}
Αρχική / Baratin (Drink and Dine Home Bar)

Baratin (Drink and Dine Home Bar)

baratin-00 .
.
baratin-01

Η λέξη Βaratin στα γαλλικά έχει πολλές έννοιες. Ανάλογα με τα συμφραζόμενα μπορεί να σημαίνει κολακεία, παραμύθι, κουτσομπολιό και διάφορα άλλα, πάντα όμως χρησιμοποιείται σε πλαίσιο που υποδηλώνει την ύπαρξη οικειότητας. Ομοίως, το Baratin που άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί να πάρει πολλά διαφορετικά πρόσωπα ανάλογα την ώρα και τη διάθεση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
Αν δηλαδή το σπίτι σου είναι ένας τεράστιος, φωτεινός ενιαίος χώρος και η κάβα σου μετράει πάνω από 100 ετικέτες κρασιών.
baratin-02

Συνήθως δε δίνουμε μεγάλη προσοχή στη διακόσμηση όταν επισκεπτόμαστε ένα τέτοιου τύπου μαγαζί (ίσως επειδή ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι που το έχουν φαίνονται να δίνουν) κι επίσης, προσωπικά έχω ένα θέμα με το καφέ ως βασικό χρωματικό μοτίβο ενός χώρου – μου πέφτει βαρύ και το βρίσκω λίγο βαρετό. Στο Baratin και τα δύο αυτά δεδομένα ανατράπηκαν, αφού μιλάμε για ένα χώρο φανταστικό που σε τραβάει να τον απολαύσεις με τις ώρες όσο για το καφέ, μάλλον το πρεξηγούσα τόσα χρόνια γιατί απ’ό,τι φαίνεται αν παίξεις σωστά με τις αποχρώσεις και τις υφές, και με τη σωστή δόση industri-ίλας, προσδίδει μια απίστευτη ζεστασιά.

baratin-03