}
Αρχική / Slider / 5 μήνες μετά: το προσωρινό που γίνεται μόνιμο στη Νέα Χαλκηδόνα

5 μήνες μετά: το προσωρινό που γίνεται μόνιμο στη Νέα Χαλκηδόνα

Συμπληρώνονται 5 μήνες (το ελάχιστο δηλαδή χρονικό διάστημα που είχε ζητήσει ο Άρης Βασιλόπουλος ως παράταση, ώστε να μην γκρεμιστούν οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας), από την συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Παράταση 4 μηνών είχε ζητήσει και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας καλοπροαίρετα την Δημοτική Αρχή.

Η συνέντευξη είχε οργανωθεί από τον ίδιο, στην προσπάθειά του να αποτρέψει την κατεδάφιση των παράνομων εγκαταστάσεων της καθαριότητας στο άλσος που θα γινόταν (και έγινε), με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επανερχόμαστε σήμερα στο θέμα διότι είχαμε τονίσει τότε στο ρεπορτάζ μας ότι η μετακίνηση των υπηρεσιών σε οικόπεδο στο Χαμόμηλο την οποία προγραμμάτιζε ο Δήμος, θα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και όχι κάτι άμεσο όπως ήθελε να το παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση.

Δεν έγινε τίποτα

Στο πεντάμηνο λοιπόν που έχει μεσολαβήσει από τότε (αυτό που ο Άρης Βασιλόπουλος ζήτησε ως ελάχιστη παράταση, όταν είχε ερωτηθεί), δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό. Καμία εξέλιξη ούτε για αγορά ούτε για απαλλοτρίωση. Αυτό λέει το ρεπορτάζ της Φιλα-ηδόνας και είμαστε πρόθυμοι να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Άλλωστε, τίποτα δεν έγινε και τα προηγούμενα τρία χρόνια, όταν όλοι τόνιζαν το πρόβλημα που θα προέκυπτε με το ζήτημα των παράνομων εγκαταστάσεων της καθαριότητας.

Και δεν έγινε τίποτα διότι ο Δήμος είτε δεν ήξερε (όπως όφειλε) είτε αποσιωπούσε το γεγονός ότι υπάρχει ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου (οριοθέτηση). Το ακίνητο χρειάζεται επίσης πολεοδομικές τακτοποιήσεις ή κατεδάφιση. Και βέβαια δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για την αγορά του, παρά τις δηλώσεις περί εξασφάλισης 1,5 εκ. ευρώ που έγιναν τότε. Ούτε, προφανώς, έχουν τελεσφορήσει οι συζητήσεις για μεταβίβαση, με τους ιδιοκτήτες.

Στο μεταξύ

η διοίκηση του Δήμου μετέτρεψε (προσωρινά όπως ισχυρίζεται) σε πάρκινγκ απορριμματοφόρων το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα, “αποποιούμενη” επιχορήγηση 120 χιλ. ευρώ για την διαμόρφωσή του και ξοδεύοντας αρκετές χιλιάδες από το δημοτικό ταμείο, για την μεταστέγαση εκεί των «βρόμικων» οχημάτων (εκσκαφές, περίφραξη κλπ), δεν δίδεται άδεια για την εγκατάσταση στο Πάρκο του σταθμού μεταφόρτωσης, λόγω του κινδύνου μόλυνσης του Κηφισού και το ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας μετακόμισε, προκειμένου να στεγαστούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Νέας Χαλκηδόνας (Αχαρνών) οι υπηρεσίες και τα αποδυτήρια της καθαριότητας. Και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει τίποτε από αυτά σύντομα.

Υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Εμείς αγαπητοί αναγνώστες, προσπαθούμε να παρουσιάζουμε τα γεγονότα και για το λόγο αυτό κατ’ επανάληψη έχουμε προκαλέσει την διοίκηση του Δήμου να απαντήσει. Αυτό ζητούμε και σήμερα και ευχαρίστως να παραδεχθούμε ότι οι πληροφορίες μας δεν είναι σωστές. Zητούμε επισήμως από τον Δήμαρχο να μας παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία θα του ζητήσουμε να μας αιτιολογήσει τους χειρισμούς της διοίκησής του τα τελευταία 4 χρόνια, σχετικά με αυτά τα θέματα. Χειρισμοί που όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, δεν ωφέλησαν την πόλη και τους πολίτες. Επιθυμούμε βέβαια να ακούσουμε και την δική του άποψη.

Δείτε κάποιες από τις δημοσιεύσεις της Φιλα-ηδόνας που επαληθεύτηκαν

Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες

Ρεπορτάζ: Εκεί θα πάνε τα σκουπίδια της Νέας Φιλαδέλφειας (video+photos)

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …