}
Αρχική / Slider / Μόνο στον Δήμο μας δεν εκτελείται το πρόγραμμα των “Σχολικών Γευμάτων”

Μόνο στον Δήμο μας δεν εκτελείται το πρόγραμμα των “Σχολικών Γευμάτων”

Στο ερώτημα γιατί καθυστερούν το σχολικά γεύματα που έθεσε πρόσφατα η παράταξη “Πόλης Ενότητα”, απάντησε σήμερα  ο Δήμος και αποκάλυψε ότι μόνο στον Δήμο μας δεν εκτελείται ο πρόγραμμα.

Η ενημέρωση του Δήμου

Την φετινή χρονιά, σημειώθηκε μια πρωτοφανής καθυστέρηση στο πρόγραμμα των «σχολικών γευμάτων» στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος μας.  Παρά την συνεχή επικοινωνία μας με το αρμόδιο Υπουργείο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατό να ξεκινήσει το πρόγραμμα λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών στη διαγωνιστική διαδικασία.

Σύμφωνα με την απάντηση που μας δόθηκε  : «Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκήρυξε το Απρίλιο του 2018 διαγωνισμό για το πρόγραμμα των «Σχολικών Γευμάτων». Στο διαγωνισμό των  «Σχολικών Γευμάτων», που αφορά 60 Δήμους της χώρας και με τον οποίο διανέμονται 151.276 γεύματα σε πάνω από 900 σχολικές μονάδες, το τμήμα του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κηρύχθηκε άγονο.

Στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας θα διανέμονταν με βάση τη διακήρυξη του διαγωνισμού  (ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 1/2018 , αναρτ. ΚΗΜΔΗΣ) 1.870 γεύματα σε 10 σχολικές μονάδες. Στο συγκεκριμένο Δήμο υπήρξε δυστυχώς, μόνο μία προσφορά από εταιρία σίτισης η οποία με βάση την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών  Προσφυγών δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε στις  7 Μαρτίου με τελική ημερομηνία υποβολής  προτάσεων τις 20 Μαρτίου. Σημειώνεται τέλος ότι το γεγονός αυτό έχει παρουσιαστεί μόνο στο συγκεκριμένο Δήμο.»

Το ερώτημα της παράταξης “Πόλης Ενότητα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Φιλαδέλφεια- Ν. Χαλκηδόνα, 18/3/2019

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Εξαιτίας της δίμηνης και πλέον καθυστέρησης υλοποίησης του προγράμματος παροχής δωρεάν σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, παρά το γεγονός ότι ο δήμος μας έχει ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο συνδυασμός μας «Πόλης Ενότητα» απέστειλε σήμερα στον Δήμο Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας το παρακάτω αίτημα:

«Είναι σε όλους γνωστό ότι από την περσινή σχολική χρονιά ο Δήμος μας είχε ενταχθεί στο  πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για δωρεάν παροχή σχολικού γεύματος. Στο Δελτίο Τύπου της 11ης Ιανουαρίου 2019 αναγνωρίσατε πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος. Γνωστοποιήσατε ακόμα ότι, σε επικοινωνία που είχατε με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, ενημερωθήκατε πως ο λόγος της καθυστέρησης είναι οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού και σας διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα το θέμα θα διευθετηθεί και τα παιδιά των σχολείων θα λαμβάνουν κανονικά τα γεύματα.

Ωστόσο, μετά από δυο μήνες και πλέον, οι μαθητές περιμένουν ακόμη να ξεκινήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και πολύ φοβόμαστε πως οι μαθητές του Δήμου μας θα αναμένουν ματαίως την υλοποίησή του.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς είμαστε ένας από τους λίγους δήμους στους οποίους δεν λαμβάνει χώρα το πρόγραμμα αυτό και δικαίως πολλοί γονείς εκφράζουν την αγωνία τους»

Η άμεση απάντηση του δήμου για τις μέχρι σήμερα ενέργειές του, αλλά κυρίως η αυταπόδεικτη ανάγκη να επισπεύσει την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος είναι μεγάλης σημασίας για τους γονείς του δήμου μας που δικαίως αγωνιούν.  Αναμένουμε το συντομότερο απάντηση.

Παλαιότερο ρεπορτάζ της “Φιλα-ηδόνα”

Με προβλήματα τα σχολικά γεύματα

 

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.