}
Αρχική / Slider / Κέντρο Κοινότητας ένας νέος θεσμός

Κέντρο Κοινότητας ένας νέος θεσμός

Λάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΝΦ-ΝΧ την παρακάτω ενημέρωση

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη λειτουργία του, την Τετάρτη 05/12/18 εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας (ισόγειο Αχαρνών 464 & Α. Αναργύρων), από την Υπουργό Θεανώ Φωτίου, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο.
Tα κέντρα κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιούνται από τους Δήμους.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ,το οποίο λειτουργεί (7,30-15,30), εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: α) Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές γ) Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων. Το Κέντρο Κοινότητας μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 1522 ωφελούμενους.
Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

kentro-koinotitas

Διαβάστε πρώτοι ηλεκτρονικά την έντυπη Φιλα-ηδόνα

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.