}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Έξυπνες πόλεις- Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα

Έξυπνες πόλεις- Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα

Στην έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί

ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Φανταστείτε πώς θα ήταν να αναφέρετε ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε στη γειτονιά σας, όπως μία καμένη λάμπα, μία λακκούβα ή ένα βρώμικο – κατεστραμμένο κάδο με το πάτημα ενός πλήκτρου και να γνωρίζετε ότι οι αρμόδιοι θα είναι ενημερωμένοι σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Σκεφτείτε πώς θα ήταν να υπάρχει μία εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό σας και μέσω αυτής να έχετε άμεση ενημέρωση για την πορεία επίλυσης του κάθε αιτήματός σας, όπως της έκδοσης ενός πιστοποιητικού, του δανεισμού ενός βιβλίου ή της συμμετοχής σας σε ένα μάθημα ζωγραφικής του δήμου.
Εικόνες από το μέλλον;
Κάθε άλλο· οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν πλέον την άμεση εξυπηρέτηση του δημότη και την ταχεία επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Πάνω από 40 δήμοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) που, σε συνδυασμό με το Internet of Things (IOT), αλλάζουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι στους δήμους που έχουν υιοθετηθεί και υλοποιούνται οι παραπάνω λύσεις, περίπου το 80% των προβλημάτων επιλύονται σε λιγότερο από 7 ημέρες και πάνω από το 90% των απεσταλμένων αναφορών των δημοτών αντιμετωπίζονται επιτυχώς.
Στην πόλη μας δυστυχώς, ενώ υπάρχει σύστημα GIS εδώ και μία δεκαετία, η δημοτική αρχή δεν το έχει θέσει σε λειτουργία και δεν το χρησιμοποιεί προς όφελος των δημοτών.
Η χρήση των νέων τεχνολογιών που θα είναι στην υπηρεσία του δημότη θα είναι προγραμματική δέσμευση 1ης προτεραιότητας του συνδυασμού Πολιτών Πολιτεία και του Γιάννη Βούρου.

* Ο Ηλίας Τάφας θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό “Πολιτών Πολιτεία” του Γιάννη Βούρου.

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.