}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Ανάμεσα στο 18′ και στο 20′

Ανάμεσα στο 18′ και στο 20′

Στην έντυπη Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 18′ ΚΑΙ ΣΤΟ 20′

Σίγουρα το 2019 θα είναι διαφορετικό από τα άλλα έτη, αφού καινούργιοι προσωπικοί στόχοι έχουν τεθεί από όλους μας! Εκτός βέβαια από αυτό θα είναι και έτος εκλογικό. Ας ελπίσουμε και δημιουργικό! Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, Ευρωεκλογές και βέβαια Εθνικές εκλογές θα γίνουν μέσα σe αυτό το χρόνο! Μία μακρά προεκλογική περίοδος αρχίζει.
Γι’ αυτούς που σε τοπικό επίπεδο θέλουν κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση και τη διοίκηση, μπορεί και να ανοίγεται ένα πεδίο δράσης και δυνατότητα εφαρμογής ιδεών και σκέψεων! Ίσως αυτή τη φορά να πρέπει να σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά και απέναντι στους «παράγοντες» παλαιάς κοπής θα πρέπει να αναδείξουμε δημιουργικούς ανθρώπους με σύγχρονες ιδέες! Απέναντι στην αδράνεια και τη σιωπή θα πρέπει να βάλουμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων! Απέναντι σε αυτούς που με το δήμο μας τους δένει η εγγραφή τους στα δημοτολόγια ας βάλουμε αυτούς που γνωρίσαμε στο σχολείο, στη γειτονιά, στο πάρκο, ας βάλουμε αυτούς που μεγαλώσαμε μαζί και γνωρίζουμε καλά! Απέναντι σε αυτούς που πασχίζουν να πάρουν το χρίσμα των κομμάτων ας βάλουμε αυτούς που έχουν το χάρισμα και τη θέληση για προσφορά! Απέναντι στις έριδες και στα πισώπλατα συντροφικά χτυπήματα ας βάλουμε τη συνεργασία και την ενότητα! Απέναντι σε αυτούς που απλώς χρίζονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι δήμαρχοι ας εντοπίσουμε αυτούς που έχουν λόγο, άποψη, κοινωνική δράση, που μπορούν και θέλουν! Απέναντι στην αφισορύπανση ας σεβαστούμε και ας προστατεύσουμε το περιβάλλον με πράξεις και όχι με λόγια. Απέναντι στους μονολόγους ας πρωτοτυπήσουμε με το αυτονόητο και ας κυριαρχήσει ο διάλογος και η σύνθεση απόψεων.
Γενικότερα και απέναντι στο τίποτα που μας περικυκλώνει ας βάλουμε ένα κάτι, απέναντι στην έλλειψη νοήματος ας βρούμε ένα νόημα, απέναντι στην καταστροφή ας βάλουμε τη δημιουργία, απέναντι στην ασχήμια ας βάλουμε την ομορφιά, απέναντι στο γκρίζο ας βάλουμε χρώμα, απέναντι στην εντροπία ας βάλουμε την οικονομία της ζωής, απέναντι σε αυτούς τους λίγους που πυροβολούν με posts, tweets, τοίχους και ανοησίες με κύριο χαρακτηριστικό τη χαιρεκακία, τη μνησικακία και τη μισαλλοδοξία, ας βάλουμε τους πολλούς, αυτούς που τους διακρίνει η λογική, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η ενσυναίσθηση!

*Ο Αλέκος Γούλας είναι μεταξύ άλλων Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.