}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Το mundial 2018 στη Φιλαηδόνα (day 12)

Το mundial 2018 στη Φιλαηδόνα (day 12)

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 10/6/2018

Η Φιλαηδόνα σας ενημερώνει καθημερινά, για τις σημαντικότερες ειδήσεις, τα αποτελέσματ και τις βαθμολογίες στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Το παργκόσμιο πρωτάθλημα που φέτος διεξάγεται στη Ρωσία.Δείτε (πατώντας εδώ) τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες που θα οδηγήσουν στον μεγάλο τελικό της Μόσχας, την Κυριακή 15/7.

Τελευταίες ειδήσεις:

26/6/2018 – Στο νοσοκομείο ο Μαραντόνα

Η συγκίνηση, η πίεση, το άγχος δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα για έναν άνθρωπο με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και την ηλικία του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο θρυλικός Ντιεγκίτο αποχώρησε υποβασταζόμενος, σε άθλια κατάσταση, μετά τη λήξη της αναμέτρησης της αγαπημένης του Αργεντινής κόντρα στη Νιγηρία (2-1) και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μόσχας.
Ο εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) ποδοσφαιριστής όλων των εποχών πανηγύρισε έξαλλα και τα δύο τέρματα της Αλμπισελέστε. Ειδικά το δεύτερο που έδωσε και την πολυπόθητη πρόκριση στους «16», ο 58χρονος πλέον, Ντιέγκο ξέσπασε κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Όλα αυτά επιβάρυναν την υγεία του και όπως μεταδίδουν ξένα Μέσα κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του σε νοσοκομείο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο θρύλος της Αργεντινής δεν φαίνεται να έχει κάτι ανησυχητικό, απλά χαμηλή πίεση η οποία σταδιακά σταθεροποιείται.
004423

23/6/2018 – Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο Τζίμι Ντουρμάζ

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο Τζίμι Ντουρμάζ μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Σουηδίας με την Γερμανία για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.
Τα «πάντσερ» πήραν τη νίκη 2-1 χάρις στο τέρμα του Τόνι Κρόος στις καθυστερήσεις και πολλοί Σκανδιναβοί θεωρούν υπαίτιο για την ανατροπή τον πρώην μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, καθώς ήταν αυτός που έκανε το φάουλ στον Τίμο Βέρνερ, απ’ όπου προήλθε το δεύτερο γκολ των Γερμανών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την χώρα, ο παίκτης δέχθηκε πολλά απειλητικά μηνύματα στους λογαριασμούς του στα social media.
WCDurmaz

21/6/2018 – Δεν άντεχε να την βλέπει ο Μαραντόνα

Όσο πάθος και ενθουσιασμό έδειχνε στο ξεκίνημα ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τόση ήταν η απογοήτευση στο τέλος της αναμέτρησης που βρήκε την Κροατία να διασύρει την Αργεντινή με 3-0. Ο «Ντιεγκίτο» έκρυβε τα μάτια του, αλλά μάταια. Ήταν λες και ήθελε ν’ ανοίξει η γη να τον καταπιεί.
Ο αγαπημένη του Αργεντινή βρίσκετε με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας Μουντιάλ και ο Ντιέγκο αδυνατεί να το αποδεχτεί…
Παρόμοια ήταν και η εικόνα των παικτών της «Αλμπισελέστε» και του Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος ήταν δακρυσμένος ακόμα και πριν τη λήξη του ματς.
diego

20/6/2018 – Θα κόψει την αφάνα ο Βαλντεράμα

Για το επικό μαλλί του Κάρλος Βαλντεράμα έχουν γραφτεί ύμνοι, καθώς το ίδιο έχει γράψει τη δική του ιστορία, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Η περίφημη αφάνα του μάλιστα, από τις πρώτες που ανέμιζαν ελεύθερες καλπάζοντας προς το αντίπαλο τέρμα, φέρεται να έχει τη δική της προσωπικότητα, αν και τελευταία… κινδυνεύει από τις δηλώσεις του κατόχου της ότι θα την αποχωριστεί αν η αγαπημένη του Κολομβία κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο άλλος είναι ότι θα χάσει το… ταίρι της μία άλλη αφάνα! Αυτή της συζύγου του, η οποία ακολούθησε τον θρυλικό «El Pibe» στη Ρωσία όπου εκτελεί χρέη σχολιαστή του RT στην ισπανική γλώσσα.
valderama-ginaika

19/6/2018 – Συνάντηση έκπληξη Πούτιν Μπλάτερ

Επιστρέφει από την πίσω πόρτα στο προσκήνιο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο Σεπ Μπλάτερ! Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, επιβεβαίωσε πως θα ταξιδέψει σήμερα στη Ρωσία για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ 2018, καθώς έχει προσκληθεί από τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, να βοηθήσει με την εμπειρία του στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης!
Ο 82χρονος Ελβετός, πρώην ισχυρός άνδρας της FIFA, εκτίει εξαετή ποινή απαγόρευσης από κάθε δραστηριότητα του ποδοσφαίρου, την οποία του επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στους κόλπους της. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Μπλάτερ, ο πρώην πρόεδρος θα συναντηθεί αύριο με τον Πούτιν και θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Πορτογαλίας με το Μαρόκο.
VvSViEnY

