}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Οι εθελοντές Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας στην πρώτη γραμμή

Οι εθελοντές Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας στην πρώτη γραμμή

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ έδωσαν το «παρών», από την πρώτη ημέρα της πρωτοφανούς πυρκαγιάς, στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και στις αρμόδιες Υπηρεσίες, για να τους συμπαρασταθούν έμπρακτα στις μεγάλες ανάγκες που διαδέχθηκαν την καταστροφή.

Ως πρώτη ενέργεια, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 24/7 το Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου και παρέδωσαν, στους διαχειριστές της έκτακτης ανάγκης, εμφιαλωμένο νερό και παιδικά ρούχα.

Στη συνέχεια, Εθελοντές του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ, μετέβησαν στη Ραφήνα και συνεργάστηκαν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρ-Π και την ΕΜΑΚ σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως π.χ. έρευνα εντοπισμού αγνοουμένων ατόμων, κατάσβεση μικροεστιών φωτιάς, αντιμετώπισης πλημμυρικών περιστατικών από την καταρρακτώδη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή κ.λ.π..

Η αρωγή των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου, τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους συνεργαζόμενους Φορείς, συνεχίζεται με εναλλαγή προσωπικού, προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης/ανακούφισης των πληγέντων της πολύπαθης περιοχής.

Tο Σαββατοκύριακο 28 & 29/7, ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου μας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΔΣ, μετέβη στη Ραφήνα και συνεργάστηκε με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σε διάφορους τομείς.

Συγκεκριμένα, με επικεφαλής τον Αξιωματικό ΠΣ και Μέλος του Συλλόγου μας Δημήτρη Ομουρλόγλου, οι: Βαγγέλης Κατερίνης, Γιάννης Ζουλεμίδης, Μαριλένα Καρακούλη, Γιωργία Ορφανού και Σοφία Πασκάλη, και με ορμητήριο το Πυροφυλάκιο Ραφήνας –Πικερμίου πραγματοποίησαν, με τους Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας και με τους άνδρες της ΕΜΑΚ, επιχειρήσεις έρευνας εντοπισμού αγνοουμένων ατόμων, κατάσβεσης μικροεστιών φωτιάς, αντιμετώπισης πλημμυρικών περιστατικών λόγω της καταρρακτώδους βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή, κ.λ.π.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η αρωγή μας στους τοπικούς Εθελοντές και στις Δημοτικές Υπηρεσίες, προς την κατεύθυνση αποκατάστασης/ανακούφισης των πληγέντων της πολύπαθης περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …