}
Αρχική / Slider / Ηθική αποκατάσταση ζητά πρ. Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

Ηθική αποκατάσταση ζητά πρ. Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

Με μια αυστηρή επιστολή που έχει αποδέκτες τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, η πρώην Δήμαρχος (2011-2014) Ευτυχία Γαϊτανά Αποστολάκη, ζητά την ηθική της αποκατάσταση και επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της για την οικονομική και ηθική ζημιά που υπέστη.
Θυμίζουμε ότι η δικαιοσύνη αθώωσε πρόσφατα την πρώην Δήμαρχο και άλλους εμπλεκόμενους (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Πριν λίγες μέρες και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να αποζημιωθούν οι υπάλληλοι που αθωώθηκαν και το Σωματείο, για την δαπάνη που τους προκάλεσε η δικαστική διαδικασία στην οποία (όπως αναφέρουν) τους έσυρε η Δημοτική Αρχή. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Το αίτημα της πρώην Δημάρχου

gaitana-exodiko

Από: Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη
Πρώην Δήμαρχο Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας
νυν Δημοτικής Συμβούλου

Προς
το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου
Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας
Υπόψη: i. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
ii. Δημοτικών Συμβούλων
iii. Δημάρχου Δήμου

ΘΕΜΑ: Αίτημα ηθικής μου αποκατάστασης
Ημερομηνία: 9 Ιουλίου 2018

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
κύριε Δήμαρχε του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας
Δια της παρούσης Σάς καλώ, όπως εντός του πλαισίου της αρμοδιότητάς Σας, να ορίσετε θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, και να συζητήσετε αναφορικά με την προσωπική ηθική μου αποκατάσταση.
Σας είναι γνωστό ότι ύστερα από προσφυγή του Δημάρχου κατά της υπ’ αριθμ. Β 55/16/13.9.16 απορριπτικής της εγκλήσεως του Δήμου Διατάξεως του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, η Εισαγγελεύς Εφετών, δια της υπ’ αριθμ. 351/2016 διατάξεώς της, και αφού ο Δήμαρχος προσκόμισε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 202/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, παράγγειλε και εναντίον μου την άσκηση ποινικής διώξεως για παράβαση καθήκοντος του άρθρου 259 του Π.Κ.
Κατ’ ακολουθίαν αυτού ασκήθηκε εις βάρος μου η ποινική δίωξη και διατάχθηκε τακτική ανάκριση, μετά την περάτωση της οποίας συντάχθηκε το υπ’ αριθμ. Χ17/103/11.4.2017 κατηγορητήριο του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.
Επί της κατηγορίας αυτής, διεξήχθη η εις βάρος μου ποινική δίκη και το δικαστήριο με πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με κήρυξε αθώα, όπως και τους άλλους κατηγορουμένους, δια της υπ’ αριθμ. 39109/1.12.2017 αμετακλήτου ήδη αποφάσεώς του, η οποία σας είναι γνωστή.
Εκτός αυτού, συντάχθηκε έτερο κατηγορητήριο και εις βάρος μου, το υπ’ αριθμ. Β16/570/4.4.17, δια του οποίου παραπέμφθηκα ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, κατά την οποία εξεδόθη η υπ’ αριθμ. 1914/2018 (25.5.2018), δια της οποίας, κατά παραδοχή σχετικής ενστάσεώς μου, το δικαστήριο εκήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη εναντίον μου, λόγω δεδικασμένου, παράγοντας έτσι αμάχητο τεκμήριο αθωώτητός μου. Στη δίκη αυτή ο Δήμος επεχείρησε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, κατά τρόπο όμως μη δικονομικώς επιτρεπτό, εναντίον μου και εναντίον των άλλων κατηγορουμένων, επιστρατεύοντας εκτός των δικηγόρων του Δήμου και έτερο δικηγόρο ιδιώτη.
Σας υπενθυμίζω ότι είχα κληθεί για απολογία ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής, οπότε υπέβαλα αίτημα αναβολής της υποθέσεως, μέχρι πέρατος της εκκρεμούσης τότε εις βάρος μου ποινικής δίκης, αίτημα που απερρίφθη και έχω πληροφορηθεί ότι μου επεβλήθη πειθαρχική ποινή δύο μηνών παύσεως εκ των καθηκόντων μου ως Δημοτικής Συμβούλου. Επ’ αυτού επιφυλάσσομαι για την προσφυγή μου ενώπιον των Αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων, όταν θα λάβω πλήρη γνώση της απόφασης.
Επειδή, ενόψει αυτών, της αμετακλήτου αθωώσεώς μου από τα Ποινικά Δικαστήρια, και του παραχθέντος τεκμηρίου αθωώτητος, κατ’ άρθρο 6 § 2 της ΕΣΔΑ, (δείτε υποθέσεις Παραπονιάρης κατά Ελλάδας του ΕΔΔΑ), είναι προφανές ότι εδιώχθηκα άδικα και υπέστην ανηλεές κυνηγητό, υπό το πρόσχημα της καθάρσεως,
Σας παρακαλώ να κρίνετε, κύριοι Συνάδελφοι, ότι συντρέχει λόγος ηθικής μου αποκαταστάσεως, με απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, στην τοπική κοινωνία που με ανέδειξε δήμαρχό της, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου μου Γεωργίου Αποστολάκη.
Σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα δικαιώματά μου ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, στρεφόμενη ατομικώς κατά προσώπων που φέρουν την ευθύνη της διαπομπεύσεώς μου, της οικονομικής μου ζημίας, τις πληρωμές των νόμιμων αμοιβών του συνηγόρου υπερασπίσεώς μου, στο σύνολο αυτών των ποινικών διαδικασιών που εσύρθηκα, πέραν της ηθικής βλάβης που υπέστην.

Ορίζω για την εκπροσώπησή μου ενώπιον του Δ.Σ., τον δικηγόρο Θεόδωρο Κ. Ζευκιλή, που υπογράφει την παρούσα, κατ’ εντολή μου.
Θεόδωρος Κ. Ζευκιλής (Α.Μ. Δ.Σ.Α. 19978)
Ιακωβίδου 11, 11144 Αθήνα
τηλ. 6977433450 – e-mail: theozef@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …