}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Σε εφαρμογή πρωτοβουλίες για στήριξη των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι

Σε εφαρμογή πρωτοβουλίες για στήριξη των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι

Ανακοινώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Το Κέντρο ψυχοκοινωνικής στήριξης & πρόληψης του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας –Ν.Χαλκηδόνας,προσφέρει ψυχολογική στήριξη στους πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική ,Κινέτα και Αγ.Θεοδώρους.
Το ψυχολογικό φορτίο των ανθρώπων που, μέσα σε μερικές ώρες, έχασαν ανθρώπους και υπάρχοντα, είναι αβάσταχτο. Γι’αυτό και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση αρμόδιων φορέων για την ψυχολογική στήριξη των παθόντων.
Δημιουργούμε ένα δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης και είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, όχι μόνο την κρίσιμη στιγμή αλλά όποτε μας χρειαστούν
Για πληροφορίες και ραντεβού ,μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ.210 2516261

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανείπωτη τραγωδία που βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, καλεί τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους του Δήμου να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στους πυρόπληκτους.
Ωστόσο, εκτός από την οργανωμένη στήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου, υπάρχει ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου για την στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούμε όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, να προσέρχεται η να τυηλεφωνεί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, Αχαρνών 464 & Αγ.Αναργύρων, Ν.Χαλκηδόνα, τηλ.2102532037, προκειμένου να δηλώσει τα στοιχεία του, την ιδιότητα ,καθώς και την διαθεσιμότητα του.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού

Σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας παρέδωσε στο Κέντρο Διαχείρισης Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής, τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό που συνέλεξε αυτή την εβδομάδα για τους πυρόπληκτους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους του συμπολίτες μας για την άμεση ανταπόκριση και προσφορά τους και συνεχίζουμε τη συλλογή στα κάτωθι είδη:

– Εμφιαλωμένα νερά
– γάλατα μακράς διαρκείας, εβαπορέ, ζαχαρούχο και βρεφικό
– τρόφιμα ατομικών συσκευασιών τύπου σνακ
– Γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό
– Αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης Γραμμής (γάντια και σαπούνια τύπου μπεταντιν)
– Λιπαντικές οφθαλμολογικές σταγόνες (δάκρυα)
– Kολλύρια με αντιβίωση ή και κορτιζόνη
– Aντιόξινα
– Aναλγητικά (τύπου νουροφεν – δεν απαιτείται ιατρική συνταγή).
– Γαστροπροστατευτικά (τύπου λοσεκ).
– Oινόπνευμα, Oξυζενέ.
– Mάσκες, κρέμες αντιβιωτικές και για εγκαύματα.
– Mωρομάντηλα, πάνες βρεφών και ενηλίκων

Η συγκέντρωση των αγαθών θα πραγματοποιείται στα ισόγεια των Δημαρχείων Δεκελείας 97 καθώς και σε αυτό της οδού Αχαρνών & Αγ. Αναργύρων, τις εργάσιμες ημέρες από 8:00 έως 15:00.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …