}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Κι όμως γίνεται…

Κι όμως γίνεται…

Στο ξεκίνημα αυτής της προεκλογικής περιόδου, οι περισσότεροι πιθανολογούσαν πως εξαιτίας της απλής αναλογικής θα επικρατήσει η λογική της προσωπικής φιλοδοξίας και όχι η επόμενη ημέρα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί «στοιχημάτιζαν» ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα ξεπεράσουν τους 10! Και όμως…
Η υποψηφιότητα του Γιάννη Βούρου, ενός ανθρώπου που δεν έχει εμπλακεί σε τοπικές έριδες και άγονες αντιπαραθέσεις, κατάφερε να συσπειρώσει και να συνθέσει έναν συνδυασμό στον οποίο συνυπάρχουν άνθρωποι με ομοειδής μεν σκέψεις, που το 2014 βρίσκονταν όμως σε 5(!!!) διαφορετικά ψηφοδέλτια.
Μαζί φυσικά με νέα πρόσωπα και συμπολίτες μας που εκτίθενται για πρώτη φορά στα κοινά. Μετριοπαθείς άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών που διαισθάνθηκαν ότι ήρθε η ώρα της συνένωσης δυνάμεων.
Αυτός είναι και ο λόγος που για πρώτη φορά… στα χρονικά βλέπουμε το τοπικό κατεστημένο που κουβαλά τα μύρια όσα στην πλάτη του, που εδώ και 40 συν… χρόνια εμφανίζεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο, να μην εστιάζει την κριτική της στον νυν δήμαρχο, αλλά να στοχεύει κατά βάση στον Γ. Βούρο.
Γιατί; Διότι κατάφερε αυτό στο οποίο οι ίδιοι για δεκαετίες απέτυχαν. Όχι να διαλύσει. Όχι να κουνήσει αλαζονικά το δάχτυλο. Όχι να αποσυνθέσει ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος, αλλά να ΕΝΩΣΕΙ. Να συνθέσει.
Αυτό δηλαδή που χρειαζόμαστε για το ΑΥΡΙΟ της πόλης μας. Μία ισχυρή δημοτική αρχή, με υψηλό ποσοστό, ισχυρή εκλογική νομιμοποίηση που δεν θα εκβιάζεται, δεν θα συναλλάσσετε κάτω από το τραπέζι αλλά θα συνεργάζεται πάνω σε συγκεκριμένες αρχές και πλαίσια δράσης. Με λίγα λόγια… καμία ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ.
Ακόμη και 1 έδρα στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να κάνει την διαφορά.

* o Ρένος Αρβανίτης είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον συνδυασμό του Γιάννη Βούρου “Πολιτών Πολιτεία”.


Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.