}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Συνάντηση με τον επιτετραμένο της Βενεζουέλας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνάντηση με τον επιτετραμένο της Βενεζουέλας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και αντιπροσωπεία του Δήμου, επισκέφθηκε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Βενεζουέλας Freddy Fernández, την Παρασκευή 8/2/2019 στο Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν τα γεγονότα που λαμβάνουν  χώρα στη Βενεζουέλα μετά την αυτοανακήρυξη ως μεταβατικού προέδρου του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαιδό και την αναγνώριση του από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ο Δήμαρχος Α. Βασιλόπουλος, διατύπωσε την αντίθεσή του στις έξωθεν παρεμβάσεις ενάντια στον εκλεγμένο νόμιμο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και την πεποίθησή του, ότι η Βενεζουέλα πρέπει να προχωρήσει ειρηνικά, με δημοκρατικές διαδικασίες. Μετέφερε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Δήμου στον δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας και την αντίθεσή του στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλουν εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ προκειμένου να  ανατρέψουν τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Βενεζουέλα να μετατραπεί σε νέα Συρία, είπε ο Άρης Βασιλόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου. Τέλος οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία προκειμένου να υπάρξει μια πρωτοβουλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Ελλάδα προς το λαό της Βενεζουέλας.

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.