}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Πόλης Ενότητα: αυτό είναι το πρόγραμμά μας για την κοινωνική πολιτική

Πόλης Ενότητα: αυτό είναι το πρόγραμμά μας για την κοινωνική πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Φιλαδέλφεια- Ν. Χαλκηδόνα, 10/4/2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΝΤΕΟ

     Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε σε μορφή βίντεο τις αρχές και τους στόχους του προγράμματος της Κοινωνικής Πολιτικής του Συνδυασμού ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Βασικός στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη κοινωνικά οχυρωμένη. Κανένας συμπολίτης μας, κανένας ηλικιωμένος να μην βρίσκεται στο περιθώριο. Καμία ειδική δεξιότητα να μην γίνεται εμπόδιο στη ζωή. Γι’ αυτό το σύνθημά μας είναι «μαζί και για όλους».

Οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας σε αυτόν τον τομέα είναι:

  • κοινωνική απογραφή, ώστε να γνωρίζουμε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια
  • συνεργασία και συντονισμός των κοινωνικών δράσεων του Δήμου με φορείς κοινωνικής βοήθειας, όπως η Εκκλησία και εθελοντικές ομάδες της πόλης.
  • ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου με την ονομασία «Ενδιαφέρομαι!», που θα έχει ως στόχο την άμεση πληροφόρηση των υπηρεσιών του Δήμου για τα κοινωνικά προβλήματα κάθε γειτονιάς.
  • υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής ανασυγκρότησης με έξι νέες δομές: 1. Κοινωνική υπηρεσία βοήθειας και πληροφόρησης πολιτών, για την άμεση ενημέρωση για προνοιακά θέματα, βοήθεια αστέγων, ανέργων, ΑΜΕΑ κ.λπ. 2. Δημοτικό κέντρο οικογένειας για τη βοήθεια παιδιών και γονέων. 3. Τράπεζα χρόνου, δηλ. ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών που δεν στηρίζεται στα χρήματα, αλλά έχει ως μονάδα συναλλαγής τον χρόνο. 4. Κέντρο στήριξης ΑΜΕΑ για την ενίσχυση και βελτίωση των δομών που ήδη υπάρχουν. 5. Δημοτική υπηρεσία παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη βοήθεια νέων και ανέργων μέσω προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και τη χρήση ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιμόρφωσης και απασχόλησης. 6. Κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων (π.χ. εξάρτηση παιδιών από το Internet κ.λπ.) και ψυχοκοινωνικής στήριξης στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας. Τέλος, θα διεκδικήσουμε τη λειτουργία στην περιοχή μας διαδημοτικού Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου για την παροχή βεβαιώσεων δυσλεξίας και άλλων διαταραχών και την πρωτοβάθμια αντιμετώπισή τους.
  • Bοήθεια και ενίσχυση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας με ενίσχυση και εμβάθυνση των υπαρχουσών δομών
  • Επιδίωξη άμεσης ανέγερσης και λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στη Ν. Φιλαδέλφεια, απέναντι από το Δημαρχείο
  • λειτουργία νέων χώρων ενεργούς απασχόλησης ηλικιωμένων στη Νέα Χαλκηδόνα και στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, γιατί ο Δήμος μας δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης!
  • ολοκληρωμένη διασύνδεση και συνεργασία των ΚΑΠΗ με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τα ΤΟΜΥ για τη μόνιμη εξυπηρέτηση και ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας
  • αλλαγή φιλοσοφίας για τους ηλικιωμένους: Θέλουμε τους ηλικιωμένους ενεργούς πολίτες και όχι περιορισμένους σε κλειστούς χώρους. Να έχουν πρόσβαση στα δρώμενα της πόλης. Να συμμετέχουν μαζικά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορούς, εκδρομές.

 


Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.