}
Αρχική / Slider / Είμαστε πια πρωταθλητές! (photos)

Είμαστε πια πρωταθλητές! (photos)

Ένα θαυμάσιο αθλητικό Σαββατοκύριακο!!!

Ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και για 24 ώρες η πόλη γιόρταζε τις επιτυχίες του Ιωνικού (Χαντμπολ και μπάσκετ) και του Χαλκηδονικού (ποδόσφαιρο).

Σάββατο 4/5/2019

Δύο ιστορικές ομάδες του ελληνικού χάντμπολ ο Ιωνικός ΝΦ και ο ΕΣΝ Βριλησσίων αναμετρήθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια στον τρίτο και τελευταίο τελικό ανόδου στην Handball Premier από τον Νότιο όμιλο της Α2 Ανδρών. Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο από 1.000 φιλάθλους, με μαζορέτες και κόσμο από τις δύο ομάδες, σε φανταστική ατμόσφαιρα, ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής με 24-21.
Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά από 8 χρόνια, αφού η τελευταία του σεζόν ήταν το 2010-2011. Ο Ιωνικός δικαιωματικά έχει το προσωνύμιο «αυτοκράτορας» του ελληνικού χάντμπολ, αφού είναι πολυνίκης του αθλήματος σε επίπεδο ανδρών, αφού μετράει 16 τίτλους (10 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ). Τα Βριλήσσια του ενός νταμπλ και ενός κυπέλλου, θα παραμείνουν στην Α2 με στόχο την επόμενη χρονιά να καταφέρουν να επιστρέψουν και αυτά εκεί που ανήκουν.
Στο γήπεδο βρέθηκαν παλιές δόξες της ομάδας μας και της εθνικής καθώς και Δήμαρχος (που έκανε την απονομή του κυπέλλου στον Ιωνικό), ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου (που τίμησε την ομάδα των Βριλησσίων), ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, ο Τάσος Κωνσταντινίδης, ο πρ. Δήμαρχος Βριλησσίων Αργύρης Ντινόπουλος κα.
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ- ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 24-21 (Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-3, 7-4, 7-6, 8-7, 10-8 (ημχ.), 12-10, 14-11, 15-11, 17-13, 21-17, 24-21)
ΙΩΝΙΚΟΣ (Μαντζόπουλος-Παπακώστας): Τσακνής, Αργυράκης 3, Γκέρτσος 2, Μπούτος 3, Μάγκος, Ζαχάρης, Κρητικός, Γκουλές 4, Αντωνιάδης 1, Σιάτρας, Λεωνίδας 2, Χειβιδόπουλος 3, Χελιώτης 2, Μαυροφρύδης 3, Κότσιρας, Μπουλούμπασης.

 


Κυριακή 5/5/2019 (πρωί)

Πολύ πιό εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Χαλκηδονικός νίκησε τον Αρίωνα με 1-0 και κατέκτησε την άνοδο στη Β’ ΕΠΣΑ.

Η ομάδα του Περικλή Παπαζαφειρόπουλου ήταν καταλυτικά ανώτερη, αλλά πότε η αστοχία και πότε ο εκπληκτικός γκολκίπερ Κακοσαίος δεν της επέτρεψαν να πετύχει περισσότερα τέρματα

Το γκολ που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 29′ όταν ο Γενιδογάν έκανε εξαιρετική κίνηση και σέντρα από τα δεξιά, και ο Αντωνόπουλος με άψογο πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0.

Στο 69′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Χύτας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Το εκτέλεσε ο Λυμπερόπουλος, αλλά ο Κακοσαίος απέκρουσε. Στο 90+2′ ο Χαλκηδονικός κέρδισε και νέο πέναλτι σε ανατροπή του Σούρμπη. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο γκολκίπερ Κολονέλος, αλλά και πάλι ο Κακοσαίος απέκρουσε εκπληκτικά.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε όλους τους ανθρώπους της ομάδας μας να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιστροφή της ομάδας στην Β’ ΕΠΣΑ.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ: Κολονέλος, Γενιδογάν, Νίκα, Ράγιας, Σκέμπι, Χριστιανός, Αραπογιάννης (77′ Λαγός), Λυμπερόπουλος, Τσούδης (52′ Σούρμπης), Αντωνόπουλος, Γρατσίας (65′ Χύτας).

Κυριακή 5/5/2019 (απόγευμα)

Κυρίαρχος από την αρχή του παιχνιδιού, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα σε επίθεση και άμυνα, ο Ιωνικός ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στο Αιγάλεω. Η ομάδας μας ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς όμως να καταφέρει να έχει σημαντικό προβάδισμα. Το ζητούμενο από την αρχή ήταν η νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 3 πόντων ώστε να υπερκαλυφθεί η διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου γεγονός που δημιούργησε άγχος στους παίκτες μας με αποτέλεσμα να κάνουν άστοχες επιλογές κάθε φορά που η διαφορά μεγάλωνε.

Ο coach Σορώτος έστησε υποδειγματικά την ομάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα και κατάφερε να αφοπλίσει τα ατού του Αιγάλεω και μέσα στη ρακέτα, αλλά και στο τρίποντο.

Οι Πέττας και Μουμπάρακ πήραν την ομάδα στις πλάτες τους με 27 και 26 πόντους αντίστοιχα ενώ ο Κατιάκος με 17 πόντους έδωσε τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα σε άμυνα και επίθεση και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εντυπωσιακό κάρφωμα στο τέλος. Από κοντά ο Παπανδρέου, με 10 πόντους, που έδωσε ρυθμό όταν χρειαζόταν και έκανε πολλές διεισδύσεις στο καλάθι των αντιπάλων.

Ο κόσμος εντυπωσιακός, βοήθησε σημαντικά από την κερκίδα και πανηγύρισε στο τέλος μαζί με τους παίκτες την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Ληξούρι, ο Ιωνικός θα στεφθεί πρωταθλητής Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

ο Αιγάλεω φαίνεται να έχει βρει κακό μπελά με τις ομάδες τις Νέας Φιλαδέλφειας καθώς έκανε δεύτερη συνεχή ήττα (προηγήθηκε η νίκη της ΦΕΑ για τον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑ), ενώ πριν είχε ρεκόρ 74 παιχνίδια-1 ήττα.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.