}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Με στηρίζουν… (γράφει ο Ρένος Αρβανίτης στην Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί…)

Με στηρίζουν… (γράφει ο Ρένος Αρβανίτης στην Φιλα-ηδόνα που κυκλοφορεί…)

γράφει-ο-Ρένος-Αρβανίτης

Όσοι ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζαμε και είχαμε προβλέψει ότι το φθινόπωρο του 2018 θα είναι περίοδος εξελίξεων και ανακοινώσεων όσον αφορά την διεκδίκηση του αξιώματος του δημάρχου. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα δεν θα μπορούσαν να κινηθούν εκτός αυτού του πλαισίου. Πολλοί ήθελαν, αρκετοί δήλωναν πρόθεση, σημαντικά λιγότεροι έκαναν ή θα κάνουν το τελικό βήμα. Έως ένα βαθμό απολύτως λογικά όλα αυτά. Και δεν γίνονται μόνο εδώ.

Σήμερα ωστόσο έχουμε περάσει σε ένα επόμενο στάδιο. Ποιος στηρίζει ποιον! Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο, στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων. Παιδιά συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά όλα αυτά στις τοπικές κοινωνίες, έχουν από μικρή έως ελάχιστη σημασία. Πόσω μάλλον στην δική μας πόλη, που σε κάθε περίπτωση και όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τις έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Τα έτοιμα προγράμματα που θα έχουν σερβιριστεί από γραφεία επικοινωνίας, αν φυσικά υπάρξουν τέτοια, εκτιμώ πως είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Τους κατοίκους στην περιοχή των Απομάχων, στην Αγία Μαρίνα, στη Μάδυτο, στη συνοικία «Ειρήνη», στο Μεσαίο και Κάτω Κουκλάκι, τους απασχολούν συγκεκριμένα ζητήματα. Ο υποψήφιος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, που είναι στη συνείδηση όλων μας καθαροί (απαραίτητη θέλω να πιστεύω προϋπόθεση), και δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον για αυτά, έχουν σοβαρές πιθανότητες να καταγράψουν αξιοσημείωτη εκλογική δύναμη. Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε ότι οι εκλογές του προσεχούς Μαΐου θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη ημέρα.

Με λίγα λόγια η βαρύνουσας σημασίας στήριξη δεν είναι άλλη από αυτή των ανθρώπων των γειτονιών μας. Καλή χρονιά σε όλους!

Ο Ρένος Αρβανίτης είναι δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.