}

Στη Νέα Φιλαδέλφεια οι διασπάσεις ξεκίνησαν από την αριστερά…

8/9/2018
Θεωρώντας προφανώς ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος ευχαριστεί και εύχεται καλή συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το email που έστειλε, πολλές ώρες μετά την δημοσιοποίηση της παραίτηςής του, στα μέλη του ΔΣ, αναφέρει: «Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και σας εύχομαι καλή συνέχεια».

Ο νούμερο δύο θεσμικός παράγοντας της πόλης, δεν αναφέρει τις αιτίες που επέβαλαν την κίνησή του, αφήνοντας τις φήμες για σύμπλευσή του στις επερχόμενες εκλογές με τον Βαγγέλη Κουμαριανό, σε ένα ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από την ΛΑΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να οργιάζουν. Σχεδόν επιβεβαιώνονται από ηλεκτρονικό μέσο που στηρίζει την συγκεκριμένη ομάδα.

Σε πρόσφατο σχόλιο της Φιλαηδόνας, είχαμε (χαριτολογώντας) γράψει ότι με την απλή αναλογική, θα γίνει της… συνθέσεως. Λες και το ξέραμε. Ποιος ο λόγος να προσθέσεις 3% στον πρώτο (έναν Δημοτικό Σύμβουλο δηλαδή και αν), όταν μόνος σου πιθανότατα να εκλέξεις δύο;

Όσοι εκτιμούσαν ότι θα έχουμε λίγους συνδυασμούς στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές καλύτερα να αναθεωρήσουν. Στα σκαριά είναι πάνω από επτά.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

3 comments

  1. Σωπάτε καλέ! Ποιες διασπάσεις;;;

    Αυτά τα “σκετσάκια” με τις βαρύγδουπες παραιτήσεις θα είχαν αξία αν γίνονταν σε άλλο χρόνο και όχι λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
    “Σκετσάκια” διότι σε 60 μήνες εξουσία (με μισθά και άλλα) ε! δεν έγινε και τίποτα να μείνουμε κάνα 8μηνο στην απ’ έξω και να βλέπει και το πόπολο ότι διαφωνούμε.
    Και είναι “σκετσάκια”, που τα ‘χουν παίξει όλοι αυτοί πρώτα μέσα στις οργανώσεις και μικροοργανώσεις της αριστεράς των ατέλειωτων διαδικασιών και των μόνιμων φραξιών που οι διασπάσεις είναι τρόπος ζωής και καθημερινότητα.
    Άρα, το παιχνίδι αυτό το ξέρουν να το παίξουν πάρα πολύ καλά.
    Κι εύλογα ίσως θα αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο να παίξουν αυτό το θέατρο!
    Μα είναι απλό: Ο εκλογικός νόμος των δημοτικών εκλογών, παρά την εσάνς δημοκρατικότητας που έχει το κάποτε πάγιο αίτημα της αριστεράς η απλή αναλογική, θα δημιουργήσει “τέρατα” την επομένη των εκλογών, διότι ενώ θεωρητικά είναι καλό να υπάρχει συνεργασία και συναίνεση σε τοπικό επίπεδο, θα δούμε να αναγκάζεται η διοίκηση να κρέμεται από παρατάξεις των 300 και 400 ψήφων που θα έχουν εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο.
    Τι κάνουν λοιπόν οι (ας πούμε) διαφωνούντες; Περιχαρακώνουν αριστερής προέλευσης ψήφους που για διάφορους λόγους δεν θα ψήφιζαν ΔΠ και αύριο στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει, συνεργάζονται ως κάτι άλλο (π.χ. “δύναμη-πιο-αριστερών-πολιτών” ή “εμείς-είμαστε-οι-πιούροι_αριστεροί”) με την ΔΠ (που θα ξαναγίνει διοίκηση αφού δεν έχει αντίπαλο) κι όλα καλά και όλα ανθηρά, όπως παλιά, με τα μισθά και με όλα.
    Κάπως έτσι!
    Όπως προείπα, το παιχνίδι ξέρουν να το παίξουν καλά. Καλύτερα από την άλλη πλευρά.
    Και κυρίως, ως αριστεροί, έχουν διαβάσει και μελετήσει και το νόμο, κάτι που πολύ αμφιβάλλω αν έχει κάνει το αστικό μπλοκ της πόλης (αν υπάρχει).

  2. Η μόνη μπετόν παράταξη, που σίγουρα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνιδάκι των τεχνητών διασπάσεων, είναι του ΚΚΕ και πραγματικά θα πέσει το γέλιο της (κόκκινης) αρκούδας έτσι και μπει β´ γύρο.

    • Πολυ πιθανο σεναριο να προκυψει ΚΚΕ διοικηση με τα δεδομενα της απλης αναλογικης και με δεδομενο οτι ολοι οι υπολοιποι ειτε τεχνητα ειτε απο φαγωμαρα θα ειναι διασπασμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.