18/6/2018 – Έπιασε φωτιά το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα της Σ. Αραβίας

Στιγμές τρόμου έζησε στη Ρωσία η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας…
Αργά το βράδυ της Δευτέρας (18/6), κατά τη διάρκεια της πτήσης που μετέφερε την ομάδα και το επιτελείο του ασιατικού συγκροτήματος στο Ροστόφ, όπου την Τετάρτη (20/6, 18:00) οι Σαουδάραβες θα επιστρέψουν στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη, συνέβη ένα ασυνήθιστο γεγονός.
Εντελώς ξαφνικά κατά τη διάρκεια της πτήσης, από τα παράθυρα της δεξιάς πλευράς του αεροπλάνου οι επιβάτες είδαν φλόγες να βγαίνουν από τους κινητήρες, κάτω από το φτερό, εξαιτίας βλάβης.
Όπως ήταν φυσικό στο αεροπλάνο υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές και ο φόβος εξαπλώθηκε γρήγορα στους επιβαίνοντες, όμως το περιστατικό δεν είχε συνέχεια και το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά.
VvSViEnY

17/6/2018 – Goldman Sachs: Νικήτρια η Βραζιλία

Εκτιμήσεις για τα φαβορί του μουντιάλ έκανε και η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, υπό την επίβλεψη μάλιστα του επικεφαλής οικονομολόγου της, Jan Hatzius. Σύμφωνα με αυτά, η Αγγλία θα συναντήσει στα ημιτελικά την Γερμανία, με τα “πάντσερ” να αναδεικνύονται νικητές. Στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου, η Γερμανία θα συναντήσει τη Βραζιλία με τους λατινοαμερικάνους να βγαίνουν νικητές προσθέτοντας ακόμη ένα τρόπαιο στην συλλογή τους.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs, οι πιθανότητες της Γαλλίας να βρεθεί στον τελικό και να αναδειχθεί τροπαιούχος είναι περισσότερες από εκείνες της Γερμανίας, όμως κάτι τέτοιο, εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι τρικολόρ θα συναντήσουν την Βραζιλία στην φάση των ημιτελικών, όπου το πιθανότερο είναι να αποκλειστούν.

16/6/2018 – Ρέκορντμαν συμμετοχών ο Μασεράνο

Η Αργεντινή μπορεί να μπήκε με το… αριστερό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όμως ο Χαβιέρ Μασεράνο έγραψε τη δική του ιστορία με την εθνική ομάδα της χώρας του, αφού έγινε ο ρέκορντμαν των συμμετοχών. Ξεπέρασε τον Ζανέτι. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έφτασε τις 144 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και άφησε πλέον στη δεύτερη θέση τον Χαβιέρ Ζανέτι με 143 συμμετοχές. Το ντεμπούτο του 34χρονου ποδοσφαιριστή στην εθνική ανδρών της Αργεντινής πραγματοποιήθηκε το 2003, ενώ έχει αναδειχτεί Ολυμπιονίκης το 2004 και το 2008.
mascerano-768x512

15/6/2018 – Πήρε 25 κιλά για να πάρει εισητήριο ως παχύσαρκος

Η τρέλα πάει… στο Περού, καθώς 24χρονος από τη χώρα της Νοτίου Αμερικής πήρε 25 κιλά σε τρεις μήνες για να εξασφαλίσει εισιτήριο και να δει από κοντά τα ματς της “μπλανκιρόχα” στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
“Τα εισιτήρια είχαν τελειώσει, αλλά δεν μπορούσα να μείνω εκτός Μουντιάλ. Είμαι φανατικός με την εθνική Περού και την ομάδα μου, την Ουνιβερσιτάριο. Παρακολούθησα όλα τα ματς των προκριματικών. Ακόμη κι αυτό κόντρα στο Εκουαδόρ που είχε μόνο 20.000 θεατές. Είχα ορκιστεί ότι θα πήγαινα στη Ρωσία. Τα εισιτήρια που είχαν μείνει στην ιστοσελίδα της FIFA ήταν για άτομα με ειδικές ανάγκες. Κοίταξα ποια ήταν τα προαπαιτούμενα.
Ένα από αυτά ήταν η νοσογόνος παχυσαρκία. Έπρεπε να πάρω 25 κιλά. Πρώτα αγόρασα τα εισιτήρια και μετά ξεκίνησα να παχαίνω. Έτρωγα τα πάντα! Είχα τρεις μήνες για να μπορέσω να πιάσω το στόχο και να πάρω το πιστοποιητικό. Δεν είμαι ο μόνος, ένας φίλος μου σκέφτηκε να σπάσει το πόδι του για να πάρει εισιτήριο, αλλά δεν το έκανε”, υποστήριξε ο Μιγκέλ.

14/6/2018 – Ο Μαραντόνα στα μπλε και η Ρωσία 5-0 την Σαουδική Αραβία

Σπουδαίοι σταρ του παρελθόντος έδωσαν το παρών στο Λουζνίκι για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Ρωσία και Σαουδική Αραβίας. Ένας από αυτούς ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος… άραξε στα επίσημα του Λουζνίκι, φορώντας μπλε κοστούμι, γραβάτα και μπλε γυαλιά ηλίου, έχοντας πίσω του ένα σωρό Σαουδάραβες.
Maradona-sta-bleu

13/6/2018 – Το νέο μεντιουμ του mundial 2018

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ο Πολ το χταπόδι είχε κάνει πάταγο. Είχε προβλέψει σωστά 12 στα 14 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του τελικού (Ολλανδία – Ισπανία 0-1). Μετά το θάνατο του Πολ, το ινδικό χοιρίδιο “Μαντάμ Σίβα” και το βρετανικό πιράνχα “Πελέ”, τα οποία επιχείρησαν να προβλέψουν σωστά τα αποτελέσματα άλλων αγώνων τα επόμενα χρόνια, δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία στις… προβλέψεις τους.
Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, επίσημο “μέντιουμ” από το χώρο του ζωϊκού βασιλείου είναι o Αχιλλέας! Ένας λευκός γάτος με μπλε μάτια, ο οποίος έχει χάσει την ακοή του. Επελέγη από το διάσημο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης, το “Ερμιτάζ”, ως ο “μάντης” για το Μουντιάλ του 2018.
cat-mundial

12/6/2018 – Τα γενέθλια του Κουτίνιο

Ο Φιλίπε Κουτίνιο θα θυμάται για αρκετό καιρό τα γενέθλια του στο Σότσι της Ρωσίας. Ο 26χρονος άσος της Βραζιλίας προετοιμάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του για την πρεμιέρα της Σελεσάο στο Μουντιάλ, με τον Νεϊμάρ και την παρέα του να του εύχονται χρόνια πολλά μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο
Οι Νεϊμάρ και Γκαμπριέλ Ζεζούς τον είδαν πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο και δεν έχασαν την ευκαιρία. Έτρεξαν κατά πάνω του και του έριξαν αυγά, αλεύρι και νερό στο κεφάλι, στο περιθώριο της προπόνησης. Ο Κουτίνιο αντέδρασε με γέλια, δείχνοντας να το απολαμβάνει.
koutinio

11/6/2018 – Με Ρόμπι Ουίλιαμς, Γκαριφούλινα και Ρονάλντο η έναρξη

Ο παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής, Ρόμπι Ουίλιαμς και η Ρωσίδα σοπράνο, Αϊντα Γκαριφούλινα, θα είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (14/6), στο Στάδιο Λουζνίκι της ρωσικής πρωτεύουσας πριν την σέντρα του αγώνα Ρωσία – Σαουδική Αραβία. Οι δύο καλλιτέχνες θα βρεθούν στη σκηνή μαζί με τον Βραζιλίανο Ρονάλντο.

10/6/2018 – Ισοπαλία Γαλλία – ΗΠΑ σε φιλικό.

Πικρή γεύση άφησε η τελευταία φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι “τρικολόρ” αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τις ΗΠΑ, σε ένα παιχνίδι από το οποίο αποχώρησε τραυματίας στο κεφάλι ο Ολιβιέ Ζιρού.
giroud-france-usa

9/6/2018 – Το μήνυμα του Πούτιν για παγκόσμιο κύπελλο

“Καλωσορίζω τους φίλους του ποδοσφαίρου και τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Όλους αυτούς που έχουν έρθει ήδη στη Ρωσία και όσους ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο διεθνές γεγονός, το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Για τη χώρα μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή να υποδέχεται εκπροσώπους από την τεράστια ποδοσφαιρική οικογένεια. Θα σας κάνουμε δώρω μία πραγματική γιορτή γεμάτη αθλητικό πάθος και ισχυρά συναισθήματα. Ελπίζω να αποκτήσετε αναμνήσεις που θα κρατήσουν, όχι μόνο από τους αγώνες των κορυφαίων ομάδων και των ικανοτήτων των παικτών, αλλά και από τη γνωριμία σας με τη Ρωσία, την ξεχωριστή κουλτούρα της, τη μοναδική ιστορία, τον πλούσιο χαρακτήρα και τη φιλοξενία της, τους ειλικρινείς και φιλικούς ανθρώπους.
Κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι οι καλεσμένοι, αθλητές, οι ειδικοί και φυσικά οι φίλαθλοι θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στη Ρωσία. Ανοίξαμε τη χώρα και την καρδιά μας στον κόσμο.
Καλωσήλθατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Καλωσήλθατε στη Ρωσία”.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …