}
Αρχική / Slider / Νέα Πνοή – Μιχάλης Κουτσάκης (ιδρυτική διακήρυξη)

Νέα Πνοή – Μιχάλης Κουτσάκης (ιδρυτική διακήρυξη)

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ» για την Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Μιχάλης Κουτσάκης – υποψήφιος Δήμαρχος

Ιδρυτική διακήρυξη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί συμπολίτες,

Μια νέα δημοτική παράταξη η «Νέα Πνοή» Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κάνει την εμφάνισή της στην πόλη μας.

Είμαστε δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, άνθρωποι που αποφασίσαμε να κρατήσουμε αποστάσεις από κάθε είδους διαπλοκή, να ενώσουμε τις ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας και να οργανώσουμε τις προσπάθειές μας για μια Δημοτική Αρχή που ως μοναδικό της στόχο θα έχει την προώθηση ριζοσπαστικών και δημοκρατικών λύσεων για την ισχυροποίηση του Δήμου και τη βελτίωση της κατάστασης των Δημοτών.

Πολίτες που στη πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς.

Εμείς που δεν ανεχόμαστε τον ευτελισμό της ζωής του τόπου που ζούμε, μέσα από ξεπερασμένες μεθόδους και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που χρόνια τώρα υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου.

Ενεργοί δημότες που πιστεύουμε ότι η ευημερία και η πρόοδος της πόλης μας δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά κατακτήσεις δικής μας γνώσης, εμπειρίας, διάθεσης για δημόσια προσφορά, επίπονης εργασίας και αγώνα για την ολοκλήρωσή τους.

Αναλαμβάνουμε σήμερα με τη δημιουργία της κίνησης και του συνδυασμού μας, πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των συμπολιτών μας που τους ενώνει το όραμα μιας συνεκτικής, συμμετοχικής, δημιουργικής, πολυσυλλεκτικής και πολυπολιτισμικής τοπικής κοινωνίας, γιατί πιστεύουμε ολόψυχα ότι ο δήμος μας, η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, πρέπει και μπορεί να έχει σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, τον κάτοικο, το δημότη.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος με συναίνεση και αλληλεγγύη, χωρίς άσκοπες φωνές και πολιτικάντικες μεθόδους.

Επιθυμούμε τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έναν ζωντανό οργανισμό, ένα κύτταρο της Δημοκρατίας, ένα μέσο έκφρασης της δημιουργικής φαντασίας μας και όχι μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας όπως η απερχόμενη διοίκηση έπραξε κατ’ επανάληψη, μέσα από πρακτικές και εφαρμογές «βγαλμένες» μέσα από τις πιο σκληρές «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», που επί μια τετραετία παρακολουθήσαμε και βιώσαμε, με την ποινικοποίηση και τις επιλεκτικές διώξεις κατά των πολιτικών της αντιπάλων αλλά και κατά των ίδιων των εργαζομένων.

Επενδύουμε σε μια σύγχρονη νέα διοίκηση, με προοδευτική αντίληψη, κοινωνικό πρόσωπο, στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε μια διοίκηση με λόγια μετρημένα και με υλοποιήσιμες υποσχέσεις.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» έρχεται αποφασισμένη να βάλει μια τελεία σε όλες αυτές τις πολιτικές και πρακτικές που χρόνια ταλανίζουν την πόλη μας και να αλλάξουμε σελίδα από την πρώτη μέρα της νέας διοίκησής μας, γιατί θέλουμε ένα σύγχρονο Δήμο για τον δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα και όχι ένα δήμο απαθή διαχειριστή της μετριότητας, της προχειρότητας και της μιζέριας.

Παντρεύουμε την αυτοδιοικητική μας εμπειρία και την πολύχρονη υπεύθυνη και σοβαρή συμμετοχή μας στα κοινά μαζί με τον ενθουσιασμό, τη διάθεση για προσφορά, την πολύπλευρα επιστημονική κατάρτιση των νεωτέρων και επιδιώκουμε στην αφετηρία αυτής της προσπάθειάς μας, τις εξής προτεραιότητες:

-Κοινωνικές δομές που αρμόζουν σε έναν δήμο που σέβεται την πολιτιστική και δημοκρατική του ιστορία.
-Ουσιαστική καθαριότητα σε κάθε γωνιά της πόλης και ανάπτυξη του πρασίνου, εφάμιλλη με την τεράστια κληρονομιά του μοναδικού μας άλσους, με παράλληλη «θωράκιση» και ποιοτική αναβάθμισή του, έτσι ώστε να το καταστήσουμε προσβάσιμο και τόπο προορισμού σε όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου.
-Οικονομική διοίκηση, με διαφάνεια και ρεαλισμό, προσαρμοσμένη στις μεταμνημονιακές απαιτήσεις των καιρών και στις πραγματικές αναπτυξιακές μας δυνατότητες, με πρωτοβουλίες για άντληση νέων πόρων και κονδυλίων.
-Συμπόρευση με τους ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας και ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής και αθλητικής μας κληρονομιάς, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση στο μέγιστο των κοινωνικών δυνάμεων που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία.
-Εφόδια σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ικανά για ν’ αναπτύξει η καθεμιά τις δικές της, ιδιαίτερες δυνατότητες.
-Ουσιαστική στήριξη της υφιστάμενης τοπικής επιχειρηματικότητας, για να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες, που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.
-Άμεση επαναφορά κλίματος εμπιστοσύνης και καλλιέργεια μια νέας φιλοσοφίας στους εργαζόμενους του Δήμου – δηλαδή, στους άμεσους συνεργάτες κάθε δημοτικής Αρχής – ώστε να αναδείξουν έμπρακτα τις ικανότητές τους και τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες, συμπολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας μας,

Με την παρούσα διακήρυξή μας καταθέτουμε ένα βασικό πλαίσιο Αρχών & Στόχων με το οποίο καταθέτουμε τις προσδοκίες μας και την επιδίωξή μας μέσα από την ομαδική μας ενεργοποίηση, να το κάνουμε πράξη, οδηγώντας το δήμο μας σε μια εποχή που μέσα από συνετές πολιτικές και υπεύθυνη διαχείριση θα δώσει το έναυσμα για ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον για την πόλη μας, για τους ανθρώπους μας, για τις επόμενες γενιές μας.

Είμαστε εδώ, με όραμα, όρεξη, εμπειρία και υπευθυνότητα και με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων προτεραιοτήτων. Με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις μας.

Σας καλούμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα να μοιραστούμε τις αγωνίες για το παρόν και το μέλλον της Πόλης, να συμπορευτούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την δημιουργία μιας προοδευτικής, πολυσυμμετοχικής, ανανεωτικής Δημοτικής κίνησης, για να φέρουμε, όλοι μαζί, μια Νέα Πνοή για το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ» για τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

One comment

  1. Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΤΣΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.