}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Τα κρυμμένα μυστικά του Ποδονίφτη…

Τα κρυμμένα μυστικά του Ποδονίφτη…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Φιλαδέλφεια- Ν. Χαλκηδόνα, 15/4/2019

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΒΟΗΘΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ

Τα κρυμμένα μυστικά του Ποδονίφτη…

Το κάλεσμα ήταν σαφές: Την Κυριακή στις 14 Απριλίου το πρωί περιήγηση, καθαρισμός και ενημέρωση στις όχθες και στους παρόχθιους πράσινους χώρους του Ποδονίφτη.

Ο συνδυασμός μας αποφάσισε να βοηθήσει όσο μπορούσε. Και ταυτόχρονα να γνωρίσει από κοντά το τελευταίο κομμάτι με φυσική κοίτη του ποταμού Ποδονίφτη που εκτείνεται μεταξύ των δήμων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Αθηναίων. Σε αυτά τα 800 μ. φυσικού ποταμιού, στα οποία τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει παρατηρηθεί πλημμυρικό φαινόμενο, σήμερα ακμάζει μια μικρή όαση με λογής λογής φυτά και ζώα: Ευκάλυπτοι και φοίνικες, αυτοφυείς τουλίπες και ορχιδέες, ορνιθόγαλα, μαυρομάτες και άρτηκες, σταχτοσουσουράδες, κοκκινολαίμηδες και φρύνοι.

Αυτό το τμήμα του ποταμού πρέπει να διαφυλαχθεί, να καθαριστεί ώστε η ρύπανση να μην ενοχλεί τους κατοίκους και όχι να τσιμεντοποιηθεί, καθώς αφενός έχει μία ιδιαίτερη οικολογική αξία και αφετέρου η τσιμεντοποίηση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Και όχι μόνο αυτό. Πρέπει ο ποταμός να γίνει επισκέψιμος. Να γνωρίσει ο κόσμος τις φυσικές ομορφιές του ποταμού και της καταπράσινης περιοχής του! Άλλωστε, πρόκειται για σπάνια περίπτωση μέσα στον αστικό ιστό της Αττικής.

Μπράβο στους ενεργούς πολίτες που δρουν υπέρ των ρεμάτων! Θα ανταποκριθούμε και στο επόμενο κάλεσμά τους και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε.


Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.