}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Υποψήφιος Δήμαρχος στη Ν.Φ. ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος

Υποψήφιος Δήμαρχος στη Ν.Φ. ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος

Ο γνωστός ηθοποιός και φίλος της ΑΕΚ Γιάννης Βούρος, μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα στους πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας την υποψηφιότητά μου να διεκδικήσω το Δήμο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Η υποψηφιότητα μου προέκυψε ως εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα και απαντά στην πρόσκληση – πρόκληση που μου απηύθυναν φίλοι, συναγωνιστές και συνδημότες μου. Οι σκέψεις, οι συναντήσεις και οι εποικοδομητικές συζητήσεις πολλών μηνών με ώθησαν να πάρω την απόφαση να μη μείνω αμέτοχος στις προκλήσεις των καιρών.
Οδηγό της ζωής μου έχω την πρόσφορά στα δημόσια πράγματα και μετά από μακρά πορεία στα μονοπάτια της κοινωνίας γνωρίζω πως το εγχείρημα θα είναι δύσκολο και ο δρόμος ανηφορικός. Στο ερώτημα των φίλων μου «γιατί πας να μπλέξεις» απάντησα ότι το προσωπικό μου χρέος είναι να συμβάλλω στη βελτίωση της κοινωνίας και όχι να παρατηρώ απαθής τη φθορά της.
Δεν θα κρύψω ότι ταλαντεύτηκα και ακύρωσα επαγγελματικούς προγραμματισμούς για να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των δημοτών. Γνωρίζω ότι μπαίνω σε χωράφια ναρκοθετημένα αλλά δεν το κάνω πρώτη φορά, ούτε και τελευταία.
Ο Δήμος είναι οι άνθρωποι της πόλης, η ευκαιρία και οι δυνατότητες δικές μας να χτίσουμε μια πόλη πρότυπο και ένα καλύτερο τόπο για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Σύνθημά μας θα είναι η φράση «Η αλήθεια υπάρχει, είμαστε εμείς». Αυτή την αλήθεια θέλω να υπηρετήσω και σας προσκαλώ μαζί να αναδείξουμε.

Ποιος είναι ο Γιάννης Βούρος (πηγή:wikipedia)

Προσωπική ζωή

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Χίο και την Καβάλα. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη Σχολή Χατζηβεη. Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ ενώ κατά τα εφηβικά και φοιτητικά του χρόνια, δραστηριοποιήθηκε στο παράνομο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος Δημοσιογραφίας-Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Καλλιτεχνική διαδρομή
Υπήρξε πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Αθηναϊκή και Ημερησία. Αργότερα παρουσίασε την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή “Κάθε μέρα” στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ). Το 1977 υπήρξε συνιδρυτής του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με άλλους συντελεστές ηθοποιούς.
Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε επίσης θεατρικές παραστάσεις σε περιφερειακά θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), κρατικές σκηνές, παραστάσεις του παίχθηκαν σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα από τα αγγλικά και από τα γαλλικά.
Έχει διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και εντέλει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1992 έως το 1997.

Ενασχόληση με την πολιτική
Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) από το Μάρτιο του 2008 και υπεύθυνος για θέματα θεάτρου και κινηματογράφου στον τομέα πολιτισμού. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, εκλέχθηκε στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ. Στην Βουλή των Ελλήνων εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ενώ συμμετείχε σε άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, δεν συμμετείχε με σκοπό να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά. Από τον Μάιο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Χατζάκη. Τον διαδέχτηκε ο Γιάννης Αναστασάκης.

