}
Αρχική / Slider / Τι κρύβει το… ρητορικό ερώτημα του Βασίλη Παπακώστα προς τον Άρη Βασιλόπουλο

Τι κρύβει το… ρητορικό ερώτημα του Βασίλη Παπακώστα προς τον Άρη Βασιλόπουλο

Το ρητορικό (μάλλον) ερώτημα, πως προκύπτει η διαφορά του κόστους για τον ήχο και των φωτισμό των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς μεταξύ των ετών 2015-2016-2018, θέτει ο Βασίλης Παπακώστας σε επιστολή που μας έστειλε με τον τίτλο “Μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Δήμαρχο για να απαντήσει”. Και λέμε ρητορικό αφενός διότι πιθανότατα γνωρίζει την απάντηση αλλά δεν μας την λέει, επιδιώκοντας την συνέχιση του σίριαλ που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει φέρει σε απολογητική θέση τους πρώην συντρόφους του και αφετέρου διότι από το περιεχόμενο της επιστολής διαφαίνεται ότι άλλος είναι ο σκοπός της.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος αρχικά δίνει εξηγήσεις για την κάθοδό του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Χαλκηδόνας (όντας κάτοικος Νέας Ιωνίας-Περισσού!!!), λέγοντας ότι ήταν μια πράξη προσφοράς στη Δύναμη Πολιτών και προσπάθεια ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της στη Νέα Χαλκηδόνα, χωρίς όμως να εξηγεί γιατί δεν άφησε την θέση σε κάποιον Χαλκηδονιώτη, παραιτούμενος όπως έκαναν οι άλλοι, όταν διαφώνησε.

Από την επιστολή διακρίνεται επίσης η προσπάθεια του Βασίλη Παπακώστα, να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ όλων των διαφωνούντων με την σημερινή Δύναμη Πολιτών, καθώς παρότι έχουν ως κοινό σημείο την διαφωνία τους με τον Δήμαρχο, είναι πολλά αυτά που τους χωρίζουν, πολιτικά και άλλα. Ο έμπειρος Βασίλης Παπακώστας καταλαβαίνει ότι οι απλές αντιπαραθέσεις, αν δεν μεταφραστούν σε κάθοδο με ψηφοδέλτιο στις Δημοτικές Εκλογές, δεν είναι παρά τουφεκιές στο αέρα χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό όφελος.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Δύναμης Πολιτών και τις μηνυτήριες αναφορές που θα ακολουθήσουν από αυτούς που επιθυμούν την κάθοδο όλων. Όχι στις εκλογές αλλά στον πάτο του βαρελιού.

Ακολουθεί η επιστολή του Βασίλη Παπακώστα.

