}
Αρχική / Slider / Άρης για Χριστίνα: Ρίχνουν νερό στον μύλο της αντίδρασης

Άρης για Χριστίνα: Ρίχνουν νερό στον μύλο της αντίδρασης

Νέα παραίτηση για την παράταξη Δύναμη Πολιτών. Όπως μας ενημερώνει ο Δήμαρχος με την παρακάτω επιστολή του (δεν λάβαμε το έγγραφο της παραίτησης), η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Χριστίνα Ανδρέου παραιτήθηκε προφανώς για ζητήματα «πολιτικής ευθιξίας».

Καθώς δεν έχουμε λάβει σχετικό κείμενο από την κ. Ανδρέου, θα περιοριστούμε στο γεγονός ότι η Δημοτική Σύμβουλος είναι από τα στελέχη της Δύναμης Πολιτών που σε όλη την διάρκεια της περασμένης θητείας είχε συχνές παρεμβάσεις και έντονη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Ήταν δε από τα στελέχη που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις του Δήμου κατά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και της υπογειοποίησης. Από αυτά ακόμα ένα δύο έχουν παραμείνει πλέον στις τάξεις της Δύναμης Πολιτών και όπως λέει το ρεπορτάζ, δεν θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές. Επίσης η κ. Ανδρέου διαχειρίστηκε εξ ολοκλήρου, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το πρόγραμμα ¨»Εστία» για την φιλοξενία προσφύγων. Ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουν προσληφθεί πολλοί συνδημότες μας.

Φαίνεται ότι η διεύρυνση που επιχειρεί η παράταξη του Άρη Βασιλόπουλου και η αλλαγή πορείας σε πολιτικά ζητήματα που αυτή φέρνει μαζί της, προκαλεί τριγμούς τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, σε όσους έχουν απομείνει από την παλιά «Δύναμη Πολιτών».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Άρη Βασιλόπουλου.

Σήμερα παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρηστίνα Ανδρέου για λόγους που η ίδια επικαλείται στην παραίτησή της. Δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη, καθώς η αποστασιοποίησή της από την παράταξη και η απουσία της είναι γνωστή σε όλους μας εδώ και καιρό. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά η επιλογή της να παραιτηθεί 45 μέρες πριν τις εκλογές, επικαλούμενη μάλιστα ζητήματα «πολιτικής ευθιξίας» για το θέμα της 1ης Σχολικής Επιτροπής, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Α. Αυτή η δημοτική αρχή παρέλαβε χάος το 2014 στην 1η Σχολική Επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μη τήρηση πρακτικών, τα παραστατικά ήταν σε σακούλες, υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ και στις ΔΕΚΟ ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, δεν είχαν συνταχθεί οικονομικοί απολογισμοί από το 2011.

Β. Με μεγάλο κόπο και προσπάθειες πολλών ανθρώπων η δημοτική αρχή προχώρησε σε συνολική αλλαγή του συστήματος διαχείρισης της σχολικής επιτροπής στην κατεύθυνση της πλήρους διαφάνειας και του ελέγχου όλων των οικονομικών στοιχείων. Γι αυτό και για πρώτη φορά στον ενιαίο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταρτίσθηκαν ισολογισμοί και απολογισμοί από το 2011, οι οποίοι μάλιστα εγκρίθηκαν με αυξημένη πλειοψηφία.

Γ. Στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ο εισηγητής Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Παύλος Παπαθεοφάνους και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκαν σε προβλήματα διαχείρισης που συνεχίστηκαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, αφού το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής ήταν υποχρεωμένο να συνεχίσει την υποστήριξη των σχολικών μονάδων, δυστυχώς με τις δυνατότητες που έδινε το σύστημα που παραλάβαμε. Όλα αυτά με συστηματική προσπάθεια και οργάνωση λύθηκαν το επόμενο διάστημα, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχει ορθή και διαφανής αποτύπωση των οικονομικών πεπραγμένων. Γι αυτό το λόγο μάλιστα ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και ελήφθη απόφαση από το Δ.Σ. να αποσταλούν τα στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δ. Η κυρία Ανδρέου έρχεται να παραιτηθεί με τέσσερα (4) χρόνια καθυστέρηση, όταν η ίδια υπήρξε μέλος της Σχολικής Επιτροπής την επίμαχη περίοδο και δεν είχε θέσει ποτέ κανένα ζήτημα για τη λειτουργία της.

Ε. Τέλος, η «πολιτική διολίσθησης» στην οποία αναφέρεται η κυρία Ανδρέου είναι υπαρκτή. Αφορά όμως όσους κλείνουν τα μάτια στο τι διακυβεύεται σε αυτή την πόλη και  με την στάση τους ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης.

Την ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά της στην παράταξη της πλειοψηφίας και το Δήμο.

Άρης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας

 Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα Δημοτικά και παιδικοί σταθμοί

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σχολείων της 1βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) αλλά και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.