Προσωπική ζωή
Έχει υπάρξει παντρεμένος με την ηθοποιό Άννα Ανδριανού. Για πολλά χρόνια διατηρούσε δεσμό με την μητέρα της παρουσιάστριας Μαρίας-Λουίζας Βούρου αλλά χώρισαν πριν ακόμα εκείνη γεννηθεί. Παρ’ όλα αυτά, την αναγνώρισε σαν δικό του παιδί κι ενώ μετά από αρκετά χρόνια, έμαθαν την αλήθεια με τεστ DNA, οι δύο τους συνέχισαν να κρατούν άριστες οικογενειακές σχέσεις σαν πατέρας με κόρη.
Έπειτα, ο Βούρος παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Νταίζη Σεμπεκοπούλου και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Στέφανο. Ο τρίτος του γάμος πραγματοποιήθηκε το 1997 με την ηθοποιό Λένα Κώνστα και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Αλέξη, που γεννήθηκε το 1998.
.
.
.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία της Φιλα-ηδόνας

This poll is no longer accepting votes

Ποια είναι τα κριτήριά σας για την επιλογή Δημάρχου; (κάντε μέχρι 5 επιλογές)
333 votes

Διαβάστε επίσης

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα

Δελτίο Τύπου Δήμου ΝΦ-ΝΧ Παραθέτουμε το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο …

9 comments

  1. Λάθος concept, για όποιον το σκέφτηκε.

    Είναι απορίας άξιο ποιος / ποιοι υποτίμησαν την νοημοσύνη και τον ψυχισμό του Φιλαδελφειώτη και σκέφτηκαν να κατεβάσουν έναν μνημονιακό πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επί της ουσίας δεν έχει σχέση με τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, αφού ούτε μένει εδώ, ούτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ, ενώ για πολλά χρόνια δεν τον είχε δει σχεδόν κανένας στη γειτονιά μας.
    Συμπαθής, δεν λέω, αλλά να είναι βέβαιος ότι δεν θα περάσει καλά στην προεκλογική περίοδο. Δεν εντυπωσιαζόμαστε εδώ σε αυτά τα μέρη από τις χάντρες και τα καθρεφτάκια της τηλεοπτικής αναγνωρισιμότητας ενώ ούτε η Αεκοφροσύνη αποτελεί καλά και ντε προσόν για εκλογή..
    Εν ολίγοις… Δεν έχουμε ανάγκη από Γκλέτσους εδώ. Δεν είναι Στυλίδα η Νέα Φιλαδέλφεια.

  2. Τον είχα για πιο έξυπνο. Έπρεπε να ακούσει τους φίλους του.
    Που πάει να μπλέξει;

  3. Έχετε λάθος ο Βούτος είναι ικανό πολιτικό πρόσωπο και ικανός να διοικήσει την πόλη

  4. Νικόλα μην επιτρέψεις να γίνει εδώ αυτό που γίνεται σε άλλα site. Κόψε τους προβοκάτορες νωρίς. Αν συνεχίσεις να έχεις σχόλια κράτα τα σε ένα επίπεδο

    • Λάθος concept, για όποιον το σκέφτηκε.

      Εσύ τι ακριβώς παριστάνεις και κάνεις υποδείξεις;
      Γράψε την άποψή σου (αν έχεις και αν μπορείς) και αντέκρουσε τα επιχειρήματα.
      Επίσης μάθε και τι σημαίνει “προβοκάτορας” για να μην εκτίθεσαι χρησιμοποιώντας άγνωστες σ’ εσένα λέξεις.

    • Λεφτά υπάρχουν.

      Εσύ προφανώς δεν χαλιέσαι να επιβραβεύσεις έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που με την ψήφο του στο 1ο μνημόνιο συνέβαλε στη φτωχοποίηση των Ελλήνων και του ξεπουλήματος της χώρας. Δικαίωμά σου βέβαια να θες να γίνει δήμαρχος ένας τέτοιος τύπος . Αλοίμονο. Δημοκρατία έχουμε.

  5. Φιλαδελφιώτης

    Μίλησα σήμερα με τον Γιάννη Βούρο και είναι αξιόλογος συζητητής. Έχει άποψη για την πόλη και γνωρίζει περισσότερα απ ότι νόμιζα.

  6. @Φιλαδελφ(ε)ιώτης

    Χαχα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.