}
Αρχική / Slider / Η Δημοτική Αρχή απέκλεισε δημοτική παράταξη από συνεδρίαση για την ασφάλεια στα σχολεία

Η Δημοτική Αρχή απέκλεισε δημοτική παράταξη από συνεδρίαση για την ασφάλεια στα σχολεία

Όπως φαίνεται το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών στα σχολεία της πόλης μας, πρέπει να αφορά μόνο τον κ. Παπαθεοφάνους που είναι ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής. Με μια πρωτοφανή απόφαση που πιθανότατα εγκρίθηκε και από την διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, απαγόρευσε στην παράταξη «Πόλης Ενότητα» να παρακολουθήσει την συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για χθες 26/11 το απόγευμα. Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 μέρες που η παράταξη του Τάσου Κωνσταντινίδη, δέχεται τα «πυρά» της Δημοτικής Αρχής και του φιλικού προς αυτήν, τύπου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης «Πόλης Ενότητα» του Τάσου Κωνασταντινίδη.

Μετά από σχετικό Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε στα τοπικά Μέσα και αφορούσε σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των σχολικών επιτροπών και διευθυντών σχολείων της πόλης για το μείζον θέμα της ασφάλειας των σχολείων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξής μας «Πόλης Ενότητα» και υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης μετέβη στο πρώην Δημαρχείο Νέας Χαλκηδόνας για να παραστεί στη συζήτηση, να ακούσει διά ζώσης τα προβλήματα των σχολείων από τους διευθυντές που έχουν εξαιρετική γνώση του θέματος και να συνεισφέρει κατά το δυνατόν με προτάσεις για την επίλυσή τους βάσει της εμπειρίας στο γονεϊκό κίνημα τόσων ετών.

Σημειωτέον ότι θέσαμε πρώτοι και σε ανύποπτο χρόνο το ζήτημα της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών κτιρίων, πολύ πριν τα πρόσφατα ανησυχητικά κρούσματα παραβατικότητας σε σχολικούς χώρους.

Παρά ταύτα, με απόφαση του κ. Παπαθεοφάνους, προεδρεύοντος μάλλον της συζήτησης, δεν επετράπη η παραμονή του επικεφαλής της παράταξής μας σε αυτήν με τη σαθρή αιτιολογία ότι δεν επρόκειτο για δημόσια συζήτηση, παρά το Δελτίο Τύπου που απεστάλη δημοσίως και πριν τη συνάντηση ως οιονεί πρόσκληση!

Ως εκ τούτου και καθώς θεωρούμε αφενός ότι οι συζητήσεις αυτές επιβάλλεται να είναι δημόσιες και όχι να γίνονται εν κρυπτώ και αφετέρου ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από τη συζήτηση οι δημοτικές παρατάξεις και εν προκειμένω η μοναδική δημοτική παράταξη που ενδιαφέρθηκε και που ίσως κληθεί να βρει λύσεις για τα ζητήματα αυτά, καταγγέλλουμε την ανωτέρω απόφαση ως εντελώς ακατανόητη, απαράδεκτη και ενδεικτική της άποψης που έχουν οι εκφραστές της για την αξία του διαλόγου και τον ρόλο των δημοτικών παρατάξεων στις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας…

Ενημερώνουμε δε ότι θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα για την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σχετικά με το θέμα της ασφάλειας και τα εν γένει προβλήματα των σχολείων της πόλης. Οι συναντήσεις αυτές προφανώς θα είναι ανοιχτές σε όποιον ενδιαφέρεται…

26/11/2018
Η Δημοτική Παράταξη
Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
«Πόλης Ενότητα»

.
.
.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία της Φιλα-ηδόνας

Ποια είναι τα κριτήριά σας για την επιλογή Δημάρχου; (κάντε μέχρι 5 επιλογές)

Διαβάστε επίσης

Ηλ. Τάφας: «λασπολογούν» Βασιλόπουλος και πρώην Δημοτική Αρχή για αυξήσεις στο νεκροταφείο

Για εν κρυπτώ αύξηση των τελών νεκροταφείου έγραψε σε ανακοίνωσή της (την οποία δεν λάβαμε) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.