}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Tι θα γίνει με τα ΕΠΑΛ;

Tι θα γίνει με τα ΕΠΑΛ;

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τους Νίκο Σερετάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόναςκαι Δημήτρη Μπαλωμένο, πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, επισκέφθηκε το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

Εκεί είχε συνάντηση με τους Κώστα Πετρίδη  διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, Σωτήρη Δημόπουλο διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας και Βλάση Κουτσούκο διευθυντή του 5ου Εργαστηριακού Κέντρου.

Οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που καταβάλλουν εκπαιδευτικοί και μαθητές για τη διατήρηση σε καλό επίπεδο της υποδομής των σχολείων  και επεσήμαναν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για τη συντήρησηκαι την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους.

Ο Νίκος Σερετάκης σημείωσε ότι η κατάσταση του συγκροτήματος δεν δικαιώνει τις θριαμβολογίες και την έπαρση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολικά κτήρια στο Δήμο μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ζητούν:

– να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η λειτουργία τους σε σύγχρονες, ασφαλείς και καλά εξοπλισμένες κτηριακές εγκαταστάσεις

– να υπάρξει άμεσο πρόγραμμα παρεμβάσεων και επισκευών από το Δήμο και

– να εξασφαλιστεί αποτελεσματική 24ωρη φύλαξη του συγκροτήματος.

Ο Νίκος Σερετάκης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιοενόψει και της μετεγκατάστασης του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου γιατί αλλιώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να ρημάξει και να γκετοποιηθεί ο χώρος που καταλαμβάνουν σήμερα και να περιθωριοποιηθούν τα ΕΠΑΛ.

Εξέφρασε την ανησυχία για την προοπτική μετά τη μεταστέγαση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου προωθούνται μαζικές αλλαγές χρήσης γης σε συνάρτηση με επενδυτικά σχέδια που έχουν βάλει στο μάτι σημαντικούς δημόσιους χώρους. Σχεδιασμοί που έχουν αποτυπωθεί στο ΡΣΑ και που δεν είναι αδιάφοροι για το χώρο των πρώην ΚΑΤΕΕ, που αποτελεί “φιλέτο” σχεδόν 50 στρεμμάτων.

Ειδικά για τα πρώην ΚΑΤΕΕ οι προτάσεις που ακούγονται αριστερά και δεξιά δεν λαμβάνουν καν υπόψη ότι στο χώρο θα συνεχίσουν να υπάρχουν 2 ημερήσια και ένα εσπερινό ΕΠΑΛ όπου φοιτούν πάνω από 700 μαθήτριες και μαθητές, οι οποίοι πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεούαπό τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές.

Για παράδειγμα ο κ. Βασιλόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι της σημερινής δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια είχαν προτείνει ανεύθυνα την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στο χώρο αυτό, ενώ και ο κ. Γρετζελιάς προτείνει την αλλαγή της χρήσης του χώρου με την οικοδόμηση ποδοσφαιρικού γηπέδου, κλειστού γυμναστηρίου, κλειστού θεάτρου, πάρκινγκ και ότι άλλο εκτός από σχολεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να υπάρξει μια καθαρή τοποθέτηση για την προοπτική του σχολικού συγκροτήματος των πρώην ΚΑΤΕΕ: Ότι προϋπόθεση για καθε άλλη παρέμβαση σε αυτό το χώρο είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σχολικής στέγης, των ΕΠΑΛ αλλά και άλλων κενών που υπάρχουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει κάθε σκέψη για συρρίκνωση ή απομάκρυνση των ΕΠΑΛ, για παράδοση του χώρου με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχειρηματική δράση.

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Κινηματογραφικό 4μερο κάτω από τα άστρα

Ένα κινηματογραφικό τετραήμερο γέμισε ευχάριστα τα βράδια των συμπολιτών μας που βρήκαν την ευκαιρία να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.