}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Με θέατρο γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας ο “Πόλης Ενότητα”

Με θέατρο γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας ο “Πόλης Ενότητα”

Οι απαρχές της προσπάθειας των γυναικών για έναν καλύτερο κόσμο θα πρέπει να αναζητηθούν στην αριστοφανική Λυσιστράτη, που πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των αντρών. Όχι μόνο γιατί η Λυσιστράτη αναδεικνύει πού μπορεί να οδηγηθεί μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, αλλά γιατί το γυναικείο κίνημα, που συνιστά πυλώνα της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να ιδωθεί αποκομμένο από κάθε κίνημα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες διεκδίκησαν και κατέκτησαν πολλά.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι η παλαιότερη σεξιστική αντίληψη περί επικουρικότητας/ συμπληρωματικότητας της εργασίας των γυναικών επανέρχεται, καθώς εξακολουθεί να αμφισβητείται ο ρόλος της γυναίκας ως εργαζόμενης, με το πρόσχημα ότι προτεραιότητα έχει ο ρόλος  της  στην οικογένεια ‒ σαν να πρόκειται για ρόλους ασύμβατους μεταξύ τους. Έτσι, χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με την ανεργία ‒ θύματα όχι μόνο της οικονομικής κρίσης αλλά και των σεξιστικών/ρατσιστικών αντιλήψεων που δυστυχώς πολλές φορές επικρατούν.

Η «Πόλης Ενότητα», θέλοντας να τιμήσει και να αναδείξει με έναν ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλεί στις 18/3/2019 και ώρα 19.45 στο θέατρο «Κνωσός» (Κνωσού 11 & Πατησίων 195, Πλατεία Αμερικής) στην παράσταση «Η Εφημερίς των Κυριών – Τ’ όνειρο» της  Έλενας Παλαιολόγου, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα έργο που τιμά με ιδιαίτερο τρόπο τη γυναίκα που πρωτοστάτησε στο φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα, την Καλλιρρόη Παρρέν, αλλά και τη λυρική ποιήτρια και φιλόσοφο, τη Σαπφώ. Ο μεταξύ τους θεατρικός «διάλογος» αποτελεί ένα φόρο τιμής στον αγώνα των γυναικών για χειραφέτηση. Μέσα από τους διαλόγους ξετυλίγονται οι κοινοί αγώνες και οι διεκδικήσεις των γυναικών για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.