}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Στην έκθεση για την πράσινη ανάπτυξη ο Τάσος Κωνσταντινίδης

Στην έκθεση για την πράσινη ανάπτυξη ο Τάσος Κωνσταντινίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της «Πόλης Ενότητα» και του υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Κωνσταντινίδη στην 3η Διεθνή Έκθεση «Verde.tec 2019» στο MEC Παιανίας για την πράσινη ανάπτυξη, την πράσινη οικονομία, τις περιβαλλοντικές δράσεις και τις «Έξυπνες Πόλεις» στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνέντευξη για το πρόγραμμα της «Πόλης Ενότητα» που αφορά τους ανωτέρω τομείς στο MyOTA.gr.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με τον συνδυασμό «Πόλης Ενότητα» Τάσος Κωνσταντινίδης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Καβακόπουλος επισκέφτηκαν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου τη διεθνή έκθεση «Verde.tec 2019» που αφορούσε την πράσινη ανάπτυξη, την πράσινη οικονομία, τις περιβαλλοντικές δράσεις και την καινοτομία (έξυπνες πόλεις) στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνομίλησαν με φορείς και δήμους της Αττικής που συμμετείχαν και, σε αντίθεση με τον δικό μας Δήμο, καινοτομούν εξοικονομώντας ενέργεια προς όφελος του περιβάλλοντος και των εσόδων τους, δηλαδή εν τέλει προς όφελος των δημοτών τους. Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και καινοτόμα προγράμματα αρκετών Δήμων της χώρας και ειδικότερα δράσεις ανακύκλωσης, εξοικονόμησης ενέργειας, ηλεκτρονικής διαχείρισης φωτισμού πόλεων και δημοτικών εγκαταστάσεων, κομποστοποίησης κ.λπ. Στο πλαίσιο της Έκθεσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, ο Τάσος Κωνσταντινίδης παραχώρησε συνέντευξη στο MyOTA.gr για τις βασικές αρχές του προγράμματος της «Πόλης Ενότητα» σε σχέση με τα ανωτέρω θέματα, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. Συγκεκριμένα τα βασικά σημεία των προτάσεών μας είναι:

  • Η ανάγκη καταγραφής των ενεργειακών αναγκών του δήμου με στόχο, βάσει των ενεργειακών αναλύσεων, τον προσδιορισμό των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Η ίδρυση και λειτουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων στον Δήμο και η εκμετάλλευση των επενδυτικών ενισχύσεων που παρέχει ο νόμος.
  • Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των δημόσιων κτιρίων και σχολείων, με σκοπό τον μηδενισμό του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του Net metering, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια που δίδεται στη ΔΕΗ το καλοκαίρι, όταν τα σχολεία είναι κλειστά, θα αποδίδεται σ’ αυτά τον χειμώνα.
  • Η αξιοποίηση των υπογείων νερών τα οποία είναι άφθονα στην πόλη, ακόμα και κάτω από το δημαρχιακό μέγαρο της Ν. Χαλκηδόνας, μέσω της αβαθούς γεωθερμίας για τη μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης των δημοτικών χώρων.
  • Η δυνατότητα απομακρυσμένης αυτοπαραγωγής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό (Virtual Net Metering), π.χ. με τη χρήση μικρών ανεμογεννητριών σε ψηλούς πυλώνες που υπάρχουν ήδη στο Άλσος μας για την πυρόσβεση.
  • Η επέκταση της κομποστοποίησης στα υπολείμματα των λαϊκών αγορών, καθώς και σ’ αυτά των πολλών καφέ που διαθέτει η πόλη μας.
  • Η διεύρυνση των προγραμμάτων ανακύκλωσης στον Δήμο
  • Η παροχή κινήτρων στα καταστήματα της πόλης για την ενίσχυση της ανακύκλωσης
  • Η επαναλειτουργία του θρυμματιστή κλαδιών που έχει προμηθευτεί ο δήμος από το 2004 και μένει ανενεργός με στόχο να παύσει η απώλεια χρημάτων για μεταφορές κλαδιών, καύσιμα κ.λπ. για τον Δήμο και πολύτιμου εδαφοβελτιωτικού προϊόντος για το Άλσος μας.
  • Η προστασία και η αναβάθμιση του Ποδονίφτη και του Γιαμπουρλά μέσω της διακοπής της παροχέτευσης λυμάτων, για την οποία υπάρχει ήδη διαμορφωμένο σχέδιο από τον συνδυασμό μας, με σκοπό, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και δενδροφυτεύσεις στις όχθες, να μετατρέψουμε τον Ποδονίφτη και τον Γιαμπουρλά από εστία δυσοσμίας και κουνουπιών σε μια πράσινη όαση για τους κατοίκους της πόλης.

     18/2/2019

Η Δημοτική Παράταξη

Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

«Πόλης Ενότητα»

 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

One comment

  1. Ίσως ο σοβαρότερος υποψήφιος όλων. Δυστυχώς όμως, το πόπολο δεν θέλει σοβαρούς αλλά δημοφιλείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.