}
Αρχική / Slider / Τι απάντησε ο Άρης Βασιλόπουλος για την στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Τι απάντησε ο Άρης Βασιλόπουλος για την στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η αλήθεια είναι ότι την αδικήσαμε όπως φαίνεται την κ. Ανδρέου, όταν γράψαμε ότι δεν λάβαμε την επιστολή παραίτησής της. Και το καταλάβαμε όταν την λάβαμε χθες Τετάρτη περίπου στις 9 το βράδυ. Όπως ήταν το τυπικό, η Δημοτική Σύμβουλος ανέμενε να διαβαστεί πρώτα η επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο (γιατί εκεί απευθυνόταν) και μετά να την βγάλει στη δημοσιότητα. Μη βλέπετε που στο μεταξύ ο Άρης Βασιλόπουλος είχε προλάβει να απαντήσει σε επιστολή που δεν είχε δει κανένας και δεν είχε το τακτ να δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

Αυτό που δεν απάντησε βέβαια ο Άρης Βασιλόπουλος, σε ερώτηση που του έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ορμώμενος από την εισαγωγή της επιστολής της κ. Ανδρέου, είναι αν πράγματι έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί επικράτησε η απόλυτη σιωπή.

Ακολουθούν η επιστολή παραίτησης της κ. Ανδρέου και η απάντηση του Άρη Βασιλόπουλου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Υποβολή Παραίτησης

Προς τον κ. Δήμαρχο

την κα.Πρόεδρο του Δ.Σ

τους Δημοτικούς Συμβούλους

Έχω αποφασίσει  να μην συμμετέχω σ΄αυτές τις εκλογές με τη ΔΥΝΑΜΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ διαφωνώντας κυρίως για τη  στήριξη της  ΔΥΝΑΜΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο μας υποστήριξε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χρηματοδοτώντας τα μάλιστα με άφθονο δημόσιο χρήμα (γήπεδο, υπογειοποίηση).

Παρόλα αυτά έκρινα σωστό, σεβόμενη την ψήφο των συμπολιτών μου, να εξαντλήσω τη θητεία για την οποία έχω εκλεγεί.

Το θέμα όμως που ανέκυψε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την έγκριση των οικονομικών απολογισμών της 1ης Σχολικής Επιτροπής και ιδιαίτερα η κατάληξή του με υποχρεώνει να αναθεωρήσω την απόφασή μου αυτή. Στο διάστημα 2014-2016 που υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της 1ης Σχολικής Επιτροπής αποτυπώνονται στους απολογισμούς δαπάνες χωρίς να αντιστοιχίζονται με παραστατικά, γεγονός που ερμηνεύεται τουλάχιστον με κακοδιαχείριση. Είναι αλήθεια ότι παραλάβαμε την Επιτροπή με πολλές εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες. Αν και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, μεταξύ άλλων, προσφεύγοντας για οικονομικό έλεγχο και στη δικαιοσύνη, δεν καταφέραμε να δράσουμε  προληπτικά, ώστε τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης παρελθόντων ετών να συνεχιστούν και στη δική μας θητεία, μέχρι και το 2016.

Επειδή πιστεύω πως οι πολίτες δικαιούνται μια εξήγηση και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κατά τη γνώμη μου επαρκής απάντηση, αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση, να ζητήσω τουλάχιστον εγώ το απλό μέλος του Δ.Σ δημόσια συγγνώμη, αφού κανείς άλλος δεν αισθάνεται αυτή την ανάγκη.

Η όλη διαχείριση του παραπάνω θέματος με υποχρεώνει να υποβάλλω τώρα την παραίτησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ελάχιστη απόδειξη αισθήματος ευθύνης και στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας. Προφανώς δεν είναι απόρροια κάποιας υπέρμετρης συναισθηματικής ευαισθησίας, πολύ περισσότερο δε κάποιας διαταραχής, όπως κάποιοι την εξέλαβαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι η τέτοιου είδους αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής διολίσθησης που επιστεγάζεται με την υποστήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Φιλαδέλφεια, 10 Απριλίου 2019

Με εκτίμηση

Ανδρέου Χρηστίνα

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Άρη Βασιλόπουλου.

Σήμερα παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρηστίνα Ανδρέου για λόγους που η ίδια επικαλείται στην παραίτησή της. Δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη, καθώς η αποστασιοποίησή της από την παράταξη και η απουσία της είναι γνωστή σε όλους μας εδώ και καιρό. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά η επιλογή της να παραιτηθεί 45 μέρες πριν τις εκλογές, επικαλούμενη μάλιστα ζητήματα «πολιτικής ευθιξίας» για το θέμα της 1ης Σχολικής Επιτροπής, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Α. Αυτή η δημοτική αρχή παρέλαβε χάος το 2014 στην 1η Σχολική Επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μη τήρηση πρακτικών, τα παραστατικά ήταν σε σακούλες, υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ και στις ΔΕΚΟ ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, δεν είχαν συνταχθεί οικονομικοί απολογισμοί από το 2011.

Β. Με μεγάλο κόπο και προσπάθειες πολλών ανθρώπων η δημοτική αρχή προχώρησε σε συνολική αλλαγή του συστήματος διαχείρισης της σχολικής επιτροπής στην κατεύθυνση της πλήρους διαφάνειας και του ελέγχου όλων των οικονομικών στοιχείων. Γι αυτό και για πρώτη φορά στον ενιαίο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταρτίσθηκαν ισολογισμοί και απολογισμοί από το 2011, οι οποίοι μάλιστα εγκρίθηκαν με αυξημένη πλειοψηφία.

Γ. Στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ο εισηγητής Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Παύλος Παπαθεοφάνους και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκαν σε προβλήματα διαχείρισης που συνεχίστηκαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, αφού το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής ήταν υποχρεωμένο να συνεχίσει την υποστήριξη των σχολικών μονάδων, δυστυχώς με τις δυνατότητες που έδινε το σύστημα που παραλάβαμε. Όλα αυτά με συστηματική προσπάθεια και οργάνωση λύθηκαν το επόμενο διάστημα, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχει ορθή και διαφανής αποτύπωση των οικονομικών πεπραγμένων. Γι αυτό το λόγο μάλιστα ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και ελήφθη απόφαση από το Δ.Σ. να αποσταλούν τα στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δ. Η κυρία Ανδρέου έρχεται να παραιτηθεί με τέσσερα (4) χρόνια καθυστέρηση, όταν η ίδια υπήρξε μέλος της Σχολικής Επιτροπής την επίμαχη περίοδο και δεν είχε θέσει ποτέ κανένα ζήτημα για τη λειτουργία της.

Ε. Τέλος, η «πολιτική διολίσθησης» στην οποία αναφέρεται η κυρία Ανδρέου είναι υπαρκτή. Αφορά όμως όσους κλείνουν τα μάτια στο τι διακυβεύεται σε αυτή την πόλη και  με την στάση τους ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης.

Την ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά της στην παράταξη της πλειοψηφίας και το Δήμο.

Άρης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας


Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα Δημοτικά και παιδικοί σταθμοί

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σχολείων της 1βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) αλλά και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.