}
Αρχική / Slider / Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σκιά στην Ψυχή»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σκιά στην Ψυχή»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σκιά στην Ψυχή» των Μάριου Πολυζωγόπουλου και Δημήτρη Πλιάγκου.

       Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ώρα 18.00

        Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λεωφόρος Δεκελείας 127, Νέα Φιλαδέλφεια)

 Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (ΚΜΣ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους  με τίτλο: Πτυχές της Εγκατάστασης των Μικρασιατών Προσφύγων στην Ελλάδα, σας προσκαλούν στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Σκιά στην Ψυχή» των Μάριου Πολυζωγόπουλου και Δημήτρη Πλιάγκου που αναφέρεται στην υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών του 1923.

Η ταινία χρειάστηκε τρία χρόνια γυρισμάτων σε τρεις διαφορετικές χώρες, δεκάδες ώρες πρωτογενούς οπτικοακουστικού υλικού με μαρτυρίες Χριστιανών και Μουσουλμάνων προσφύγων πρώτης και δεύτερης γενιάς της Ανταλλαγής, τεκμήρια και σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ενώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου με μια γέφυρα ανθρωπιάς και κατανόησης και αποτελεί μια ψύχραιμη ματιά μπροστά και πίσω από τα ιστορικά γεγονότα.

Το ντοκιμαντέρ βραβεύθηκε με το Odysseus Award 2016/ Best Creative Documentary στο 9th Annual London Greek Film Festival 2016.

Προβλήθηκε επίσης στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (11-20 Μαρτίου 2016) και στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest (Χαλκίδα, 11-16 Οκτωβρίου 2016).

Σκηνοθεσία: Μάριος Πολυζωγόπουλος-Δημήτρης Πλιάγκος

Σενάριο-αφήγηση-δημοσιογραφική επιμέλεια: Θωμάς Σίδερης

Επιστημονικός Σύμβουλος: Σταύρος Ανεστίδης

Ιστορικός Σύμβουλος: Δημήτρης Καμούζης

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Διαβάστε ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα του Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.