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/11/2018 στο οποίο διατύπωσα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της ηχητικής και φωτιστικής υποστήριξης των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς για τα έτη 2015, 2016 και 2018, και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έλαβα καμία απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, καθώς εκ των προτέρων προχώρησε σε μια αναιτιολόγητη δίκη προθέσεων λέγοντας ότι μοναδικός μου σκοπός είναι να ρίξω λάσπη στον ανεμιστήρα, επανέρχομαι καταθέτοντας πάλι τις ερωτήσεις μου μαζί με τα στοιχεία των συμβάσεων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ευελπιστώντας ότι αυτή την φορά θα απαντήσει, αν όχι σε εμένα, στους πολίτες όπως οφείλει.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το συμφωνητικό για τον φωτισμό και ήχο για τον τριήμερο εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2015 (ΑΔΑ: 783ΜΩΗΓ-9ΧΟ) το συνολικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 5.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Το αντίστοιχο κόστος για τον διήμερο εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2016 (ΑΔΑ: 622ΨΩΗΓ-ΥΥ7) ανήλθε στο ποσό των 4.920,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον τριήμερο εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2018 (ΑΔΑ: 7ΔΔ046ΜΩ0Ι-591) ανήλθε στα 8.680,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Η ερώτηση είναι η εξής: Πώς προκύπτει αυτή η διαφορά;
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος έκρινε επίσης σκόπιμο να οδηγηθεί σε στρεψοδικία επικαλούμενος τον τόπο κατοικίας μου. Ο τόπος κατοικίας μου είναι στον Περισσό (413 μέτρα από τα όρια της πόλης), όπου ήταν και όταν παλεύαμε να χτίσουμε τον προμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, όπου ήταν και όταν ιδρύσαμε την παράταξη Δύναμη Πολιτών το 2010, όπου ήταν και όταν ως Γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΝΦ – ΝΧ προτείναμε τον κ. Δήμαρχο ως επικεφαλής της παράταξης, όπου ήταν και όταν ο ίδιος ως υποψήφιος Δήμαρχος εκθείαζε την απόφασή μου να ενισχύσω την παράταξη με την υποψηφιότητά μου στην Ν. Χαλκηδόνα (χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη προσφοράς) που είχε πρόβλημα η παράταξη να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο καθώς η πολιτική της δράση ήταν περιορισμένη κάτι το οποίο φάνηκε άλλωστε και από το αποτέλεσμα (5η δύναμη η “Δύναμη Πολιτών”). Αλήθεια τότε δεν γνώριζε τον τόπο κατοικίας μου ο κ. Δήμαρχος; Δεν θα επανέλθω ξανά στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν θα ρωτήσω που μένουν κάποιοι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου. Αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης το εκχωρώ στον κ. Δήμαρχο.
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας:
1) Στην κοινή ανακοίνωση της Γραμματείας της παράταξης και της Δημοτικής Ομάδας αναφέρεται ότι οι 4 αποχωρήσαντες ψεύδονται. Αλήθεια τα ζητήματα αυτά που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους δεν τα είχαν θέσει και δεν είχαν συζητηθεί στην Δημοτική Ομάδα; Αν τα είχαν θέσει ψεύδονταν και τότε και τους το είπατε, ή απέκτησαν την ιδιότητα του «ψεύτη» όταν αυτά τα καταγγείλανε δημόσια;
2) Αλήθεια όταν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποφάσιζε να στηρίξει τον κ. Βασιλόπουλο γνώριζε την γραπτή επιστολή του ενός την οποία επικαλούνται οι αποχωρήσαντες στην ανακοίνωσή τους; Μήπως την γνωρίζει σήμερα; Ή μήπως λένε ψέματα και δεν υπάρχει;
3) Στην συνέχεια υπήρξε η επιστολή της μέχρι πρότινος Γραμματέα της παράταξης κ. Β.Ματσουκά. Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω, παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες οι οποίες σε τελική ανάλυση είναι απολύτως θεμιτές, την απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό μου στο πρόσωπό της για την επί πολλά χρόνια ανιδιοτελή προσφορά της στα κοινά και στην Αριστερά, της οποίας αποτελεί τμήμα της ζωντανής ιστορίας της στην περιοχή. Και η ερώτησή μου αφορά τον κ. Δήμαρχο και τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά: μήπως και αυτά που λέει η κ. Ματσουκά είναι ψέματα;

Βαίλης Παπακώστας,
Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

One comment

  1. Κερδισμένος ο Βασιλόπουλος

    Ο ένας ώριμος πια (καθότι σαραντάρης και οικογενειάρχης) ζει στο τώρα, στο σήμερα, ενώ έχει ήδη και μια πενταετή αυτοδιοικητική εμπειρία.

    Η ομάδα των τεσσάρων (Πάνος, Κουμαριανός, Λάλος, Πρελορέτζος), + ο Δούλος + ο Παπακώστας και οι λίγοι συν αυτοίς, ζουν με τις αναμνήσεις τους, απο την εποχή που κατάφερναν να πλασάρουν τους εαυτούς τους ως τιτανομεγιστοτεράστιους αγωνισταράδες και σχίστες των μνημονίων.

    Σχεδόν τα ίδια αυτά παρεάκια-γκρουπούσκουλα, με μικρές προσθαφαιρέσεις, έριξαν το 2010 τον Σταύρο Κόντο, λίγο πολύ για τους ίδιους λόγους, επειδή δηλαδή ήθελαν να επιβάλλουν τα δικά τους “θέλω”, θεωρώντας ότι κατέχουν το copyright της αριστεροφροσύνης έχοντας αυτοαναγορευθεί σε “σοφούς” και “μύστες” των κοινωνικών αγώνων.

    Μένει να δούμε αν θα το καταφέρουν και το 2019.
    Βεβαίως, άλλο το 2010 και άλλο το 2019, ενώ κι ο Βασιλόπουλος είναι αναμφίβολα πιο “σκληρό καρύδι” απο τον Σταύρο Κόντο, γι αυτό και είναι ο ένας σίγουρος της δεύτερης Κυριακής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.