσο στο προφίλ του συνδυασμού όσο και ποσοτικά, σε αριθμό ψήφων. Δυσκολεύεται δε να πείσει ότι μπορεί να συνθέσει την επόμενη μέρα καθώς οι απώλειες στελεχών μέσα από την παράταξή του τα προηγούμενα 5 χρόνια, ξεπερνούν τον αριθμό ρεκόρ των 22. Οι διαρροές προς τον συνδυασμό του Τάσου Κωνσταντινίδη, όσον αφορά τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικές καθώς η παράταξη «Πόλης Ενότητα» του πρωτοεμφανιζόμενου δικηγόρου, διατυπώνει προτάσεις τεκμηριωμένες και προσγειωμένες στην πραγματικότητα. Διαρροές παρατηρούνται και προς την παράταξη του Νίκου Σερετάκη από την αριστερή πτέρυγα της παλιάς “Δύναμης Πολιτών”.

 

Από την άλλη πλευρά ο παράταξη «Πολιτών Πολιτεία» του Γιάννη Βούρου κατάφερε ήδη, πριν την εκλογική αναμέτρηση, να συνθέσει με την συμμετοχή στο συνδυασμό του προσώπων που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Η λογική του είναι ότι συνθέτοντας πριν από την εκλογική αναμέτρηση και εφόσον οι πολίτες επικροτήσουν την επιλογή αυτή, θα υπάρξει μια δυνατότερη παράταξη που θα μπορεί να επιλέξει τις συνεργασίες της επόμενης μέρας.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ

Ο Παντελής Γρετζελιάς φαίνεται ότι ξεκίνησε με σπριντ τον μαραθώνιο τον περασμένο Σεπτέμβρη. Με την λογική της επιτυχημένης συνταγής της δεκαετίας του 1990 προσπάθησε να πείσει ότι αποτελεί την ιδανική λύση και για την δεκαετία του 2020. Η συνταγή «επιστροφή στο μέλλον» ξέφτισε τους επόμενους μήνες και δεν κατάφερε να συμπληρώσει πλήρες ψηφοδέλτιο.

ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης έχει ομολογουμένως διεξάγει έναν σοβαρό προεκλογικό αγώνα. Η παρουσία του μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, αποφεύγοντας την εμπλοκή σε ζητήματα που δεν συνάδουν με την προοπτική της πόλης. Καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί την αίσθηση ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα αποτελέσουν “κεφάλαιο” για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο από όποια θέση και αν τους κατατάξουν οι πολίτες.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ

Ο Νίκος Σερετάκης θα ενισχυθεί σημαντικά. Το αριστερό κομμάτι που αποχώρησε από τον Άρη Βασιλόπουλο και δεν εκφράζεται επίσημα σε κάποιο συνδυασμό, έχει μόνο διέξοδο την «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Χρήστος Κοπελούσος και Χάρης Τομπούλογλου βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση λόγω μεταγραφών που έγιναν την τελευταία στιγμή. Διεκδικούν μερίδιο από ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, με τον δεύτερο να έχει το προβάδισμα λόγω των προσωπικών εξυπηρετήσεων που έχει κάνει στα χρόνια που έχει ασχοληθεί με την πολιτική. Ο πρώτος βασίζεται στις προσωπικές άριστες σχέσεις, που έχει με πολλούς συμπολίτες μας και τη δικαστική περιπέτεια του Χάρη Τομπούλογλου που εμποδίζει πολλούς και δημιουργεί ανασφάλεια καθώς είναι πιθανό να εκπέσει των αξιωμάτων του εφόσον υπάρξει νέα καταδίκη του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μεγάλη μετακίνηση ψηφοφόρων της ΝΔ, λόγω αυτού του γεγονότος, υπάρχουν και προς τον Γιάννη Βούρο.


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.